«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Μπλόκου Βόνιτσας : Κλιμάκωση του αγώνα και πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φλεβάρη

Παραμένουμε αμετακίνητοι στα μπλόκα όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Νίκαια Λάρισας και συμμετείχε αντιπροσωπεία του μπλόκου Βόνιτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 11 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα από 45 νομούς καθώς επίσης και εκπρόσωποι από 35 μπλόκα. 

Η κυβέρνηση ίσως και να ελπίζει ότι οι αγρότες θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε, θα απογοητευτούμε και θα τα παρατήσουμε. Μάταια το ελπίζει και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την προειδοποιεί ότι...
όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει την αγωνιστική πίεση, αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.



Σ' αυτή την κατεύθυνση η πανελλαδική σύσκεψη αποφασίζει:

1ον: Να πάρει μέτρα για την παραπέρα ενίσχυση των μπλόκων που μάχονται για τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και για την κλιμάκωση της κινητοποίησης με πιο προχωρημένες μορφές πάλης.
2ον: Να καλέσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν περισσότερο την ενεργό εργατική - λαϊκή στήριξη στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.
3ον: Να ζητήσει συνάντηση με την κυβέρνηση για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φλεβάρη όπου θα θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων - διεκδικήσεων των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, απαιτώντας την ικανοποίησή τους.
4ον: Να οργανώσει μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας να πάρουν μέρος και τους εργαζόμενους και το λαό της πρωτεύουσας να συμμετάσχει μαζικά για να συμπαρασταθεί στην αγωνιζόμενη αγροτιά».