«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εντοπίστηκε εργαστήριο παραποίησης και πλαστογραφίας οχημάτων στην Πάτρα
Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης και τρεις υπάλληλοι εταιρείας εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων
Κατασχέθηκαν (182) κινητήρες αυτοκινήτων, (68) ηλεκτρονικές μονάδες (εγκέφαλοι οχημάτων) και ακόμη έξι τμήματα αυτοκινήτων
 
Συνελήφθησαν, προχθές (21-02-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, στο πλαίσιο  συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 57, 40 και 32 ετών και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα...


οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σε εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του 57χρονου ημεδαπού, (182) κινητήρες αυτοκινήτων διαφόρων μαρκών και τύπων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έφεραν εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους ή εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά. 
Επιπλέον, κατασχέθηκαν (68) ηλεκτρονικές μονάδες (εγκέφαλοι) οχημάτων, έξι εμπρόσθια τμήματα αυτοκινήτων και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, μικρών διαστάσεων.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν στο χώρο της εταιρείας και συνελήφθησαν ο 57χρονος ιδιοκτήτης της και οι τρείς συνεργοί του, που εργάζονταν ως υπάλληλοι, ενώ ελέχθησαν και σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και από την εξέταση των κατασχεθέντων πειστηρίων  προέκυψε ότι :
•    Μέρος από τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους που έχουν κατασχεθεί  αντιστοιχεί σε οχήματα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής,
•    Για ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο χώρο της εταιρείας, είχε δηλωθεί κλοπή, σε αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες σε ειδικό χώρο διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό για την απόξεση και τροποποίηση των μεταλλικών επιφανειών των οχημάτων, πάνω στους οποίους επαναχάρασσαν ψηφιακούς αριθμούς κινητήρων και πλαισίων.
Οι κινητήρες και τα μέρη των οχημάτων που κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε ότι αφορά την προέλευση τους και τυχόν παραποίησης τους.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 57χρονος ιδιοκτήτης έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 38χρονος αλλοδαπός, διέμενε παράνομα στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 20χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή κράτησης είκοσι πέντε ημερών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο (650) ευρώ, για επαιτεία.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα στο Αίγιο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες κεφαλής, τύπου fullface, αφού παραβίασαν πόρτα, εισήλθαν σε οικία ζευγαριού ηλικιωμένων ημεδαπών, στους οποίους άσκησαν σωματική βία και τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και άλλα αντικείμενα. Οι δράστες αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συμπληρωτικά στο από 22-2-2017 ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων σας ενημερώνουμε ότι σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 63χρονου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι (Ελληνικού Στρατού) και ένα πιστόλι φωτοβολίδων.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Μουριά Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή οκτώ μηνών για πρόκληση σωματικών βλαβών.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μια 61χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με τις οποίες, της επιβλήθηκε συνολική ποινή κράτησης σαράντα ημερών για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού κάνναβης.

***
Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα

Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη δύο ημεδαπών, μελών της συμμορίας

Εξιχνιάσθηκαν δεκαεπτά κλοπές σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και αλλά καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (22-2-2017) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο μέλη συμμορίας, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 19χρονο ημεδαπό και ένα 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δύο ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 26 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και έναν ακόμη άγνωστο συνεργό τους, οι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, ο 26χρονος αλλοδαπός χθες νωρίς το πρωί, ενεργώντας από κοινού με τον 26χρονο και τον 16χρονο, αφού έθραυσαν, με πέτρα, γυάλινη πόρτα εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εισήλθαν στο εσωτερικό της, όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και μια οθόνη υπολογιστή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον 26χρονο αλλοδαπό και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν την οθόνη υπολογιστή που είχε αφαιρέσει νωρίτερα. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν και τον 19χρονο συνεργό του.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, από την (12.12.2016) έως και την (16.02.2017), στην Πάτρα, είχαν διαπράξει ακόμη  δεκατρείς τετελεσμένες κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής, σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Σε ότι αφορά την μεθοδολογία της συμμορίας, σημειώνεται ότι τα μέλη της δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, επιλέγοντας να παραβιάζουν, με πέτρες, τους υαλοπίνακες, κεντρικών θυρών των καταστημάτων, ενώ στην συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαχεία και άλλα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος  που ξεπερνά τις  (11.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


