«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί στο Αγρίνιο για ληστεία

Οι δράστες ενεργώντας από κοινού, με δύο ακόμη συνεργούς τους, αφαίρεσαν με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, 650 ευρώ από 25χρονο ημεδαπό

Συνελήφθησαν, χθες (2-10-2016) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ληστείας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστεία, σε βάρος ενός 44χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ενός ακόμη άνδρα που αναζητείται.

Ειδικότερα...
προχθές (1-10-2016) αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, με τον 44χρονο, κινούμενοι πεζοί, προσέγγισαν τον 25χρονο εξωτερικά της οικίας του και με την απειλή μαχαιριού αλλά και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ, το οποίο προέρχονταν από εισπράξεις πρατηρίου υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του πατέρα του.

Στη συνέχεια, οι τρείς δράστες επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο (αγροτικό), που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού, όπου τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους, που αναζητείται και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο αμέσων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκαν χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, ο 38χρονος και ο 64χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη του 44χρονου συνεργού τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο ανήλικων ημεδαπών,          για κλοπή σε απόπειρα και τετελεσμένη   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 15 και 13 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν δύο ποδήλατα του Δήμου Πατρέων, ενώ νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ένα σταθμευμένο μοτοποδήλατο.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μια 42χρονη ημεδαπή, η οποία αφού εισήλθε σε καφετέρια, αφαίρεσε από πάγκο του καταστήματος, κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου, αξίας (240) ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών,  με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών, για παράβαση περιορισμών διαμονής.

Αιφνίδιος θάνατος ημεδαπού    
Σήμερα, το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρέθηκε νεκρός στα κρατητήρια της Υπηρεσίας τους, 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, καθότι σε καφετέρια, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 110 ευρώ, από 29χρονο ημεδαπό. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ στον τόπο του συμβάντος μετέβη ιατροδικαστής της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών. Από τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων   

Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 50χρονος ημεδαπός διότι κατείχε κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει ανανεώσει τη άδεια κατοχής.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία
   
Σχηματίστηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα 89χρονης ημεδαπής και ασκώντας της σωματική βία, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.550) ευρώ και δύο βιβλιάρια τραπέζης. Δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 92ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο και στο αυτοκίνητο του, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.


***
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορες περιοχές της χώρας

Η εξάρθρωση επετεύχθη στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας και Ηλείας

Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία,

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ.,  ελικόπτερα της Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι

Συνελήφθησαν συνολικά (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα (8) μέλη, εκ των οποίων (4) ημεδαποί και (4) υπήκοοι Αλβανίας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (765) δενδρύλλια κάνναβης, (324) κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης, (6) οχήματα, οπλισμός καθώς και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Επιπλέον στην υπόθεση ενέχονται (162) άτομα τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και την περαιτέρω προώθηση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας και Ηλείας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, από τους οποίους (10) άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και (2) γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται (8) ακόμα μέλη της σπείρας, (4) ημεδαποί και (4) υπήκοοι Αλβανίας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων και αναλύσεις του προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), διακριβώθηκε η δράση διασυνδεδεμένων εγκληματικών δικτύων, που ενέχονται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.

Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς - προκαθορισμένους ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.

Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, από την  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν:

•    (2) φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν(422) δενδρύλλια, στην Εύβοια,
•    (343) δενδρύλλια καννάβεως και (320) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και
•    ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    (765) δενδρύλλια κάνναβης, με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.),
    (323) κιλά και (958,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
    (6) ζυγαριές ακρίβειας,
    (8) τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης,
    (6) οχήματα (τέσσερα αυτοκίνητα φορτηγό, και μοτοσικλέτα),
    καραμπίνα, περίστροφο και αεροβόλο πιστόλι,
    (79) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
    το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ και
    (9) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στην υπόθεση ενέχονται άλλα (162) άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.  


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 22χρονος ημεδαπός διότι, σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19 και 15 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ενός ανήλικου ποδηλάτη   
Χθες το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Ζευγαρακίου-Κάτω Μακρυνούς του Δ.Δ. Παπαδατών, Αγρινίου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο ένας 65χρονος ημεδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, παρέσυρε ένα 11χρονο αγόρι, που κινούνταν με ποδήλατο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του παιδιού, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαβαλούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή Ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19 και 18 ετών, διότι σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.