«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι είχε αφαιρέσει από κοσμηματοπωλείο ένα δαχτυλίδι, αξίας 48 ευρώ. Ο δράστης είχε γίνει αντιληπτός από την υπεύθυνη του καταστήματος και απέρριψε το δαχτυλίδι κατά την διαφυγή του. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας (αθλητική βία)
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού, για αθλητική βία, έπειτα από καταγγελία 29χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο δράστης, χθες το απόγευμα στο γήπεδο Μεσολογγίου, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα για πρωτάθλημα ερασιτεχνικής κατηγορίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των ομάδων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» και «ΈΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟ ΚΑΤΟΧΗΣ», ευρισκόμενος σε κερκίδα του γηπέδου, του προκάλεσε σωματικές βλάβες με τμήμα σπασμένου καθίσματος. Ο 29χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια αποχώρησε. Ο 48χρονος αναζητείται για να συλληφθεί.


***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (13-2-2017 έως 19-2-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 13-2-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 14-2-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 15-2-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 16-2-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 17-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς. 
•    Το Σάββατο 18-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 

***
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 39χρονος διαρρήκτης οικιών στην Πάτρα

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές στο Αγρίνιο

Ο δράστης κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, δηλώνοντας κατά την σύλληψη του ψευδή στοιχεία


Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω,  χθες (10-02-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, να περιεργάζεται διαμέρισμα πολυκατοικίας δευτέρου ορόφου στην Πάτρα, ενώ λίγη ώρα πριν, στο ίδιο κτίριο, είχε διαρρήξει δυο οικίες του έκτου και του τρίτου ορόφου, αφαιρώντας κοσμήματα και τιμαλφή.

Ο 39χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία, ενώ κατείχε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης  30χρονου ημεδαπού, στην οποία είχε επικολλήσει την φωτογραφία του.

Από την εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 39χρονου και από τον έλεγχό τους, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου, για διάπραξη επτά κλοπών σε οικίες.

Για την διάπραξη των κλοπών, ο δράστης χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, ενεργώντας κυρίως πρωινές ώρες και αφού εξακρίβωνε την απουσία των ενοίκων, με θραύση ομφαλού της κεντρικής πόρτας διερρήγνυε τις οικίες.  

Κατά την αυτόφωρη σύλληψη του 39χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του όλα τα αντικείμενα που είχε πριν λίγη ώρα αφαιρέσει, τα οποία κατέσχεσαν και απόδωσαν στους παθόντες, καθώς και μια νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα πλαστά πιστοποιητικά που κατείχε κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (13-2-2017 έως 19-2-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 13-2-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαίικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζαίιλο – Σανταμέρι – Πόρτες. 
•    Την Τρίτη 14-2-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζι – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.     
•    Την Τετάρτη 15-2-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.  
•    Την Πέμπτη 16-2-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία  - Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.   
•    Την Παρασκευή 17-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά  - Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές.     
•    Το Σάββατο 18-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Κωνσταντίνος – Μερτίδι – Βερίνο – Γρηγόρη – Γκραίκα  - Λάκκα – Μυρόβρυση – Αρραβωνίτσα. 
•    Την Κυριακή 19-2-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Βλασία -  Κάτω Βλασία – Μετόχι – Μάνεσι – Λάπατα – Νεοχώρι – Μεγάλος Ποντιάς – Μικρός Ποντιάς – Καρούσι.   

***
Συνελήφθη 37χρονος διαρρήκτης οχημάτων στο Αίγιο

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών


Συνελήφθη, χθες (10-02-2017) το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν επ’ αυτοφώρω, τον 37χρονο μέσα σε  σταθμευμένο αυτοκίνητο 80χρονου ημεδαπού στο Αίγιο, το οποίο μόλις είχε διαρρήξει και τον συνέλαβαν. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εξιχνίασαν άλλες πέντε διαρρήξεις οχημάτων, τις οποίες είχε διαπράξει ο 37χρονος τον τελευταίο μήνα, επιλέγοντας οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα κυρίως σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης της πόλης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  αλλοδαπού  για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή κράτησης  15 ημερών και πρόστιμο 500 ευρώ για επαιτεία. 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και μισό ναρκωτικό δισκίο.

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 36χρονη ημεδαπή, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς  και ένα ναρκωτικό δισκίο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ



Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  και κατοχή λαθραίου καπνού
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 38χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, χθες το πρωί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε 104 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σύλληψη ημεδαπού για Νομοθεσία περί όπλων
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 83χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι  δεν είχε προβεί στην ανανέωση ενός δίκαννου κυνηγετικού  όπλου και μιας καραμπίνας, τα οποία κατείχε παράνομα, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ανενεργό πιστόλι. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος πέντε  αγνώστων δραστών για παράβαση του Νόμου περί  βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων ,παιδικών  αθυρμάτων, φωτοβολίδων 
   

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί βεγγαλικών σε βάρος πέντε αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ σε ώρα μη λειτουργίας έριξαν έξι καπνογόνα σε προαύλιο χώρο  παιδικού σταθμού στο Αγρίνιο, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή να κινδυνεύσουν άτομα.