«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη ανηλίκου δραπέτη στο Αγρίνιο

Συνελήφθη, χθες (25-2-2017) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 15χρονος ημεδαπός, ο οποίος πριν μισό χρόνο περίπου είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατείτο για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη έξι ατόμων για παραεμπόριο
     
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 41, 21 και 21 ετών, καθώς και τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19, 20 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση 7.900 καρναβαλικά είδη, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από τη αρμόδια Αρχή άδεια. Οι έλεγχοι συνεχίζονται αμείωτα.

Επισημαίνεται ότι αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των αστυνομικών υπηρεσιών κατά το τριήμερο της αποκριάς θα δημοσιευτούν την Τρίτη 28-2-2017 με συγκεντρωτικό δελτίο τύπου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τεσσάρων  ημεδαπών γυναικών  για κλοπή κατά συναυτουργία
    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 16, 19, 19 και 25 ετών, διότι...
ενεργώντας από κοινού, με ακόμα μια συνεργό τους, η οποία αναζητείται, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από 84χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ. 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 18χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις  νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 10,1 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου.

***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε εκβιάσεις και κλοπές στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί


Συνελήφθησαν, προχθές (24-02-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38, 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ληστείας, της εκβίασης και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας 45 και 40 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ο 38χρονος και ο 45χρονος δράστης μετέβησαν σε επιχείρηση στην Πάτρα και απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη, να τους καταβάλλει μικρό χρηματικό ποσό και τις εισπράξεις του ταμείου.

Όταν ο παθών δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις τους, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο χώρο της επιχείρησης, προκαλώντας εκδορές στον ιδιοκτήτη και στη σύζυγο του και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος εκβιαστικά είχε αποσπάσει τους τελευταίους τρεις μήνες, τμηματικά από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, το συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Για την σύλληψη των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 38χρονου, το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε αυτοκίνητο που επέβαιναν επίσης, ο 18χρονος και ο 17χρονος συνεργοί του.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και πολλά κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει πριν μισή ώρα, από αποθήκη 49χρονης ημεδαπής στα Δεμένικα Πατρών.

Στο πλαίσιο εξέτασης των τριών συλληφθέντων, προέκυψε ότι τις τελευταίες ημέρες είχαν διαπράξει άλλες δυο κλοπές στην Πάτρα. Αναλυτικότερα:

•    Την ίδια ημέρα το πρωί, είχαν διαρρήξει εγκαταστάσεις εργοστασίου, το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία, στη  ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και είχαν αφαιρέσει χαλκό, αξίας 1.000 ευρώ.
•    Δυο ημέρες πριν, είχαν διαρρήξει οικία 23χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, αφαιρώντας κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.