«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 49χρονος στη Βόνιτσα για κατοχή κοκαΐνης
Ο δράστης κατείχε ένα δέμα που περιείχε 25 περίπου γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας, κρυμμένα μέσα σε μπουκάλι σαμπουάν
Συνελήφθη, σήμερα (6-2-2017) το πρωί, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα. σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών πραγματοποίησαν  έλεγχο στον δράστη, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (24,7)  γραμμάρια κοκαΐνης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 49χρονος, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε παραλάβει δέμα σε Υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ στη Βόνιτσα, το οποίο περιείχε ένα μπουκάλι σαμπουάν, μέσα στο οποίο συνεργός του που αναζητείται είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ξιφίδια και ένα ξίφος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα των ναρκωτικών ουσιών.

***

Απονομή του Αστυνομικού μεταλλίου «Αστυνομικός Σταυρός» σε Ανθυπαστυνόμο της Ελληνικής Αστυνομίας
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε, αποδεδειγμένα, εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο
Την απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποίησε....
ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σήμερα, (6-2-2016) και ώρα 12.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ΚΟΝΤΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής Αγρινίου, κ. Γεώργιος ΜΕΛΙΑΔΗΣ,  ο Αναπληρωτής Δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας, κ. ΣΤΟΥΠΑΣ Θεόδωρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ,
ο Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος ΜΑΤΣΙΚΑΣ, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, κ. Δημήτριος ΜΙΧΑΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας,  κ. Δημήτριος Ραυτογιάννης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος ΤΑΜΠΑΣΗΣ.
Επιπλέον, παρέστησαν όλοι οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό,  η σύζυγος, οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.
Παράλληλα, κατά την τελετή αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Α΄ ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο, το Προεδρικό Διάταγμα, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η απονομή του Μεταλλίου στον τιμώμενο Αστυνομικό.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο  Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Δημήτριος ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή  του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Ανθυπαστυνόμος, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα πριν δυο έτη περίπου, ο Ανθυπαστυνόμος ΚΟΝΤΟΣ Σπυριδώνας, με πράξη αυτοθυσίας, εξέθεσε αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη πραγμάτωση πνιγμού λουόμενου άνδρα, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του και κολύμπησε, άμεσα, μεγάλη απόσταση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, (βροχόπτωση και μεγάλος κυματισμός) διασώζοντας τον.

 ***
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα προστατευόμενο είδος χελιών
(Anguilla Anguilla)
Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος
Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν παράνομα το προστατευόμενο είδος χελιών από την Ισπανία στην χώρα μας και στη συνέχεια το εξήγαγαν παράνομα στην Κίνα
Τα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ

Η συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα το προστατευόμενο είδος χελιών (Anguilla Anguilla).
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, μετά από ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, εννέα ημεδαποί μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες).
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον.

 Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν από την Ισπανία στη χώρα μας, μέσω ισπανικής εταιρείας, η οποία αποτελούσε το επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες γόνων χελιού του είδους Anguilla- Anguilla.
Οι ποσότητες των χελιών μεταφέρονταν με φορτηγό-ψυγείο μέσω Ιταλίας και αποθηκεύονταν σε ειδικά τροποποιημένες δεξαμενές, σε αποθήκη της οργάνωσης σε περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια ακολουθούσε η παράνομη εξαγωγή των χελιών αεροπορικώς στην Κίνα, σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή, αποφέροντας τεράστια κέρδη στην οργάνωση.
Μετέπειτα οι παραλήπτες προέβαιναν στην εκτροφή- πάχυνση τους και στην περαιτέρω διάθεση τους στην αγορά καθόσον το συγκεκριμένο είδος αποτελεί εκλεκτό έδεσμα στη Κίνα.
Σημειώνεται ότι η διακίνησή του συγκεκριμένου είδους επιτρέπεται μόνο εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απαγορεύεται η εξαγωγή του σε τρίτες χώρες.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, αρχικά συνελήφθη στις εγκαταστάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», 39χρονος ημεδαπός,  ο οποίος μετέφερε με φορτηγό όχημα περίπου 160 κιλά γόνο του συγκεκριμένου χελιού, που είχε νωρίτερα παραλάβει από την προαναφερόμενη αποθήκη της οργάνωσης.
Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές οι οποίες περιείχαν μεγάλες ποσότητες γόνου χελιού Anguilla - Anguilla και συνελήφθησαν (2) ακόμη μέλη της οργάνωσης.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε οικίες και επιχειρήσεις, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα όπου συνελήφθησαν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη του εγκληματικού δικτυού.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ, πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκληρών δίσκων καθώς και μεγάλος όγκος έγγραφων – παραστατικών εξαγωγής εμπορευμάτων, τιμολόγια κ.λπ.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και η Γενική Διεύθυνση Δασών, κλιμάκια των οποίων, μερίμνησαν για την παραλαβή και την προστασία του γόνου Anguilla - Anguilla, που κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για μεταφορά ναρκωτικών
   
Εντοπίστηκαν, χθες το μεσημέρι, στην παραθαλάσσια περιοχή Καβουρίου, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πέντε δέματα, περιτυλιγμένα με νάιλον συσκευασίες και μονωτικές ταινίες σε ενιαία μορφή, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους  28 κιλών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για μεταφορά ναρκωτικών.



Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Γαστούνη από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 38χρονος ημεδαπός, διότι  αφαίρεσε 17 λίτρα πετρέλαιο από σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Γαστούνης.


Σύλληψη ημεδαπού για  βούλευμα

   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 52χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συβουλίου Εφετών Αθηνών  για  υπεξαίρεση αρχαίων αντικειμένων.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Ναύπακτο από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 46χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άμφισσας, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.



***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (6-2-2017 έως 12-2-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 6-2-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 7-2-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 8-2-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 9-2-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 10-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς. 
•    Το Σάββατο 11-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.