«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 18-10-2016

«Το Αλκοόλ και η Οδήγηση δεν πάνε μαζί» - Ενημερωτικές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι δράσεις που διοργανώθηκαν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σχετικά με την οδική ασφάλεια....

Με κεντρικό μήνυμα «Το Αλκοόλ και η Οδήγηση δεν πάνε μαζί», στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι, δράσεις από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την Τροχαία.
Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης ιδίως των νέων ανθρώπων, όσον αφορά την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ. Μία προσπάθεια που εντάσσεται στη συνολική που κάνει η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους μας και την μείωση των ατυχημάτων.
Στις δράσεις παρέστησαν ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας της ΠΔΕ.
Η δράση αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με σκοπό την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης. Φέτος πραγματοποιήθηκε σε 27 πόλεις σε πανελλαδικό επίπεδο και έξω από 29 νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα.
Οι νέοι επιλέγουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.


***

Γρ. Αλεξόπουλος: Η Διεύθυνση Μεταφορών εκσυγχρονίζεται, εποικοδομητική η συνεργασία με τις Σχολές Οδηγών

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έκδοση Διπλωμάτων Οδήγησης και με την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, ξεκινά η λειτουργία ενός σύγχρονου προγράμματος. Στόχος είναι η μείωση του χρόνου εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, παράλληλα με την εύρυθμη λειτουργία των σχολών, στο πλαίσιο της διαφάνειας.
Μετά από γόνιμο διάλογο με τις σχολές Οδηγών, τέθηκαν συγκεκριμένες παράμετροι που θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα, για την καλύτερη λειτουργία του, όπως για παράδειγμα, τον χρόνο του προγράμματος, τις θέσεις εξετάσεων ανά περιοχή, ένα μείζον πρόβλημα για την κυκλοφοριακή συμφόρηση της Πάτρας κ.α.
«Σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας, ετοιμάζουμε το πρόγραμμα ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν. Αυτό που θέλουμε και σε συνεργασία με τις σχολές θα επιτύχουμε, είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των εξεταζόμενων και κυρίως να έχουμε ένα αδιάβλητο σύστημα που να λειτουργεί στην υπηρεσία του πολίτη. Ετοιμάζουμε το πρόγραμμα και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργιά του» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
 Να υπενθυμίσουμε, παράλληλα, πως έχει ήδη ξεκινήσει και λειτουργεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύστημα SMS για την άμεση ενημέρωση των πολιτών για την παραλαβή του διπλώματος οδήγησης, προσπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις.