«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ- ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Εκδήλωση για την ίδρυση της ΕΠΟΝ στις 23 Φλεβάρη στους Αμπελόκηπους

Οι Κομματικές Οργανώσεις 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 74 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, στις 18.30, στην πλατεία ΕΠΟΝ στους Αμπελόκηπους (Λαμίας και Δ. Πλακεντίας). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Ρήγας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΤΟ Α΄Αθήνας Γαλατσίου της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνονται ξεναγήσεις στο Σπίτι της ΕΠΟΝ.
Στο κάλεσμα τους οι Οργανώσεις αναφέρουν:

«Πριν από 74 χρόνια στις 23 Φλεβάρη του 1943 ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων η θρυλική ΕΠΟΝ. Η ίδρυσή της πραγματοποιήθηκε με από­φαση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας. Η ΕΠΟΝ έγραψε απαράμιλλες σελίδες ηρωισμού στα χρόνια της Κατοχής ενάντια στο φασισμό αλλά και μετά. Μέσα στις γραμμές της χιλιάδες νέοι και νέες αγωνίστηκαν αντάρτες στα βουνά και στις πόλεις, έπεσαν στα πεδία των μαχών και στις δια­δηλώσεις των πόλεων, άλλοι βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, πέθαναν στα στρα­τόπεδα συγκέντρωσης μαχόμενοι τους φασίστες και τους ντόπιους συνεργά­τες τους. Χιλιάδες ανταρτόπαιδα έδιναν το παράδειγμα στο λαό και τη νεολαία φωτίζοντας με τα ιδανικά τους το δρόμο της ανειρήνευτης πάλης.
Καλούμε τη νεολαία και το λαό της περιοχής μας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση:
  • Να μάθουμε και να τιμήσουμε τον ηρωικό αγώνα της ΕΠΟΝ ενάντια στους ντόπιους και ξένους φασίστες.
  • Να μάθουμε τις αξίες και τη δύναμη που δίνει ο συλλογικός αγώνας και η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.
  • Να μάθουμε και να αναδείξουμε την ανάγκη ύπαρξης επαναστατικής οργάνω­σης νεολαίας σε κάθε φάση ώστε να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας
Η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ δεν μπαίνουν δίπλα στη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τη σηκώνει ψηλά!
Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ιστορία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».