«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάσθηκε απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος γηροκομείου στο Αγρινίο

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου, υπόθεση εξαπάτησης σε γηροκομείο του Αγρινίου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα σε βάρος μιας 34χρονης ημεδαπή, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός της.

Πιο συγκεκριμένα...
στις 13-1-2017,  ο συνεργός της 34χρονης τηλεφώνησε σε προϊσταμένη γηροκομείου στο Αγρίνιο, στην οποία παρουσιάστηκε ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος και την ενημέρωσε πως εκκρεμεί δωρεά (28.000) ευρώ στο ίδρυμα.

Στη συνέχεια της απαίτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό που της υπέδειξε, με δικαιούχο την 34χρονη δράστιδα.

Η παθούσα πείστηκε αρχικά από τους ισχυρισμούς του δράστη και πρόεβη σε κατάθεση του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της 34χρονης, ωστόσο έπειτα διαπίστωσε την απάτη και ακύρωσε την κατάθεση της.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία της 34χρονης ως δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της δράστιδας θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού της.

 ***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι στις 03.02.2017 αργά το βράδυ,  με την χρήση συρμάτων επιχείρησε να παραβιάσει  θύρα αυτοκινήτου,  ωστόσο εγκατέλειψε την προσπάθεια του όταν έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή πεζός.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και μετά από πεζή καταδίωξη τον συνέλαβαν. Ο  29χρονος απέρριψε στο έδαφος ένα κινητό τηλέφωνο και μία  τσάντα με μία πέτρα τα οποία κατασχέθηκαν ως πειστήρια.
Από την προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης νωρίτερα την ίδια ημέρα (3-2-2017) είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό, σταθμευμένου ανασφάλιστου  φορτηγού, δύο κινητά τηλέφωνά, μεταξύ των οποίων και αυτό που κατασχέθηκε.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 51χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε στο χώρο του γκαράζ μία  συσκευασία καπνού εμπορίου, η οποία περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (8,3) γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι προσπάθησε να διαρρήξει αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και μεταφορά λαθραίου καπνού
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψη και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 58 και 52 ετών, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέντε ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν χύμα καπνό, συνολικού βάρους 4 κιλών και 850 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε  συνολικά το χρηματικό ποσό των  (915) ευρώ που κατείχαν οι δράστες, ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή και κατασχέθηκαν δύο τσιγάρα με μίγμα καπνού – κάνναβης και μια συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους (5,7) γραμμάριων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ο δράστης τους παρέδωσε αυτοβούλως χύμα ποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (5,2) γραμμάριων.


Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην επαρχιακή οδό Παπαδάτου Φυτειών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, ενώ διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο αλκοολομέτρησης ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

***
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στον Πύργο για διακεκριμένες κλοπές
Οι δράστιδες παραβίαζαν ανασφάλιστες πόρτες κατοικιών με πλαστικές κάρτες
Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις σε οικίες, απ΄ όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρηματικά ποσά

Συνελήφθησαν, χθες (4-2-2017) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, οι δράστιδες ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν με χρήση πλαστικής κάρτας να διαρρήξουν την πόρτα κατοικίας χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της  ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,  οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο δράστιδες.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστιδες είχαν διαπράξει, από τις 20/1/2017 μέχρι και 29/1/2017, στον Πύργο, με την ίδια μεθοδολογία, ακόμη πέντε κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα με συνολική αξία μεγαλύτερη των 12.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***

Συνελήφθη ο 21χρονος, που είχε διαπράξει μια ληστεία και δυο κλοπές, μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του στο Τραγανό Ηλείας

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας

Εξιχνιάστηκαν ακόμα δυο κλοπές, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία δυο ημεδαπών, στους οποίους οι δράστες πουλούσαν τα κλοπιμαία

Σε έρευνα σε κατάστημα του ενός κλεπταποδόχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε δημόσια έγγραφα πολιτών


Συνελήφθη, προχθές (02-02-2017) το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για διάπραξη του σε ληστείας και κλοπών.