***
Συνελήφθη ένας ακόμα διακινητής ναρκωτικών στην Αχαΐα  
Η κατάσχεση των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε με την άμεση συνδρομή του ανιχνευτή αστυνομικού σκύλου Ρίκι
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 750 γραμμάρια κάνναβης, σπόροι της ίδιας ουσίας και ναρκωτικά χάπια
Συνελήφθη χθες (22-2-2017) το απόγευμα, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 59χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Η σύλληψη του επιτεύχθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ενώ για τη κατάσχεση των ναρκωτικών σημαντική ήταν η συμβολή του ανιχνευτή αστυνομικού σκύλου Ρίκι.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα τους, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 59χρονο, ο οποίος τους παρέδωσε, από την οικία του, δυο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 23 γραμμαρίων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, στην οικία και σε αποθήκη του 59χρονου,  οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
•    Τρία γυάλινα βάζα και δυο πλαστικά δοχεία με κάνναβη συνολικού βάρους 753 γραμμαρίων,
•    Μια νάιλον συσκευασία με 210 σπόρους κάνναβης,
•    Είκοσι εννέα ναρκωτικά χάπια,
•    Δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές,
•    Ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,
•    Ένα ξίφος με μήκος λάμας 45 εκατοστών,
•    Ένα κινητό τηλέφωνο.
Επισημαίνεται, ότι οι αστυνομικοί σκύλοι είναι ένα αποτελεσματικότατο «εργαλείο» της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος. Η παρουσία του αστυνομικού σκύλου εμπνέει μεγαλύτερο αίσθημα ασφαλείας, ενώ δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο, για οποιονδήποτε πολίτη, αφού οι σκύλοι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι άρτια εκπαιδευμένοι, ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένοι και φιλικοί προς τους πολίτες.
Επισυνάπτεται link, από τον επίσημο λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook, με πρόσφατο ρεπορτάζ, που επιμελήθηκε το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, για την άρτια επιχειρησιακή  δράση των αστυνομικών σκύλων Ρίκι και Μάρλευ στην Δυτική Ελλάδα, μετά από αίτημα τοπικού τηλεοπτικού μέσου. https://www.facebook.com/hellenicpolice/videos/233016950470193/?pnref=story
Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Το προανακριτικό υλικό και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

