«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την «απαράδεκτη επίθεση» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ
Την «πρωτοφανή, απαράδεκτη, απρόκλητη και ανάρμοστη επίθεση» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ.
Όπως σημειώνει, η απαράδεκτη αυτή επίθεση έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Φλεβάρη του 2017 σχετικά με την επέκταση και λειτουργία του Βιολογικού της Ναυπάκτου. Σε αυτή τη συζήτηση έγινε αναφορά στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΥΑΝ, που βασίστηκε στην απόφαση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΕΔΕ, ότι ο διαγωνισμός για τον βιολογικό της Ναυπάκτου έχει παραλείψεις και παραβιάσεις.
Η άποψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν...
να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν συντομότερα με διαφάνεια και στο πλαίσιο των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών.
Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε: «Τα φαινόμενα της αδιαφάνειας, των παραβάσεων και παραβιάσεων των όρων ανάθεσης, εκτέλεσης και ελέγχου των έργων που αναλαμβάνουν οι ιδιώτες για λογαριασμό του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης καθώς και γενικότερα τα φαινόμενα της διαπλοκής, της υπερκοστολόγησης, των κακοτεχνειών κλπ είναι σύμφυτα με το κοινωνικό σύστημα που έχει ως κυρίαρχο στοιχείο το ιδιωτικό κέρδος. Σκοπός του κάθε ιδιώτη κατασκευαστή ή προμηθευτή είναι το προσδοκώμενο κέρδος και όχι η εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Η με κάθε μέσο και τρόπο μεγιστοποίηση του κέρδους είναι η μήτρα που γεννά και αναπαράγει τα κάθε είδους σκάνδαλα.
Για μας το μεγάλο σκάνδαλο είναι η εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και η ιδιοποίηση του παραγόμενου πλούτου, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης φαινόμενα που με αφορμή την καπιταλιστική κρίση έχουν ενταθεί σε βαθμό που εξαθλιώνουν το λαό. Όσο το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα κυριαρχεί, σε κάθε περίπτωση, τα φαινόμενα των σκανδάλων, διαπλοκής και διαφθοράς όχι μόνο δεν θα εκλείψουν αλλά θα εντείνονται και θα διαιωνίζονται, ανεξάρτητα προθέσεων για διαφάνεια, κάθαρση και κατανομή ευθυνών.
Εμείς με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε θα συμβάλλουμε στο ξεσκέπασμα και την πάταξη των φαινομένων αδιαφάνειας, διαπλοκής και διαφθοράς».
Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προκάλεσε την απαράδεκτη επίθεση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που είπε για τον εκπρόσωπο της παράταξης, πως «είσαι αγκαλιά με τους εργολάβους και είσαι και κομμουνιστής».
Η ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ στην καταγγελία της τονίζει:
«Η ιστορία των 100 χρόνων αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ δεν μηδενίζεται και δεν σβήνεται. Θα πρέπει να το σκέφτεται πάρα πολύ και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι της συμπολίτευσης που δεν πήραν θέση, για να πιάσουν το ΚΚΕ στο στόμα τους, γιατί ταυτίζονται όλοι τους με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου που τσακίζουν το λαό και στηρίζουν με τα μπούνια τους εργολάβους και το κεφάλαιο.
Ο λαός ξέρει πολύ καλά ποιος είναι με ποιόν. Βγάζει συμπεράσματα καθημερινά και από ποιος στηρίζει και ποιος παλεύει για τα καθημερινά του προβλήματα και ποιος μοιράζει τη φτώχεια π.χ. καθαρίστριες του Δήμου, ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των δανειστών και της κυβέρνησης π.χ. όσοι είδαν τους λογαριασμούς τους δεσμευμένους λίγες μέρες πριν τις γιορτές.
Το ΚΚΕ, η "Λαϊκή Συσπείρωση", και ο δημοτικός της σύμβουλος θα συνεχίσουν να ξεσκεπάζουν, να πρωτοστατούν και να στηρίζουν όλα τα ζητήματα που αφορούν το λαό και την πόλη μας καθημερινά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και να το έχουν καθαρό στο μυαλό τους “σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”».