«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών  για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι  από 17/02/2017 έως 20/02/2017 αφαίρεσαν από Γυμνάσιο και Δημοτικό στο Λουτρό Αμφιλοχίας, χάλκινα τμήματα αγωγού  αλεξικέραυνου, από τις στέγες των σχολικών κτιρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί όπλων
  
Συνελήφθη, χες το μεσημέρι στο Δοκίμι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 57χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για  κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων  δραστών, οι οποίοι από 16/02/2017 έως 20/02/2017 αφού  εισήλθαν σε Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Αβόρανη Αιτωλοακαρνανίας, αφαίρεσαν 250 λίτρα πετρελαίου από υπαίθρια δεξαμενή...




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για  κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος από 17/02/2017 έως 20/02/2017, στην Πάτρα, αφαίρεσε από νηπιαγωγείο, συσκευές αναπαραγωγής ήχου.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο 175ο  χιλιόμετρο στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και (54) ναρκωτικά δισκία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 19-02-2017 έως 20-02-2017 αφού παραβίασαν σχολικές  αίθουσες Μουσικού Σχολείου στο Βαρθολομιό αφαίρεσαν συσκευές αναπαραγωγής ήχου, μουσικό όργανο και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (2800) ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας (1000)  ευρώ. Επιπλέον, από το κυλικείο του σχολείου αφαίρεσαν προϊόντα, συνολικής αξίας (180) ευρώ, καθώς και την ταμειακή μηχανή, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, εξιχνιάστηκε κλοπή που έλαβε χώρα την 21/11/2016, κατά την οποία δυο ημεδαπές γυναίκες,  ηλικίας 33 και  39 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης, από 48χρονο ημεδαπό, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας (1000) ευρώ. 

***
Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω τρεις ημεδαποί στο Αιτωλικό για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων


Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, χθες (19-02-2017), το βράδυ, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 28, 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων ημεδαπών και με το πρόσχημα ερώτησης για παροχή πληροφοριών εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Οι δράστες ασκώντας σωματική βία στους ηλικιωμένους  και απειλώντας τους ερεύνησαν χώρους της οικίας χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και τράπηκαν σε φυγή.

Οι ίδιοι δράστες λίγη ώρα αργότερα επανήλθαν στην οικία των ηλικιωμένων, όπου παραβιάζοντας παράθυρο εισήλθαν στο εσωτερικό της και αποπειράθηκαν εκ νέου να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, οι οποίοι με την συνδρομή συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων συνέλαβαν, μέσα στην οικία και τους τρεις δράστες.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες αντιστάθηκαν κατά την σύλληψη τους, ενώ ο 22χρονος αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε ανιψιό των ηλικιωμένων, που βρισκόταν μέσα στο σπίτι με ξύλινο ρόπαλο.

Οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

  
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 31χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή σε διαμέρισμα 23χρονου στην Πάτρα, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον 23χρονο, ο οποίος τον ακινητοποίησε και ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Σύλληψη μιας αλλοδαπής γυναίκας   και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δυο ημεδαπών   για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από κοινού

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, μια 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών μετάλλων, στην οποία εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε μεταλλικές προστατευτικές μπάρες. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η δράστιδα είχε αγοράσει τις μπάρες από 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος τις είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από τεχνική εταιρεία, στην Ελίκη του Δήμου Αιγιαλείας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία

   
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν πόρτα οικίας 87χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό της, όπου ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο με την άσκηση σωματικής βίας και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150  ευρώ. Δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27 και 26 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, εισήλθαν σε οικία 83χρονης ημεδαπής, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή. Οι δράστες αναζητούνται.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Ανεύρεση 28χρονου υπηκόου Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
  
Ανευρέθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή, στο Καλούδι Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αιτωλίας και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένας 28χρονος υπήκοος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο οποίος είχε χάσει τον προσανατολισμό του.
Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος χθες το βράδυ κάλεσε στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφερε ότι κινούμενος με αυτοκίνητο από τη Ναύπακτο προς το Καλούδι Θέρμου, χάθηκε και κατέληξε σε αγροτική περιοχή, όπου το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε σε λάσπη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 28χρονου, που είναι καλά στην υγεία του, σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή κοντά στο Καλούδι και τον απεγκλωβισμό του οχήματός του.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου,  με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός μηνός για κλοπή.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 26 και 23 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες, που περιείχαν (6,6) γραμμάρια κάνναβης συνολικά.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Σταφιδόκαμπου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών,  με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας,  με τις οποία του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού  και παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, στο ύψος του Λουτρού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι μετέφερε με αυτοκίνητο έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα, ενώ εντός του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι. Επιπλέον συνελήφθη και ο 29χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες (18-2-2017) το απόγευμα, από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου , ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας,  με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για παράβαση του Δασικού Κώδικα

***
Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα, 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε:

«Τιμούμε σήμερα τους αστυνομικούς και σε αυτήν την κατηγορία βέβαια βάζουμε τους αστυνομικούς, τους ειδικούς φρουρούς, τους συνοριοφύλακες. Αυτούς που με μια λέξη, με έναν όρο, η κοινωνία μας ξέρει σαν αστυνομικούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη, προκειμένου να προστατεύσουν τους συμπολίτες ή έπεσαν στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν συνανθρώπους, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ανήμπορους ανθρώπους ή ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Απλοί εργαζόμενοι οι αστυνομικοί αυτοί, προσέφεραν ό,τι πολυτιμότερο είχαν: Τη ζωή τους.