***
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στην πόλη της Πάτρας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις των Αποκριών
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, από 24-2-2017 μέχρι και τις 26-2-2017, θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Πάτρας:
Την Παρασκευή 24-2-2017:
Απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων:
•    Στην οδό Κορίνθου, από Γούναρη έως Ερμού, από ώρα 16.00 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων
•    Στην οδό Ερμού, από Όθωνος Αμαλίας έως Κορίνθου, από ώρα 15.00 έως το πέρας των εκδηλώσεων.
•    Στην οδό Μαιζώνος από Ερμού έως Πλατεία Γεωργίου Α΄ από 15.00 ώρα μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων
Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από 19.30 έως πέρας εκδηλώσεων,
•    Στην οδό Κορίνθου από οδό Γούναρη έως οδό Ερμού, από 19.30 ώρα έως πέρας εκδηλώσεων,
•    Στην οδό Ερμού από Όθωνος Αμαλίας έως Μαιζώνος, από 21.00 ώρα έως πέρας εκδηλώσεων.
•    Στην οδό Μαιζώνος από Κολοκοτρώνη έως Πατρέως, από 21.00 ώρα έως πέρας εκδηλώσεων.
Το Σάββατο 25-02-2017
Απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων:
•    Στην οδό Κορίνθου, από οδό Βορείου Ηπείρου έως οδό Φαβιέρου,
•    Στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, άνω – κάτω μέρος,
•    Στην οδό Φαβιέρου, από οδό Κορίνθου έως οδό Μουρούζη,
•    Στην οδό Μουρούζη, από οδό Φαβιέρου έως οδό Νόρμαν,
•    Στην οδό Νόρμαν, από οδό Μουρούζη έως οδό Όθωνος Αμαλίας,
•    Στην οδό Γεωργίου Ολυμπίου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Σμύρνης, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Σκαγιοπουλείου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Δημητρίου Υψηλάντου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Καποδιστρίου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Σωσιπάτρου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Κορυτσάς, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Μαξίμου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Παπαφλέσσα, από Ακτή Δυμαίων έως οδός Ναυαρίνου,
•    Στην οδό Κολοκοτρώνη, από οδό Κανακάρη έως οδό Μαιζώνος,
•    Στην οδό Τριών Ναυάρχων, από οδό Κορίνθου έως οδό Κανακάρη,
•    Στην οδό Καλαμογδάρτη, από οδό Κορίνθου έως οδό Κανακάρη,
•    Στην οδό Κοραή, από οδό Κορίνθου έως οδό Κανακάρη,
Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τις 15.30’ ώρα μέχρι το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στα τμήματα όλων των προαναφερομένων οδών που απαγορεύεται η στάθμευση καθώς και στην οδό Μαιζώνος από Καρόλου έως Γούναρη.
Την Κυριακή 26-02-2017
Απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων από 07.00 έως 22.00:
•    Στην οδό Κορίνθου, από οδό Βορείου Ηπείρου έως οδό Φαβιέρου,
•    Στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, άνω – κάτω μέρος,
•    Στην οδό Φαβιέρου, από οδό Κορίνθου έως οδό Μουρούζη,
•    Στην οδό Μουρούζη, από οδό Φαβιέρου έως οδό Νόρμαν,
•    Στην οδό Νόρμαν, από οδό Μουρούζη έως είσοδο λιμανιού οδού Όθωνος Αμαλίας,
•    Στην οδό Γεωργίου Ολυμπίου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Σμύρνης, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους
•    Στην οδό Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Σκαγιοπουλείου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Δημήτριου Υψηλάντου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Καποδιστρίου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Σωσιπάτρου, από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Κορυτσάς από οδό Κορίνθου έως οδό Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Μαξίμου από οδό Κορίνθου έως οδός Θεμιστοκλέους,
•    Στην οδό Παπαφλέσσα, από οδό Ακτή Δυμαίων έως οδός Ναυαρίνου,
•    Στην οδό ΙΙΙ Ναυάρχων, από οδό Κορίνθου έως οδό Κανακάρη,
•    Στην οδό Καλαμογδάρτη, από οδό Κορίνθου έως οδό Κανακάρη,
•    Στην οδό Κοραή, από οδό Κορίνθου έως οδό Κανακάρη,
Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων
•    Στα προαναφερόμενα τμήματα των οδών από 11.00-22.00 ώρας εξαιρουμένου του τμήματος της οδού Κορίνθου, από Παπαφλέσσα έως Γούναρη, όπου η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 09:00 έως 22:00 ώρα το βράδυ.
•    Στις οδούς Αγίου Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας, από Καρόλου έως Γούναρη, από την 20.00΄ ώρα μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την καύση του καρνάβαλου,
•    Στην οδό Μαιζώνος από Καρόλου έως Γούναρη από 11.00 ώρα έως 22.00 ώρα.
Αντιδρομείται (αλλαγή φοράς) η κυκλοφορία όλων των οχημάτων την 26-02-2017 κατά τις ώρες 12.00 έως 21.00 , στα τμήματα των οδών:
•    Στην οδό Κανακάρη Ρούφου, από οδό 28ης Οκτωβρίου (Καρόλου) έως οδό Νόρμαν,
•    Στην οδό Ρόδου, από οδό Νόρμαν έως οδό Πάτμου,
•    Στην οδό Κιθαιρώνος, από οδό Πάτμου έως οδό Αγίας Σοφίας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συνιστά στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


