«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΒΟΜΒΑ Σκουρλέτη! «Να ανοίξει η συζήτηση για τη μετατροπή των συμβασιούχων σε ΙΔΑΧ»

Π. Σκουρλέτης: Να ανοίξει η συζήτηση για τη μετατροπή των συμβασιούχων σε ΙΔΑΧ
Ότι πρέπει να “ανοίξει” η συζήτηση της μετατροπής της εργασιακής σχέσης των χιλιάδων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, τόνισε απόψε από τη Βουλή και τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, κατά την επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου του «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
«...Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι, οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε...», παρατήρησε ο ΥΠ.ΕΣ., Πάνος Σκουρλέτης, παίρνοντας τον λόγο, μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Κομμάτων, και απαντώντας στην κύρια κατηγορία περί «ρουσφετολογικού» νομοσχεδίου και πρόσθεσε:

***

Σύνταξη από το Δημόσιο: ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Σύνταξη από το Δημόσιο: ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι
Εγκύκλιος του Υπ. Οικονομικών και του αν. Υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη, σχετικά με το ν.4387/2016 και τη συνταξιοδότηση Δημοσίων Υπαλλήλων-Λειτουργών.
Οι διατάξεις του άρθρου 8 του ν.4387/2016 αφορούν τους ασφαλισμένους για κύρια σύνταξη στο Δημόσιο, οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με βάση τις οικείες διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ισχύουν κατά περίπτωση κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού ή προκειμένου για συντάξεις λόγω θανάτου με βάση τις διατάξεις του ιδίου νόμου.
Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές (όπως αυτές ορίζονται με τις διατάξεις της παρ. 2α του άρθρου 8), το χρόνο ασφάλισης (όπως ορίζεται στο άρθρο 15) και τα κατ’ έτος ποσοστά αναπλήρωσης όπως αυτά προκύπτουν από τον πίνακα της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν.4387/2016 και παρουσιάζεται κατωτέρω:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