«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δημοσιοποίηση φωτογραφιών από κατασχεθέντα αντικείμενα στο Αιτωλικό
Δημοσιοποιούνται φωτογραφίες των αντικειμένων προκειμένου ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες, παθόντες πολίτες

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Αιτωλικού κατασχεθήκαν χθες (17-2-2017), κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της πάταξης των κλοπών, διάφορα αντικείμενα τα οποία φυλάσσονται, προκειμένου ταυτοποιηθούν οι παθόντες από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί.
Αναλυτικότερα κατασχέθηκαν τα εξής :
























1.    Ένα  πιεστικό μηχάνημα νερού,
2.    Δύο  αλυσοπρίονα,
3.    Ένα  χορτοκοπτικό,
4.    Δύο αντλίες νερού,
5.    Δύο φούρνοι μικροκυμάτων,
6.    Μία ανοξείδωτη δεξαμενή, με βρύση, εκατό (100) λίτρων,
7.    Δύο ηλεκτρικά μοτέρ,
8.    Μία επαγγελματική ζυγαριά,
9.    Μία καφετέρια,
10.    Τέσσερις ιμάντες συσκευασμένοι,
11.    Μία μεμβρανοφόρα αντλία,
12.    Ένας σταυρός για τρακτέρ,
13.    Δύο κανόνια ποτίσματος,
14.    Δύο ακροφύσσια πιστόλια αέρα,
15.    Ένα ηλεκτρικό μοτέρ σούβλας,
16.    Σαράντα επτά τσουβάλια λιπάσματος, των 40 κιλών,
17.    Τριάντα επτά γυάλινα μπουκάλια ούζο.
Όσοι πολίτες έχουν πέσει θύμα κλοπής ή αναγνωρίζουν τα κλοπιμαία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, στον τηλεφωνικό αριθμό 26320-23333.
Επισημαίνεται ότι για την υπόθεση αυτή έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα ηλικίας 30 ετών, για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 28χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοσχέδια τσιγαριλίκια, που περιείχαν μίγμα κάνναβης και καπνού.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία

    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Αραχωβιτίκων Ρίου, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην οικία, αντρόγυνου ημεδαπών, στους οποίους άσκησαν σωματική βία και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Οι δράστες αναζητούνται, προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή    
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 41 και 29 ετών. Ειδικότερα οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού,   στις 16-2-2017 το βράδυ, στο Τραγανό Ηλείας, διέρρηξαν αυτοκίνητο ημεδαπού, ωστόσο εγκατέλειψαν την πράξη τους  χωρίς να αφαιρέσουν κάτι. Επιπλέον νωρίτερα την ίδια ημέρα, στην ίδια περιοχή είχαν αφαιρέσει μοτοσικλέτα ημεδαπού.


Σύλληψη τριών  ημεδαπών για υπεξαίρεση
    
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 22 και 16 ετών και μια 29χρονη ημεδαπή, διότι χθες νωρίς το πρωί, στον Πύργο βρήκαν έξω από κατάστημα, πορτοφόλι 31χρονου ημεδαπού, που είχε χάσει λίγη ώρα πριν και ιδιοποίησαν παράνομα το  χρηματικό ποσό των (750) ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη 
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο Ο.Δ.Δ.Υ Πατρών, από την 18/11/2016 μέχρι 08/01/2017 στο  Αγρίνιο απέσπασε από 66χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, για αγορά  κατασχεμένου αυτοκίνητου από τον Ο.Δ.Δ.Υ. Πατρών.

***
Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας

Ο δράστης επιχείρησε να βιάσει 55χρονη ημεδαπή και τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν 37χρονο ομοεθνή του

Αστυνομικός που βρίσκονταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας αφόπλισε και συνέλαβε δράστη


Συνελήφθη,  χθες (17-02-2017) το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, ένας 18χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη παραμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα, ο 18χρονος χθες το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, εισήλθε σε αυλή οικίας ημεδαπών, όπου βρίσκονταν μια 55χρονη και η 33χρονη κόρη της, τις οποίες απείλησε με μαχαίρι και αποπειράθηκε να βιάσει την 55χρονη, η οποία κατάφερε να του διαφύγει πεζή και να εισέλθει σε γειτονικό σπίτι.

Την ίδια στιγμή, ένας 37χρονος ομοεθνής του δράστη, επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον πλήξει με το μαχαίρι που έφερε στον θώρακα και στην κοιλιά, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Άμεσα προσέτρεξε στον τόπο του περιστατικού αστυνομικός, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας και βρισκόταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, ο οποίος αφόπλισε και συνέλαβε τον δράστη.

Ο 37χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-2-2017 έως 26-2-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές:

•    Την Δευτέρα 20-2-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Κάτω Μακρυνού – Καψοράχη – Δαφνιάς - Άγιος Ανδρέας – Γραμματικού - Παπαδάτες – Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Λυσιμάχεια.  
•    Την Τρίτη 21-2-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα  Πρόδρομος - Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς  - Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 22-2-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 23-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανθόφυτο – Καταφύγιο – Αναβρυτή – Άνω Χώρα –  Αμπελακιώτισσα  - Ελατού – Τερψιθέα - Λιμνίτσα.
•    Την Παρασκευή 24-2-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρίγανη – Πόρος – Φαμίλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος - Παλαιόπυργος. 
•    Το Σάββατο 25-2-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 13:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρέτσινα - Μούσουρα – Ελληνικά – Άγιος Γεώργιος – Κουτσοχέρι  - Κάτω  Βασιλική – Γαυρολίμνη –  Τρίκορφο.