«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα στιλέτο τύπου « πεταλούδα».

Ανεύρεση πολεμικού υλικού
Αστυνομικοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, περισυνέλεξαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, ένα μη λειτουργικό βλήμα όλμου, χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό, το οποίο...
είχε βρεθεί από πολίτη, δίπλα σε σχολικό συγκρότημα. Η χειροβομβίδα θα παραδοθεί στην αρμόδια στρατιωτική Υπηρεσία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 19χρονου ημεδαπού, υπό την επίδραση αλκοόλ, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 33χρονος ημεδαπός,   διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών για κλοπή από κοινού.

***
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (700) γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, σήμερα  (13-2-2017) το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας,  ένας 60χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί  του  Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη,  όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους έξι γραμμαρίων, τρία ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα ηρωίνης, τριάντα τέσσερα γραμμάρια σπόρων κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην αυλή της οικίας του 60χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ανάμεσα σε λουλούδια και χόρτα, στην περίφραξή της, επτά συσκευασίες που περιείχαν συνολικά, (698) γραμμάρια κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές

Είχε αφαιρέσει μαζί με δύο συνεργούς του καλώδια χαλκού, από εταιρεία τηλεπικοινωνιών, συνολικής αξίας (25.000) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (12-02-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το βράδυ, στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, ενεργώντας από κοινού με ακόμα δυο συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους μισού τόνου και αξίας (10.000) ευρώ, από εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τα φόρτωσαν σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, στη θέα των οποίων οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή, εγκαταλείποντας τα κλοπιμαία και το φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα στο Ρίο Πατρών, ο 40χρονος δράστης και προσήχθη από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 40χρονος ενεργώντας από κοινού με τους δύο συνεργούς του, στις 18-1-2017 στην ίδια περιοχή, είχαν αφαιρέσει και άλλα καλώδια χαλκού, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων, καθώς και τα καλώδια χαλκού, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εταιρείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

***
Συνελήφθησαν δύο δράστες στην Πάτρα για ληστεία και κλοπές

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές και μια ληστεία σε βάρος ανήλικου πεζού

Συνελήφθησαν, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια 31χρονη ημεδαπή, καθώς και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της διάπραξης  κλοπών και της παράνομης οπλοκατοχής.   

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμα και ένας 36χρονος ημεδαπός, συνεργός της 31χρονης, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται. 

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, η 31χρονη μετέβη σε σχολή χορού στην Πάτρα, όπου αφαίρεσε την ατομική τσάντα 50χρονης ημεδαπής, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και ατομικά της έγγραφα.

Λίγη ώρα αργότερα, η 31χρονη επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 29χρονος δράστης, αφαίρεσε αιφνιδιαστικά, από μια 61χρονη πεζή ημεδαπή, την ατομική της τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (425) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτες τραπεζών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, χθες το πρωί ώρες στην οικία της 31χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ψηφιακή κάμερα, ένα κινητό τηλέφωνο, δυο πορτοφόλια, ένα ζεύγος γυαλιών και τέσσερις τσάντες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και κλοπιμαία που είχαν αφαιρεθεί από τις δύο παθούσες.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι η 31χρονη ενεργώντας από κοινού με τον 36χρονο συνεργό της, πριν από μια εβδομάδα, στην Πάτρα, προσέγγισαν ένα πεζό ανήλικο, από τον οποίο αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού.

Σημειώνεται ότι, ο 29χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,  53χρονος ημεδαπός, ο οποίος  αφού εισήλθε σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων και αφαίρεσε δυο φιάλες οινοπνευματώδους ποτού, συνολικής αξίας 45 ευρώ. Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον Διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  δυο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής

  
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27 και 17 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, αφού παραβίασαν παράθυρο καταστήματος  ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό του και  αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από την ταμειακή. Σε βάρος των γονέων του 17χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 36χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης.

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Ιανουάριο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2017, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά -  469  -  άτομα. Ειδικότερα :
  • 1
για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • 1
για ληστεία
  • 63
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 60
για ναρκωτικά
  • 35
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 149
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 1
για απάτες
  • 159
για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά   -323-  υποθέσεις. Ειδικότερα:

  • 1
για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • 4
για ληστείες
  • 165
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 48
για ναρκωτικά
  • 105
για λοιπά αδικήματα

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
  • 23
γραμμάρια ηρωίνης

  • 9619,38
γραμμάρια κάνναβης
  • 4
δενδρύλλια κάνναβης
  • 358
δισκία ναρκωτικών
  • 470
ευρώ
  • 17
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
  • 12
κυνηγητικά όπλα
  • 1
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
  • 16
Φυσίγγια
  • 283
είδη παραεμπορίου
  • 483
πακέτα τσιγάρων
  • 4.309
γραμμάρια λαθραίου καπνού