«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε σωρεία απατών και πλαστογραφιών
Συνελήφθησαν ένας 59χρονος ημεδαπός και μια 55χρονη Φιλανδή
Η σπείρα, εξαπατούσε τους πολίτες, αναλαμβάνοντας νομικές υποθέσεις τους και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί (25) περιπτώσεις, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που οι δράστες αποκόμισαν, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σπείρα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες στην Πάτρα, ενώ εξακριβώθηκε ο πλήρης τρόπος δράσης των μελών της.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν...
χθες (8-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 59χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και μια 55χρονη, υπήκοος Φινλανδίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.
Σε βάρος των εμπλεκομένων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, τα μέλη της οποίας με διαρκή δράση διέπρατταν, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτες και πλαστογραφίες.
Ειδικότερα, ο 59χρονος λειτουργούσε στην Πάτρα, γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων (διευθετήσεις υποθέσεων κληρονομιάς, υποθέσεων ακινήτων, ρύθμισης δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, συμμετοχή σε  διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.λ.π.) στο οποίο εργάζονταν και η 55χρονη συνεργός του.
Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση της
αθλητικής νομοθεσία – (αθλητική βία)   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, διότι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, της κατηγορίας  Α1 τοπικού πρωταθλήματος Ηλείας, μεταξύ των ομάδων Πανηλειακός - Δόξα Νέας Μανωλάδας, που διεξαγόταν χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό στάδιο Πύργου, εκτόξευσε καπνογόνο τύπου ναυτικής φωτοβολίδας, προς την κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή φθορές. Ο δράστης, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί αναζητείται για να συλληφθεί.


Σύλληψη οκτώ ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ, οκτώ ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συνδέσει παράνομα τις οικίες τους στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ και υπέκλεπταν ηλεκτρικό ρεύμα.


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Βάρδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Μικτού Συνεργείου Ελέγχου, Αστυνομικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 48χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική  απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και χρήσης πλαστού εγγράφου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Συνελήφθησαν πέντε άτομα για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης
    Συνελήφθησαν, χθες στο Αγρίνιο και στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι οδηγούσαν οχήματα χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 44χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να οδηγεί αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας περιβάλλοντος
    Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο, μεταφέροντας διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, (παλιοσίδερα), στερούμενος σχετικής αδείας αρμοδίας αρχής.

***
Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των Πυροσβεστών  Πενταετούς Θητείας                                      

  Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
   Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.