***
Συμβουλές προς τους πολίτες για πρόληψη κλοπών και γενικά εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, αλλά και σε όσους θα επισκεφτούν δημοφιλής καρναβαλικούς προορισμούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα προστασίας, τα οποία θα δυσχεράνουν ή ακόμα και θα αποτρέψουν τη διάπραξη διαρρήξεων στις οικίες τους όσο και κλοπών σε βάρος τους.
Πιο συγκεκριμένα :
•    Βεβαιωθείτε πριν την απομάκρυνσή σας από το σπίτι ότι έχετε ασφαλίσει καλά, όλες τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα της οικίας σας, καθόσον βάσει των στοιχείων πολλές διαρρήξεις οικιών συμβαίνουν από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα.
•    Κατά την απουσία σας, να μην αφήνετε κλειδιά περιμετρικά του σπιτιού, όπως σε γλάστρες, περβάζια, κάτω από πατάκια εισόδου κ.α..
•    Να μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα.
•    Να μην κοινοποιείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απουσία σας από την οικία,
•    Να μην αφήνετε τα γραμματοκιβώτια γεμάτα από έντυπα και περιοδικά ή την είσοδο της οικίας γεμάτη με διαφημιστικά φυλλάδια στο κεφαλόσκαλο, διότι αποτελούν ενδείξεις που υποδηλώνουν την απουσίας σας.
•    Να αποφεύγετε να αφήνετε σκάλες ή διάφορα έπιπλα και άλλα ογκώδη αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους (αυλές και κήπους) που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επίδοξους δράστες να αναρριχηθούν,
•    Να αφήνετε κάποιο φως αναμμένο, (καλό θα ήταν με χρονοδιακόπτη κατά τις νυχτερινές ώρες).
•    Να ενεργοποιείτε πάντα το σύστημα συναγερμού (αν υπάρχει),
Κατά τις εξόδους σε καταστήματα :
•    Να μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό ή τα κλειδιά σας έκθετα πάνω σε τραπέζια.
•    Να μην αφήνετε, το μπουφάν ή το σακάκι, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης, επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά, με χρήματα ή πορτοφόλια στο εσωτερικό τους.
Κατά τις μετακινήσεις σας ως πεζοί ή την κατά την παρακολούθηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων:
(Πορτοφόλι – Τσάντα)
•    Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
•    Μη βάζετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη παντελονιού.
•    Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες σας.
•    Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
•    Σε περίπτωση αρπαγής τσάντας, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα σας, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
•    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
(Κινητό Τηλέφωνο)
•    Διατηρήστε το κινητό σας τηλέφωνο αθέατο, στην τσέπη σας ή την τσάντα σας, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
•    Μη δίνετε εύκολα το κινητό σας σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σας ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάτε και να βεβαιώνεστε για το ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.
•    Μην εμπιστεύεστε έναν άγνωστο, ο οποίος θα σας ζητήσει να δει το κινητό σας για να διαπιστώσει εάν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.
(Συναλλαγές σε ΑΤΜ)
•    Κατά την ανάληψη χρημάτων από  Αυτόματα Τραπεζικά Μηχανήματα (Α.Τ.Μ.) εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. και ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
•    Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
•    Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
•    Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
Σε κάθε περίπτωση κλοπής ή διάρρηξης, ακόμα και σε απόπειρα, οι πολίτες να καλούν άμεσα το 100 ή το τμήμα Ασφάλειας της περιοχής τους.

***
Την Κω επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 στην  Κω, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδρά, την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., Ταξίαρχο Αχιλλέα Σκανδάλη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής σε ενημερωτική εκστρατεία του Δ.Ο.Μ., καθώς και σειράς επαφών με Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Φιλιππάκος συνομίλησε αρχικά με τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές και μετέφερε τις εντολές, τις κατευθύνσεις και την ευαρέσκεια  του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί της Κω, καθώς και γενικότερα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Hotspot) του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του και να συνομιλήσει με το προσωπικό του, με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Πρώτης Υποδοχής και του FRONTEX.
Ο κ. Φιλιππάκος συμμετείχε στη συνέχεια ως βασικός ομιλητής σε εκδήλωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η εφαρμογή των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης».

Ομιλητές ήταν επίσης ο οργανωτής της εκδήλωσης και επικεφαλής του Δ.Ο.Μ. στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς και η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης και εστίασαν στην εφαρμογή του προγράμματος επιστροφών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπος των Προξενικών Αρχών του Πακιστάν, εκπρόσωποι Φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του FRONTEX κ.α.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΔΟΜ Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, χρηματοδοτούμενο κατά 75% από Ευρωπαϊκούς πόρους (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους.