«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
  
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα, δύο 20χρονοι και ένας 21χρονος, οι οποίοι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτοκίνητο περισσότερα από τρία κιλά λαθραίου καπνού. Σημειώνεται ότι...

ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικού, ενώ οι συνεργοί του απέρριψαν τη συσκευασία με τον λαθραίο καπνό από το όχημα.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα και στο Διακοπτό Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κάτω Αχαΐας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 28 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 24χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε να κατέχει (15) γραμμάρια κάνναβης και (815) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

***
Το πληροφοριακό σύστημα «Police On Line» διασυνδέθηκε με το Εθνικό Ποινικό Μητρώο
Με τον τρόπο αυτό, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας μπορούν να αναζητούν –αυτεπάγγελτα- ηλεκτρονικά αντίγραφα Ποινικού Μητρώου
Με τη διαδικασία αυτή αποκομίζονται πολλαπλά οφέλη, τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Τέθηκε σε λειτουργία από 17 Οκτωβρίου 2016 η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος «Police On Line» της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα Εθνικού Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με τη χρήση της παραπάνω διαδικτυακής διαδικασίας (web service), οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης διαδικασίας, να αναζητούν και να ανακτούν αντίγραφα Ποινικού Μητρώου προσώπων, για δημόσιο σκοπό.
Πιο αναλυτικά, οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην:
      καταχώρηση αιτήματος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για Βεβαίωση Ποινικής Κατάστασης,
      παρακολούθηση της εξέλιξης του παραπάνω αιτήματος,
      αποστολή ποινικού δελτίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και
      ανάκτηση ποινικού δελτίου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τα οφέλη από τη διασύνδεση των δύο συστημάτων είναι πολλαπλά, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καταργείται η έντυπη επεξεργασία, ελαχιστοποιούνται οι διοικητικές επιβαρύνσεις, ενώ επιτυγχάνεται ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών.
Η συγκεκριμένη διασύνδεση έγινε σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που συνάφθηκε μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σχετικό το από 13.07.2016 Δελτίο Τύπου).

***
Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος αστυνομικός για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, κλοπή ρεύματος και νερού, παραβάσεις περί όπλων κ.λπ. αδικήματα

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 53χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία, της κλοπής ρεύματος και νερού καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα, των αρχαιοτήτων και όπλων.

Ειδικότερα, χθες (18-10-2016) ο 53χρονος αστυνομικός κατά τη διάρκεια έλεγχου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας και στερούνταν ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας τις είχε παραδώσει προ επταετίας σε Δ.Ο.Υ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, στο παραπάνω όχημα και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:



·        (4) πιστόλια, μαχαίρι, σπρέι πιπεριού,

·        (2) δακρυγόνα,

·        (486) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

·        (9) κούτες με τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας,

·        μηχάνημα ανίχνευσης/εντοπισμού μετάλλων και συσκευές εντοπισμού, μέτρησης και ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος,

·        πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και (2) πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητου, οι οποίες δεν έφεραν ανάγλυφη κρατική σφραγίδα καθώς και

·        Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ατόμου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια, σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης σε παράλληλο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της Ε.Υ.Α.Θ. στην οικία του 53χρονου διαπιστώθηκε η κλοπή ρεύματος και νερού, καθώς είχε πραγματοποιήσει παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Ο 53χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.