«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Ψηφίσματα στήριξης της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας σε Αγρότες και Κ. Πελετίδη

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

adedyait@gmail.com

Ι.Π. Μεσολογγίου  8/2/2017
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
    Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια...

    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στον αγροτικό τομέα την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υιοθετώντας και υλοποιώντας σειρά εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Είναι γνωστό ότι το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι. Με τη νέα ΚΑΠ επιβάλλονται νέες μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που μέχρι το 2019 θα φθάσουν στο 60% ενώ με εργαλείο το νόμο για το διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» που ψήφισε η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών αποκλείονται από τις επιδοτήσεις κοντά στις 250.000 μικροί αγρότες.
   Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων λένε ότι τάχα οι αγρότες δεν έχουν θιχτεί από τα μνημόνια, όπως τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί άγρια, άρα αδίκως διαμαρτύρονται βγαίνοντας στους δρόμους. Μ’ αυτόν τον τρόπο εκτός των άλλων, θέλουν να υποκινήσουν και τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.
     Η αλήθεια είναι ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως συνολικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, όχι απλώς θίγονται, αλλά έχουν σφαγιαστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ, πολιτική που είναι συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.
    Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των αγροτών καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους. Έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης κι ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας γιατί :
·     Αφορά την εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.
·     Δείχνει τη διέξοδο που δεν είναι άλλη από μια διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, που σκοπό της  δεν θα έχει το κέρδος αλλά την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και η μεγάλη, τεχνολογικά προηγμένη, μηχανοποιημένη κι αυτοματοποιημένη παραγωγή θα υπηρετεί αυτό και μόνο το σκοπό.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            
            
             Γιώργος  Καραμητσόπουλος                Μίλτος Λιάπης***


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
adedyait@gmail.com

Ι.Π. Μεσολογγίου 9/2/2017
Στηρίζουμε τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη.
Αντιστεκόμαστε στο μήνυμα μίσους και ρατσισμού της Χρυσής Αυγής
και στην προσπάθεια εξαγνισμού της.

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην παραπομπή σε δίκη του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη ο οποίος υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή με τη παραχώρηση χώρων για να προπαγανδίσει τις φασιστικές και ρατσιστικές της θέσεις.
Στεκόμαστε δίπλα στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και πιστεύουμε ότι η δίωξη του είναι μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά εντάσσεται σε μια σειρά από επαναλαμβανόμενα περιστατικά που δείχνουν ότι κάποιοι κύκλοι έχουν αποφασίσει να επιβάλουν αργά αλλά σταθερά τη Χρυσή Αυγή ως ισότιμο μέλος του πολιτικού συστήματος.
Περιστατικά όπως η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και του αναπληρωτή Υπουργού Δ. Βίτσα σε ακριτικά νησιά παρέα με βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τεράστια προβολή από τα ΜΜΕ ή οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου για «προσπάθεια ένταξης της χρυσής αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας» και πολλά άλλα παρόμοια είναι βέβαιο ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη Χρυσή Αυγή στη πολιτική νομιμοποίηση ώστε να αποτελέσει πιθανώς στο μέλλον μια πολύτιμη εφεδρεία του πολιτικού συστήματος.
Είναι η προσπάθεια εξαγνισμού της Χρυσής Αυγής με τη βοήθεια  συγκεκριμένων ΜΜΕ.
Δεν μπορούν όμως να μας ξεγελάσουν. Δεν έχουμε αυταπάτες. Η Χρυσή Αυγή ήταν και παραμένει ένα νεοναζιστικό φασιστικό και ρατσιστικό μόρφωμα και ταυτόχρονα μια εγκληματική οργάνωση με τους περισσότερους από τους βουλευτές της υπόδικους. Και να θέλαμε άλλωστε να το ξεχάσουμε δεν μας αφήνει η ίδια με τις πράξεις της.
Τελευταία πράξη. Η εισβολή και οι απαράδεκτες εκδηλώσεις μισανθρωπίας από τους ναζιστοτραμπούκους της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου στο Πέραμα. Οι φασίστες προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και να εμποδίσουν την πρόσβαση των προσφυγόπουλων με φωνές, βρισιές και προπηλακισμούς. Θρασύδειλοι καθώς είναι τα βάζουν με μικρά παιδιά αλλά είναι σούζα στα αφεντικά.
Όμως ο λαός μας γνωρίζει. Αντίπαλος δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους. Αντίπαλος είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που προκαλούν πολέμους με θύματα τους λαούς. Και οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους είναι θύματα ενός τέτοιου πολέμου.
Αντίπαλος είναι η σκληρή, αντεργατική και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων που βοηθάει στη γιγάντωση του νεοναζιστικού μορφώματος.
Όμως το ανατριχιαστικό μήνυμα μίσους και ρατσισμού της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσει.
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            
            
            Γιώργος  Καραμητσόπουλος                Μίλτος Λιάπης