«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στήριξη του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Σε δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά:
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να στηρίξει την απόφαση που έλαβε το ανώτατο συλλογικό όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως αιρετοί, έχουμε την υποχρέωση...
να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των αιρετών συλλογικών οργάνων και να συνεχίζουμε να δρούμε με αυτονομία και αυτοτέλεια.
Αποτελεί υποχρέωσή μας να προστατεύουμε τα δικαιώματα των δημοκρατικών πολιτών και να μην διευκολύνουμε σε καμία περίπτωση μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση να διαδώσει το φασιστικό λόγο της στην κοινωνία μας.
Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων».

***


Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης για την 121η Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή των Περιφερειών και το Συμβούλιο Διακυβέρνησης της EUSAIR

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 121ης Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Φεβρουαρίου 2017.
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας θα συζητηθούν σημαντικά θέματα και στην Ατζέντα ξεχωρίζουν:
              Η συζήτηση για τις προτεραιότητες της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και η συνεργασία μεταξύ του Συμβουλίου και της ΕτΠ κατά τους επόμενους μήνες.
              Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και η συμβολή των πόλεων και των περιφερειών στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΕ ενόψει και της 60ης επετείου της Συνθήκης της Ρώμης που ίδρυσε την ΕΕ, το Μάρτιο.
              Η παρουσίαση από την ΕτΠ των προτάσεών της για το πώς θα γεφυρωθεί το σημερινό επενδυτικό χάσμα στην ΕΕ και θα υπάρξει συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Vazil Hudak.
              Η παρουσίαση των προτάσεων της ΕτΠ για τη στήριξη των νέων αγροτών και η συζήτηση για το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΠΓ) με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan.
              Ψηλά στην Ατζέντα και η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, όπου η ΕτΠ θα υιοθετήσει δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις. Η μία αφορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ και επικεντρώνεται στις απαιτήσεις για την υποδοχή και την επανεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους ασυνόδευτους ανηλίκους. Η άλλη αφορά το πλαίσιο εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες για τη Μετανάστευση και επικεντρώνεται στο μηχανισμό επανεγκατάστασης.

5η Συνεδρίαση Συμβουλίου Διακυβέρνησης EUSAIR
Παράλληλα με την Ολομέλεια της ΕτΠ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, θα συμμετέχει και στις διήμερες εργασίες του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της EUSAIR, του οποίου είναι μέλος ως Πρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της ΕτΠ.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Διακυβέρνησης συντονίζει την υλοποίηση της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής της ΕΕ για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR) και αποτελεί τη διεπαφή μεταξύ του επιχειρησιακού/διαχειριστικού επιπέδου της EUSAIR και του πολιτικού/κυβερνητικού επιπέδου.
Στην ατζέντα της συνάντησης ξεχωρίζει η συζήτηση για την επέκταση της Στρατηγικής EUSAIR για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, καθώς και η προετοιμασία για το 2ο EUSAIR Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Ελλάδα.