«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Κόβουν παντού από τη δημόσια εκπαίδευση"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ"
ΚΟβουν παντοΥ απΟ τη δημΟσια εκπαΙδευση


Τα μέτρα τα οποία υλοποιεί ήδη στο δημόσιο σχολείο υπηρετούν και προετοιμάζουν την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Παιδείας. Με μηδε­νικούς διορισμούς αυξάνει και επεκτείνει την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, γεγονός που ισοδυναμεί με άρση της μονιμότητας. Οι αλλαγές στο σχολείο έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση προσωπι­κού, με ωρομίσθιους να οδηγούνται στην ανεργία και τους μόνιμους εκπαιδευτι­κούς να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ευε­λιξίας και κινητικότητας. Η νέα δομή της ΤΕΕ σε συνδυασμό με τις καταργήσεις ειδικοτήτων, η αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων, οι αλλα­γές αναθέσεων, εξυπηρετούν τον δήθεν "εξορθολογισμό" στη διαχείριση προσωπικού και υπονο­μεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Το όραμα του Υπουργείου για τη δημόσια Παιδεία είναι...
η ευελιξία, η αυτονομία, οι εξατομικευμένες και διαφοροποιημένες σπουδές, η μετατροπή γνωστικών αντικειμέ­νων σε "εκπαιδευτικούς χυλούς". Η μεταρ­ρύθμιση που ευαγγελίζεται ταυτίζεται με τις "καλές πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ". Κατάρτιση, δεξιότητες, και σκόρπιες γνώσεις θα είναι το εκπαιδευτικό εφόδιο των μαθητών για να αντεπεξέλθουν στο ρόλο του υποταγ­μένου, ελαστικά απασχολούμενου, με αμοιβή στο ύψος του ταμείου ανεργίας, χωρίς δικαιώματα που του επιφυλάσσουν για το μέλλον του στα πλαίσια της "δίκαιης ανάπτυξης".Υπηρεσιακά Συμβούλια - Ιμάντες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικήςΣυνάδελφε,

Η   συμμετοχή στις εκλογές των γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις για το χαρακτήρα αυτών των οργάνων. Τα Υπηρεσιακά συμβούλια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητική πολιτικής και η παρουσία των αιρετών δεν αλλάζει τον ρόλο αυτό. Όμως μπορεί να τους ταράζει τα νερά με τη δύναμη και την παρέμβαση.

Πολύ δε περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, που γενικεύεται η ελαστική εργασία και η αδιοριστία γίνεται καθεστώς, την ώρα που εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε μετακινήσεις για να βρουν ώρες να συμπληρώσουν το ωράριο τους, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί αξιοποιούν ακόμα πιο εντατικά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ως εργαλεία για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Οι αυταρχικές διαδικασίες τύπου "fast track" και η επιβολή του λεγόμενου "διευθυντικού δικαιώματος", στις υπηρεσιακές μεταβολές της φετινής χρονιάς, απέδειξαν πως το υπουργείο εργασίας επιδιώκει να απαξιώσει τον κυρίαρχο ρόλο των Συλλόγων Διδασκόντων και να αφαιρέσει ακόμα και το δικαίωμα του στοιχειώδους ελέγχου των διαδι­κασιών. Στον καιρό των μνημονίων, αποκαλύπτεται πλήρως τόσο ο αντιεκπαιδευτικός όσο και ο αυταρχι­κός ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Η παρουσία αιρετών του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλι­σμού ενισχύουν την προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων. Αυτονόητα δικαιώματα εμφανίζονται ως ρουσφέτια, για να δεσμεύουν ψήφους και συνειδή­σεις. Συμμετέχουν σε κάθε είδους αξιολόγηση μοιράζοντας με "χει­ρουργικό" τρόπο τις διευθυντικές θέσεις. Είναι όργανα που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών τις διοικητικές λογικές, τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους μηχανισμούς του κράτους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί από τα στελέχη του παλιού και νέου κυβερ­νητικού συνδικαλισμού, που τώρα ζητούν την ψήφο σου.Γύρνα την πλάτη σου στο παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Απόρριψε τις σειρήνες.Διεκδικούμε τους αιρετούςΔεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το ρόλο τους. Μόνο η ισχυρή παρουσία του συνδικαλιστικού κινήμα­τος, οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, οι επιτροπές αγώνα, μπορούν να ορθώσουν εμπόδια και να βάλουν φραγμό στο διοικητι­κό μηχανισμό και να αναχαιτίσουν την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Αγωνιζόμαστε για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Βρισκόμαστε στον αντίποδα του υποταγμένου, γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.Θέλουμε αιρετούς που:

·        Η δράση τους στα όργανα θα υπακούει, θα υποτάσσεται και θα υλοποιεί στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, θα ενώνεται με τις αγωνίες και τους αγώνες των συναδέλφων.

·        Θα λογοδοτούν στα σωματεία μας και όχι ως παράγοντες.

·        Θα είναι ανακλητοί και θα υπάρχει εναλλαγή στις θητείες.

·        Θα καταγγέλλουν δημόσια τα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική.

·        Αρνούνται κάθε ρουσφέτι και υπερασπίζουν όσους συναδέλφους υφίστανται αδικίες, διώξεις και αυθαιρεσίες. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους.

·        Απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μπλοκάρουμε -μαζί με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς - κάθε τέτοια πράξη.Είναι αυτονόητο για μας ότι ο αιρετός δεν μπορεί να είναι υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης.Μπροστά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τι "μήνυμα" θα στείλεις;Συνάδελφε, συναδέλφισσα

·        Θα αποδεχθείς να σε "μετρήσουν" ως στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής; Θα ανεχθείς να σε στοιχίσουν πίσω απ' όλους αυτούς που διέσυραν το όνομα και τους αγώνες της Αριστεράς;

·          Θα δεχθείς να σε "υπολογίσουν" ως ψήφο υπέρ εκείνων που ετοιμάζουν την κυβερνητική τους επάνοδο βαδίζοντας πάνω στα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

·          Θα επιτρέψεις να σε θεωρήσουν "δεδομένο" και "υποταγμένο" έτοιμο να αποδεχθεί την νέα αντιλαϊκή θύελλα;Με τους  αγώνες  μας διεκδικούμε·        Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης! Όχι στη χρεοκοπία του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου!

·        Ενιαίο Δημόσιο Δωδεκάχρονο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά!

·        Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης! Όχι στη μαύρη ανήλικη εργασία της μαθητείας!

·        Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Πραγματικές αυξήσεις! Κανένας εκπαιδευτικός με λιγότερα από 1000 ! Να ξεπαγώσουν άμεσα όλα τα κλιμάκια! Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός!

·        Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα! Φραγμός στην ελαστική εργασία! Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Κάθε Εκπαιδευτικός στο Σχολείο του! Κάθε παιδί να έχει το Δάσκαλό του!

·        Να αποσυρθούν όλα τα κυβερνητικά μέτρα που αλώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, συρρικνώνουν τα σχολεία και παράγουν "δεξαμενές πλεοναζόντων" εκπαιδευτικών!

·        Να επανέλθει άμεσα το ωράριο μας στα προηγούμενα επίπεδά του 2013!

·        Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού! Δεν θα μετατρέψουμε τις ζωές μας σε "λάστιχα"!

·        Τμήματα με 20 μαθητές, 10 στα εργαστήρια!

·        Σίτιση - περίθαλψη - φροντίδα για όλα παιδιά!

·        Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στα σχολεία! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα σωματεία μας!Ενώνουμε τις φωνές και τις γροθιές μας με τον κόσμο της εργασίας, τα πλατιά λαϊκά στρώματα!
Μπορούμε να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε ένα παλλαϊκό τείχος αντίστασης και πάλης!
Στις εκλογές αυτές, στείλε μήνυμα καταδίκης και αντίστασης ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική,
Ενίσχυσε παντού την
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Α' ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ."Α/Α
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΟΝ. ΠΑΤΡΟΣ
1
ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2
ΠΑΝΟΓΕΩΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3
ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4
ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΗΛΙΑΣΥ.Γ.: Παρακαλούμε να λάβουν γνώση όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και να μπει στον Πίνακα Ανακοινώσεων. Ευχαριστώ.