Ο δράστης, είχε διαπράξει μια ληστεία και τρεις κλοπές, τον Ιανουάριο στο Τραγανό Ηλείας, ενεργώντας από κοινού, με τον 45χρονο πατέρα του και τον 22χρονο αδελφό του, που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί μετά την απολογία τους. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-01-2017: Πατέρας και δυο γιοί κατηγορούνται για ληστεία και κλοπές στο Τραγανό Ηλείας)

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον 21χρονο δράστη στο Τραγανό, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης πριν λίγες μέρες είχε διαπράξει ακόμα δυο κλοπές.

Πιο συγκεκριμένα πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, στην ίδια περιοχή, είχε διαρρήξει οικία υπερήλικης ημεδαπής και ένα ξυλουργείο αφαιρώντας από το σπίτι ένα ρολόι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδοθηκε στην παθουσα και από το κατάστημα γεωργικά εργαλεία, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1800 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας ταυτοποιησαν τα πλήρη στοιχεία δυο ακόμα ημεδαπών, μελών της σπείρας, ηλικίας 41 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθότι ο 21χρονος τους πουλούσε τα κλοπιμαία που αποκόμιζε από τις διαρρήξεις.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα του 43χρονου κλεπταποδόχου στην περιοχή βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαεπτά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τέσσερις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και τέσσερις άδειες ικανότητας οδηγήσεως οι οποίες ανήκαν σε πολίτες της περιοχής.

Ο 21χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιων του Ανακριτή Αμαλιάδας.

Η προανάκριση και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας και βρίσκονται σε εξέλιξη.

                                                                 ***


Απονομή  του Αστυνομικού μεταλλίου « Αστυνομικός Σταυρός »  σε Ανθυπαστυνόμο της Ελληνικής Αστυνομίας για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο



Τη Δευτέρα (6-2-2016), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος  «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ΚΟΝΤΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.



Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. ΚΟΣΜΑΣ, εκπρόσωποι των δικαστικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συνδικαλιστικών Σωματείων και της τοπικής Ένωσης Αποστράτων.



Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγου Αδαμάντιου ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικού Διευθυντή ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριου, όλων των Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και οικείων του τιμώμενου Αστυνομικού.



Η απονομή πραγματοποιείται μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Αστυνομικός κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.



Πιο συγκεκριμένα πριν δυο έτη, ο Ανθυπαστυνόμος ΚΟΝΤΟΣ Σπυριδώνας με πράξη αυτοθυσίας, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη πραγμάτωση πνιγμού λουόμενου άνδρα, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του, κολύμπησε άμεσα μεγάλη απόσταση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, (βροχόπτωση και μεγάλος κυματισμός) διασώζοντας τον.  

***
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών, για παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθησαν χθες (3-2-2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο ημεδαποί 28 και 23 ετών, έγκλειστοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, καθότι σε έρευνα που ενήργησε στα πράγματα τους, σωφρονιστικός υπάλληλος, βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, συνολικού μήκους 17 εκατοστών και ένας σιδερένιος λοστός με αυτοσχέδια λαβή, συνολικού μήκους 46 εκατοστών. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Σύλληψη ενός ημεδαπού, για ναρκωτικά    
Συνελήφθη σήμερα (4-2-2017) τα ξημερώματα, στην Πατρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός καθότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια, νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για ναρκωτικά    
Συνελήφθη χθες (3-2-2107) το πρωί, στον Πύργο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 36χρονος ημεδαπός  διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε κατελήφθη να κατέχει  μια  αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπή    
Συνελήφθη χθες (3-2-2017) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, μια αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 31 ετών η οποία αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης οπτικών ένα  ζευγάρι γυαλιά ηλίου αξίας 259 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθη χθες (3-2-2017) αργά το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε, κάτω από το κάθισμα του οδηγού, ένα ρόπαλο συνδεδεμένο με αλυσίδα.

Τραυματισμός ημεδαπής από πτώση   
Χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από οικείους της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, μια 58χρονη ημεδαπή, η οποία ενώ  βρίσκονταν στην είσοδο πρώτου ορόφου της πατρικής της οικίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απώλεσε την ισορροπία της και κατέπεσε στο κλιμακοστάσιο αυτής, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.