Τους τιμούμε σήμερα και τιμούμε βέβαια και τις οικογένειες και τους φίλους και όλους εσάς που τους γνωρίζατε οι οποίοι και εσείς πληγήκατε από την απώλεια των συναδέλφων σας, των συναδέλφων θα έλεγα. Και τιμούμε βέβαια και τους άλλους. Τους αστυνομικούς οι οποίοι στην καθημερινότητα προσφέρουν, ευτυχώς όχι με αίμα, αλλά με τον ιδρώτα τους, προκειμένου να διαφυλάσσεται η τάξη, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε ειρηνικά και να προσφέρει ο εργαζόμενος πολίτης ήσυχος ότι δεν κινδυνεύει από τον καθένα που θέλει να διαταράξει την τάξη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των πεσόντων. Και τιμούμε, όπως είπα και πριν, και την προσπάθεια, την καθημερινή προσπάθεια του αστυνομικού, του απλού αστυνομικού, του αστυνομικού του αφανούς, ο οποίος ζει την καθημερινότητα στις γειτονιές, οπουδήποτε τον χρειάζεται η κοινωνία».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επεσήμανε τα εξής:

«Πέρασε ένας ακόμη χρόνος από τότε που είχαμε βρεθεί, όλοι μαζί και για τον ίδιο όπως κάθε χρόνο σκοπό, σ’ αυτόν εδώ το χώρο• σ΄αυτόν το χώρο του συμβολισμού, του χρέους, της μνήμης• το χώρο της περισυλλογής και της εσωτερικής ενατένισης.

Την ημέρα αυτή, το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου, η σκέψη και η ψυχή όλων μας, όλων των μελών της αστυνομικής οικογένειας και όχι μόνον εκείνων που έχουν τη δυνατότητα της φυσικής τους παρουσίας στο χώρο αυτό, είναι στραμμένες στους συναδέλφους μας που δεν είναι πια κοντά μας•
στους συναδέλφους μας που πιστοί στον όρκο τους, χάθηκαν εκπληρώνοντας το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα, την κοινωνία, τον άνθρωπο• στους συναδέλφους μας, που όποια ρούχα κι αν φορούσαν την ώρα του αδόκητου χαμού τους, τη στολή είτε του αστυνομικού, είτε του ειδικού φρουρού ή του συνοριακού φύλακα, είτε, ακόμη τα ρούχα του πολιτικού υπαλλήλου, η αξία της θυσίας τους είναι το ίδιο πολύτιμη, η απουσία τους είναι το ίδιο οδυνηρή, ο πόνος των ανθρώπων που άφησαν πίσω τους εξίσου βαθύς και αγιάτρευτος.

Την ώρα αυτή, λοιπόν, την ώρα της θύμησης, της περισυλλογής και της συγκίνησης ας τιμήσουμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τους νεκρούς μας•

ας συλλογιστούμε την ευθύνη και το χρέος μας να τηρήσουμε τη βαθιά τους παρακαταθήκη• κι ας υποσχεθούμε στο εαυτό μας και στην κοινωνία πως θα συνεχίσουμε το έργο τους• πως θα υπερασπιστούμε με συνέπεια και συνέχεια την αξία και την ουσία της θυσίας τους.

Εύχομαι κάθε χρόνος που περνά, κάθε ώρα και κάθε στιγμή να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Εύχομαι του χρόνου, το επόμενο πρώτο Ψυχοσάββατο, στον κατάλογο των απόντων συναδέλφων να μην έχει προστεθεί κανένα άλλο όνομα. Εύχομαι, τέλος, προσδοκώ και αισιοδοξώ πως και τον επόμενο χρόνο και πάντα, την ημέρα αυτή της μνήμης των πεσόντων συναδέλφων, ακόμη πιο ενωμένοι και πιο συμπαγείς, όπως πρέπει και όπως οφείλουμε, θα τιμούμε όλοι μαζί, τους νεκρούς μας• τον αστυνομικό, τον ειδικό φρουρό, τον συνοριακό φύλακα, το συνάδελφο, το συνεργάτη, το φίλο.

Αιωνία τους η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».

Ομιλίες απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αρχιφύλακας Γρηγόριος Γερακαράκος.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωάννης Τραγάκης, ο εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Απόστολος Ψωμάς, ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, βουλευτής Σταύρος Τάσσος, ο εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι», Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Γεώργιος Κολοβός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αρχιφύλακας Γρηγόριος Γερακαράκος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό και συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών.