«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε  αυτοκίνητο υπό την επίδραση αλκοόλ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι...
οδηγούσε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ενώ καίτοι υπήρχαν ενδείξεις μέθης, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοολομέτρησης με ηλεκτρονική συσκευή, με αποτέλεσμα να τεκμαίρεται ότι οδηγεί υπό την επίδραση αλκοόλ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφιών σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δικογραφίες για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις (27-10-2016) αργά το βράδυ στην Πάτρα, πλησίασαν δύο πεζούς ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 27 ετών και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε ευρώ συνολικά. Οι δράστες αναζητούνται.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών,  οι οποίοι  από το βράδυ της 27.10.2016  έως το πρωί της 28.10.2016, στο  πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων, παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο  την πόρτα εισόδου, και αφαίρεσαν  το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Σελινούντα Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου 53χρονη ημεδαπή, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών για  κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών 33χρονη ημεδαπή, η οποία   κατά το χρονικό διάστημα από 14.10.2016 έως και 17.10.2016, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός, σε οικία 54χρονου ημεδαπού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού   για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών 50χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο  καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για φοροδιαφυγή και μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών.


Σύλληψη ενός     ημεδαπού   για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομία Αχαΐας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε  βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Παράσυρση ανήλικης αλλοδαπής πεζής με ελαφρύ τραυματισμό

    
Συνελήφθη χθες το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας Αιγίου - Ακράτας, ένας 69χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγώντας αυτοκίνητο παρέσυρε μια 14χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, η οποία διέσχιζε πεζή το οδόστρωμα. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της ανήλικης, η οποία μεταφέρθηκε από τον πατέρα της στο Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου. Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αιγίου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από την 23/10/2016 έως την  26/10/2016 αφού παραβίασαν παράθυρο γραφείου, αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
   
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα, στο Αιτωλικό, παραβιάζοντας  παράθυρο μπάνιου, εισήλθαν στο γραφείο συλλόγου τριτέκνων Αιτωλικού, όπου αφαίρεσαν μια φωτογραφική μηχανή,  τρία USB, ένα  ασύρματο τηλέφωνο και γραφική ύλη. Σημειώνεται ότι οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε πόρτα του γραφείου και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή  σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι αφαίρεσαν από οικία 40χρονης ημεδαπής,  κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου οχτώ χιλιάδων ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ενός  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου 61χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.


Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Κουβαρά  από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια μεταλλική θήκη πούρου, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.***
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στην Ηλεία για τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου TEXAS HOLD ‘ EM
Κατασχέθηκαν (1.700) ευρώ περίπου και εκατοντάδες μάρκες, που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά και παιγνιόχαρτα
Στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων, συνελήφθησαν σήμερα (29-10-2016) τα ξημερώματα, σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εννέα ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 29 έως 65 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διεξαγωγή και συμμετοχή σε τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, ένας 47χρονος, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένας 42χρονος συνεργός του ως ντίλερ, επέτρεπαν τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου TEXAS HOLD ‘ EM, στους υπόλοιπους επτά δράστες, στο εσωτερικό του καταστήματος, όπου είχαν εγκαταστήσει ειδικά διασκευασμένο (οβάλ) τραπέζι.
Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.690) ευρώ, (950) μάρκες διαφόρων χρωμάτων και ενδείξεων, που αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά και (52) παιγνιόχαρτα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (31-10-2016 έως 5-11-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 31-10-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Χαλκιόπουλο – Μαλεσιάδα -  Περδικάκι - Βρουβιανά – Αυλάκι. 
•    Την Τρίτη 1-11-2016     και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φυτείες - Παπαδάτες – Κονοπίνα – Τρύφος - Κομποτή - Αετός – Αρχοντοχώρι.
•    Την Τετάρτη 2-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Σιταράλωνα - Παμφίο – Μαραθιάς  - Κάτω Χρυσοβίτσα – Λευκό – Ταξιάρχης – Καλλιθέα.
•    Την Πέμπτη 3-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χούνη - Άγιος Βλάσιος - Αμπέλια – Ποταμούλα.
•    Την Παρασκευή 4-11-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός - Παλιάμπελα – Πάλαιρος - Μύτικας - Κανδήλα - Βάρνακα – Παναγούλα. 
•    Το Σάββατο 5-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιάς – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι –  Λουτρό - Πτελιά – Ανοιξιάτικο. 


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (31-10-2016 έως 05-11-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 31-10-2016  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας δρομολόγιο, Μακρινού – Μεσάριστα – Δαφνιάς –  Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού  -  Γραμματικού - Παπαδάτες – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο - Ζευγαράκι.
•    Την Τρίτη 1-11-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Πρόδρομος -  Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά– Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 2-11-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Γουριά – Μάστρο - Πεντάλοφος – Λεσίνι-  Κατοχή.
•    Την Πέμπτη 3-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο Καταφύγιο – Αναβρύτη – Κεντρική - Άνω Χώρα – Ελατού -Τερψιθέα – Λιμνήτσα.
•    Την Παρασκευή 4-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μακρινού – Μεσάριστα – Δαφνιάς –  Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού  -  Γραμματικού - Παπαδάτες – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι.
•    Το Σάββατο 5-11-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο  Ρετσίνα – Μούσουρα – Ελληνικά – Άνω Βασιλική – Βασιλική - Τρίκορφο.