«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (900) περίπου γραμμάρια κάνναβης, (44) ναρκωτικά δισκία μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μια σπάθα

Συνελήφθη, σήμερα (07-2-2016) τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για κατοχή  ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
πριν τη σύλληψη του δράστη, είχε προηγηθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, ενώ αυτός απουσίαζε, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    (862) γραμμάρια κάνναβης,
•    (41) γραμμάρια μίγματος κάνναβης με καπνό,
•    (44) ναρκωτικά δισκία,
•    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•    Μια σπάθα τύπου ματσέτα

Στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, εντόπισαν τον  39χρονο στο Αγρίνιο και τον συνέλαβαν, ενώ σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν κατά τη σύλληψή του, βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή Αγρινίου.

Την προανάκριση  ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για αντίσταση , πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό και καταδικαστικής απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (18) μηνών για κλοπή.
Σημειώνεται, ότι ο δράστης κατά την σύλληψή του, προέβαλε αντίσταση απωθώντας με τα άνω άκρα του τους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα προκάλεσε ελαφρά σωματική βλάβη, σε ένα αστυνομικό.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δράστιδας για απάτη
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος μιας άγνωστης δράστιδας, η οποία χθες το πρωί, στην Πάτρα, μετέβη σε οικία 82χρονης ημεδαπής, στην οποία  παρουσιάστηκε ως λογίστρια της εγγονής της και με το πρόσχημα της επείγουσας οικονομικής ανάγκης (χρέος της εγγονής στην εφορία) της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ. Δράστιδα αναζητείται για να συλληφθεί.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 43χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε αφαιρέσει από σουπερμάρκετ, τρεις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικής αξίας (58) ευρώ. Ο δράστης είχε γίνει αντιληπτός από τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς.


Σχηματισμός δικογραφίας, σε βάρος δύο  αγνώστων δραστών, για ληστεία κατά συναυτουργία
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στην Πάτρα, πλησίασαν 16χρονο πεζό αγόρι, το οποίο αφού το ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας, ακολούθως με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.

Σύλληψη μίας ημεδαπής γυναίκας, για κλοπή
  

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 21χρονη ημεδαπή, διότι είχε αφαιρέσει από εν λειτουργία κατάστημα ενδυμάτων ένα ζεύγος υποδημάτων. Κατά την έξοδό της από το κατάστημα ήχησε το σύστημα συναγερμού και ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους, οι οποίοι ενημέρωσαν τους αστυνομικούς. Από την προανάκριση, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας, είχε αφαιρέσει κι ένα πουκάμισο, από άλλο κατάστημα ενδυμάτων.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
  
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 58χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για αντίσταση , πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό και κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Βαρβάσαινα Ηλείας, από δύο αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηλείας, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Σημειώνεται, ότι ο δράστης κατά την σύλληψή του, προέβαλε αντίσταση απωθώντας με τα άνω άκρα του τουςδύο αστυνομικούς, ενώ παράλληλα προκάλεσε ελαφρά σωματική βλάβη σε ένα αστυνομικό δαγκώνοντας τον.


Σύλληψη δύο ημεδαπών  για κλοπή
  
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 76 και 51 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με ακόμη ένα συνεργό τους, που αναζητείται, στις 6-2-2017 το μεσημέρι, στην Σπιάτζα Ηλείας, εισήλθαν εντός μονοκατοικίας, ημεδαπού, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα της και αφαίρεσαν τρεις χρυσές λίρες, συνολικής αξίας (300) ευρώ και το χρηματικό ποσό των  (3100) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  ένας 46χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μια συσκευασία που περιείχε αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (17,4) γραμμάριων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού – κάνναβης.


***
Εξιχνιάστηκε άμεσα η ένοπλη ληστεία των ΕΛΤΑ Ανδραβίδας

Δράστες είναι δύο αδέλφια και ένας ανιψιός τους οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει την ενεργεία τους

Οι ληστές χρησιμοποίησαν κλεμμένο κυνηγητικό όπλο, ενώ διέφυγαν και με κλεμμένο αυτοκίνητο


Εξιχνιάσθηκε, άμεσα η ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. Ανδραβίδας, που είχε λάβει χώρα την (1-2-2017) και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 34, 24 (αδέλφια) και 20 ετών (ανιψιός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής και της παράνομη οπλοκατοχής.

Οι τρείς δράστες συνελήφθησαν, χθες (6-2-2017) το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας για αυτόφωρα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Η σύλληψη των τριών δραστών είναι αποτέλεσμα άμεσης και συνεχούς αστυνομικής έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας.

Ειδικότερα, ο 24χρονος και ο 20χρονος, την 1-2-2017 το πρωί, μετέβησαν με  κλεμμένο αυτοκίνητο στα     ΕΛ.ΤΑ. Ανδραβίδας, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή κυνηγετικού όπλου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (920) ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους είχαν απειλήσει τους αστυνομικούς με όπλο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Οι δράστες είχαν προσχεδιάσει την διάπραξη της ληστείας και για το σκοπό αυτό είχαν διαπράξει δύο επιπλέον κλοπές. Αναλυτικότερα, στις 31-1-2017, ο 34χρονος με τον 20χρονο, είχαν αφαιρέσει, από την Πάτρα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα, από την περιοχή του Λάππα Αχαΐας, είχαν αφαιρέσει και το κυνηγετικό όπλο.

Επιπλέον, οι δράστες παρέδωσαν στους αστυνομικούς το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησαν, υποδεικνύοντάς τους το σημείο που το είχαν αποκρύψει, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 34χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 24χρονου προέκυψε ότι, σε βάρος εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες, ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας.

***
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας στο Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε χθες (7-2-2017) το πρωί, το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου όπου συναντήθηκε με το πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι απόστρατοι αστυνομικοί ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος εξήρε την προσφορά των αποστράτων συναδέλφων και τόνισε ότι για την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Σώματος είναι απαραίτητη η διατήρηση μιας στενής αμφίδρομης σχέσης, μεταξύ των εν ενεργεία και των  απόστρατων συναδέλφων.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, Αστυνομικός Διευθυντής ε.α., ΤΣΟΥΝΗΣ Δημήτριος, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη του Συνδέσμου, δώρισε στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας μια εικόνα της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι είχε εισέλθει σε αυλή κατοικίας ημεδαπού και αφαίρεσε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία, διότι στις (4-2-2017) το απόγευμα, στην Πάτρα, αφού πλησίασαν μια 34χρονη πεζή ημεδαπή, ο ένας εκ των δραστών αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας την τσάντα της, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά της έγγραφα  και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ ο συνεργός του επιτηρούσε τον χώρο. Οι δράστες αναζητούνται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για
κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 29χρονη ημεδαπή, η οποία χθες το πρωί, αφαίρεσε από σουπερμάρκετ, διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας (61) ευρώ. Η δράστιδα είχε γίνει αντιληπτή από τον διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις (4-2-2017) νωρίς το πρωί είχαν εισέλθει σε δημοτικό σχολείο των Λεχαινών, όπου αφαίρεσαν ένα κασετόφωνο και ένα μικρόφωνο, συνολικής αξίας (300) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από τις (3-2-2017) το βράδυ μέχρι τις (6-2-2017) το πρωί, είχαν εισέλθει σε σχολείο στον Πύργο, όπου αφαίρεσαν μια τηλεόραση, αξίας (300) ευρώ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στη Ζαχάρω Ηλείας, πλησίασαν με αυτοκίνητο μια ηλικιωμένη, πεζή, ημεδαπή στην οποία παρουσιάστηκαν ως φίλοι του γιού της και με το πρόσχημα  επείγουσας  οικονομικής ανάγκης του τέκνου της, την έπεισαν να  μεταβεί στην οικία της και να  τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (2.600) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στους Κρουνούς Ηλείας, πλησίασαν με αυτοκίνητο μια ηλικιωμένη, πεζή, ημεδαπή στην οποία παρουσιάστηκαν ως γνωστοί και λογιστής του γιού της και με το πρόσχημα  επείγουσας  οικονομικής ανάγκης του τέκνου της, την έπεισαν να  μεταβεί στην οικία της και να  τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.

***
Δημοσίευση φωτογραφιών όλων των αντικειμένων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ερευνών για την πλήρη αποδόμηση των πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που είχαν διαπράξει εκατοντάδες ληστείες και κλοπές σε όλη την Επικράτεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων πολιτών, όσον αφορά στην αναγνώριση των κατασχεθέντων κλοπιμαίων, που προέρχονται από την εξάρθρωση σπείρας που ενεργούσε κλοπές σε διάφορες περιοχές (σχετική η από 4-11-2016 παρουσίαση της υπόθεσης) και φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρούσιου, ανακοινώνεται ότι:

Ø      στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και σε ειδικό banner έχουν αναρτηθεί (292) φωτογραφίες όλων των κατασχεθέντων αντικειμένων, ενώ
Ø      παράλληλα οι φωτογραφίες αυτές έχουν αποσταλεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας, όπου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για αναγνώριση.