«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν τριακόσια περίπου γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (7-9-2016) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία  δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (293) γραμμάρια κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος από τις 08.10.2016 το βράδυ έως χθες το πρωί αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα από αυλή οικίας στην ίδια περιοχή . Από τον έλεγχο τον στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθη, σήμερα νωρίς το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει καταστήματος  υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κατσαβίδια τα οποία χρησιμοποίησε ο δράστης ως διαρρηκτικά εργαλεία.

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 76χρονου ημεδαπού για απάτη κατ΄ εξακολούθηση
Ο 76χρονος λάμβανε παράνομα δεύτερη σύνταξη από τον Φεβρουάριο του 2000
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 76χρονου ημεδαπού για απάτη κατ΄ εξακολούθηση.
Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο 76χρονος λάμβανε παράνομα δεύτερη σύνταξη γήρατος από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) από τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ η ζημία που προκλήθηκε εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ενημερώθηκε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη διακοπή της σύνταξης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr  & financialpolice@hellenicpolice.gr  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

***
Άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της προστασίας των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς    
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σημαντική υπόθεση κατοχής, μεταφοράς και περαιτέρω διάθεσης, αρχαίων αντικειμένων
Βρέθηκε και κατασχέθηκε χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που εκτυλίχθηκε σε Ιωάννινα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τρία άτομα
Επίσης βρέθηκαν στη κατοχή τους, μεταξύ άλλων, δυο θρησκευτικές εικόνες σημαντικής αρχαιολογικής αξίας

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε ένα ακόμα καίριο χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα των αρχαιοκάπηλων οι όποιοι με την εγκληματική τους δράση  πλήττουν ανεπανόρθωτα την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει μια σημαντική υπόθεση κατοχής, μεταφοράς και περαιτέρω διάθεσης, αρχαίων αντικειμένων ανεκτίμητης αξίας.
Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, οι οποίοι μετά από πολύμηνες αστυνομικές έρευνες, κατάφεραν να διακριβώσουν τα στοιχεία τριών ατόμων τα οποία κατείχαν παράνομα αρχαίο χρυσό στεφάνι, που προόριζαν για πώληση στη χώρα μας ή το εξωτερικό, έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου.

Για την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, προχθές, Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Ιωάννινα, όπου συνελήφθηκαν οι παραπάνω τρεις εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 56 ετών και 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας.
Στη κατοχή τους βρέθηκε κατασχέθηκε χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, με στερεωμένα είκοσι σφυρήλατα χρυσά φύλλα βελανιδιάς.
Σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το χρυσό στεφάνι είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.
Επίσης, στην κατοχή καθώς και σε έρευνες σε αυτοκίνητο των συλληφθέντων  και σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, ανιχνευτής μετάλλων, αεροβόλο πιστόλι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb) καθώς και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ παραπέμφθηκαν για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε άλλη μια σημαντική υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, με την εξάρθρωση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών - διεθνικού χαρακτήρα - εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη λαθρανασκαφή, μεταφορά και εμπορία αρχαίων αντικειμένων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (σχετικό το από 5-10-2016 Δελτίο Τύπου-Παρουσίαση Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας).

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Σεπτέμβριο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 613- άτομα. Ειδικότερα :
·         1
για ανθρωποκτονία
·         10
για ληστείες
·         68
για κλοπές/διαρρήξεις
·         99
για ναρκωτικά
·         54
για καταδιωκτικά έγγραφα
·         106
για παράνομη είσοδος & παραμονή
·         5
για απάτες
·         270
για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 464 υποθέσεις. Ειδικότερα:

·        1
για ανθρωποκτονίες
·        6
για ληστείες
·        148
για κλοπές/διαρρήξεις
·        81
για ναρκωτικά
·        228
για λοιπά αδικήματα



·        Εξακριβώθηκε η δράση μιας ακόμα εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Πάτρα. ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-09-2016: Εξακριβώθηκε η δράση μιας ακόμα εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Πάτρα.

·        Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στον Πύργο Ηλείας. Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία όλων των μελών της και πρόκειται για πέντε ημεδαπές γυναίκες. ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-09-2016: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στον Πύργο Ηλείας


Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
  • 60
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
  • 7
γραμμάρια κοκαΐνης
  • 18.620
γραμμάρια κάνναβης
  • 255
δενδρύλλια κάνναβης
  • 168
δισκία ναρκωτικών
  • 10.325
ευρώ
  • 30
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
  • 17
κυνηγητικά όπλα
  • 5
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
  • 161
φυσίγγια
  • 1.358
πακέτα τσιγάρων
  • 81.985
γραμμάρια λαθραίου καπνού