«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια Δημιουργικής γραφής στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου

Ολοκληρώθηκαν  τα εργαστήρια Δημιουργικής γραφής στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου
Πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου ο Πρώτος κύκλος  των βιωματικών  επιμορφωτικών σεμιναρίων-εργαστηρίων Φεβρουαρίου 2017   με θέμα: «Δημιουργική Γραφή». Συμμετείχαν  εκατό περίπου εκπαιδευτικοί  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν  σε σχολεία κυρίως του Δήμου Αγρινίου.
Η εμπειρία της δημιουργικής γραφής αποδεικνύει ότι...

 «βελτιώνει  κατά πολύ τη γλωσσική, διανοητική και συναισθηματική εξέλιξη του μαθητή» αυξάνει την αυτοπεποίθησή του και κινεί το ενδιαφέρον του για την ελεύθερη έκφραση.
Στόχος των βιωματικών εργαστηριών ήταν αφενός η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με διάφορες τεχνικές  και   αφετέρου να γίνει κατανοητό ότι η Δημιουργική γραφή,  ως ατομική και ομαδική δραστηριότητα,  χρειάζεται ένα δημιουργικό πλαίσιο, ένα δάσκαλο υποκινητή και εμψυχωτή  που θα ενθαρρύνει και  θα κινητοποιεί τη σχολική τάξη να εκφραστεί .
Τα εργαστήρια διοργάνωσαν,  σε συνεργασία  με την Παπαστράτειο  Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος και η Δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη. Συμμετείχε ως διδάσκουσα και η προσκεκλημένη από τους διοργανωτές  Σχολική Σύμβουλος Δρ. Ιωάννα Αρβανίτη,  Επιστημονική Συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Διευθύντρια της Παπαστρατείου  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγρινίου
Δήμητρα Λουκοπούλου