«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (ΕΚΑ) στο ΙΚΑ

Κινητοποίηση σωματείων για την υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Κινητοποίηση για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ) και σωματεία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ και πρόεδροι σωματείων παρέδωσαν στον αντικαταστάτη για σήμερα του διευθυντή του ΙΚΑ υπόμνημα με τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης.

Στην κινητοποίηση έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ  μοιράστηκαν ανακοινώσεις για το αποψινό συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγρινίου.

Τα αιτήματα είναι:


- Kατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Eπαναφορά και υπογραφή των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

- Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Οι αγωνιστικές δράσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη με κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ, την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στον ΟΑΕΔ και την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί στο Νοσοκομείο.

Oι κινητοποιήσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο προγραμματισμένων συντονισμένων αγωνιστικών δράσεων που έχει ανακοινώσει το ΕΚΑ και που ξεκίνησαν Δευτέρα 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τη ΔΥΟ Αγρινίου.