«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από εκατό γραμμάρια κάνναβης, που εντοπίστηκαν σε κατάστημα του και μικροποσότητα της ίδιας ουσίας στην οικία του

Συνελήφθη, χθες (11-10-2016) το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα,  δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση της νομοθεσίας για τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κατάστημα του 32χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (104) γραμμάρια κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, κατασχέθηκαν ακόμη (4,8) γραμμάρια της ίδιας ουσίας, ένα κυνηγετικό όπλο του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει και δώδεκα κροτίδες.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.960) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Ακόμη μια σύλληψη στο Νεοχώρι Μεσολογίου για κατοχή ναρκωτικών και όπλων

Κατασχέθηκαν είκοσι έξι γραμμάρια κάνναβης, δύο πιστόλια ρέπλικα και σύνεργα χρήσης ηρωίνης

Συνελήφθη,  χθες (11-10-2016)  το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 41χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας πληροφορίες πραγματοποίησαν, έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    (26) γραμμάρια κάνναβης,
•    Δύο πιστόλια ρέπλικα,
•    Σύνεργα χρήσης ηρωίνης, όπως κουτάλια και σύριγγες,
•    Ένα  κινητό τηλέφωνο,
•    (124) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών στον Κόροιβο Ηλείας

Οι δράστες σε χρονικό διάστημα δύο ωρών πώλησαν και διέθεσαν ηρωίνη σε επτά τοξικομανείς

Κατασχέθηκε μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας και σύνεργα χρήσης της


Συνελήφθησαν, χθες (11-10-2016) το μεσημέρι, στον Κόροιβο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα μια 46χρονη και ένας 51χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμη επτά ημεδαποί, ηλικίας από 34 μέχρι και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση αδικήματα της αγοράς, κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση στον Κόροιβο, κατά την οποία συνελήφθησαν επτά ημεδαποί για κατοχή ή χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο φιξάκια ηρωίνης και σύνεργα χρήσης της.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι και οι επτά χρήστες, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ωρών, είχαν αγοράσει ή προμηθευτεί τις ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας από τον 51χρονο και την 46χρονη και από ακόμη μια γυναίκα συνεργό τους, που αναζητείται.

Σημειώνεται ότι, οι περισσότεροι από τους τοξικομανείς, είχαν κάνει χρήση της ηρωίνης, στο εσωτερικό της οικίας των δύο δραστών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο διακινητών οι αστυνομικοί  εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα κομμάτι καθρέπτη, μια σπάτουλα και μια πέτρα με υπολείμματα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (255) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού στο Καλλίκωμο Ηλείας

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών δραστών, που είχαν αφαιρέσει περισσότερα από (30.000) ευρώ μέσα από αυτοκίνητο ημεδαπού


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, που έλαβε χώρα στις (3-9-2016) το πρωί, στο Καλλίκωμο Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία,  σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών ηλικίας 43, 21 και 19 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρείς άνδρες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε εξοχική κατοικία 52χρονου ημεδαπού, όπου παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο το παράθυρο αυτοκινήτου του, που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά της και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (32.150) ευρώ, από το εσωτερικό του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους στην κλοπή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα συλλήψεως  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 25χρονος  ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  ένταλμα συλλήψεως του Ανακριτή Πατρών για κατάχρηση σε ασέλγεια.


Σύλληψη ενός αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για  καταδικαστική απόφαση και παράνομη διαμονή στη Χώρα
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Κάτω Αχαϊα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας,  ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε απασχολήσει, στο παρελθόν, ακόμη δύο φορές τις Αρχές και είχε δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού  για παράνομη  οπλοκατοχή
    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Βροχίτσα Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 51χρονος ημεδαπός διότι κατείχε παράνομα δύο κυνηγητικά όπλα.

Σύλληψη αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν για παράνομη διαμονή
    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Αστακό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού ένας 26χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν για παράνομη διαμονή στη Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη ενός  ημεδαπού
για καταδικαστική
απόφαση και παράνομη οπλοκατοχή     
Συνελήφθη, χθες, το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε καταδικαστεί με απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για έκδοση ακάλυπτων επιταγών. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει ανανεώσει την άδεια κατοχής του.


Σύλληψη ενός ημεδαπού  για παράνομη  οπλοκατοχή
    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Γουργιώτισσα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 62χρονος ημεδαπός διότι κατείχε κυνηγητικό όπλο μονόκαννο, χωρίς να έχει ανανεώσει την άδεια κατοχής του.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για υγειονομικές παραβάσεις
    Συνελήφθησαν, χθες σε Αγρίνιο και Μοναστηράκι, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αγρινίου και Βόνιτσας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 32, 42 και 43 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως υπεύθυνοι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία διαπιστώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις.

 ***
Πρόσβαση ενδιαφερομένων πολιτών στους φακέλους ατομικών φρονημάτων
Κάθε πολίτης με έννομο συμφέρον μπορεί πλέον να λάβει γνώση του περιεχομένου φακέλου ατομικών φρονημάτων που τον αφορά, αφού ορίστηκε η αρμόδια υπηρεσία που θα παραλαμβάνει στο εξής τα σχετικά αιτήματα.
Η αίτηση των ενδιαφερομένων για την πρόσβαση στο φάκελο θα υποβάλλεται στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (τηλ: 210 6845062 ή 210 6854609) με τους εξής τρόπους:
·        Αυτοπροσώπως (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)
·        Μέσω συμβατικού ταχυδρομείου (Διεύθυνση Επικοινωνίας / Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., Κανελλοπούλου 4, 101 77, Αθήνα)
·        Με επιστολή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 210 6854207 ή 210 6849352)
·        Μέσω email (communication.dir@astynomia.gr)
Η πρόσβαση στους 2.110 φακέλους ατομικών φρονημάτων που επί δεκαετίες φυλάσσονται στα αρχεία υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης) έγινε δυνατή για τους πολίτες μετά την άρση του απορρήτου, έπειτα από Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Οι συγκεκριμένοι φάκελοι στους οποίους είχε περιοριστεί το δικαίωμα πρόσβασης, όπως ορίζεται στην Απόφαση, καθίστανται εφεξής προσιτοί:
α) στα πρόσωπα που αφορούν
β) στους συζύγους και τους συγγενείς αυτών μέχρι τρίτου βαθμού, εφόσον τα πρόσωπα της προηγούμενης περίπτωσης δεν ζουν. Ειδικά στην περίπτωση αυτή η ύπαρξη εν ζωή πλησιέστερων συγγενών αποκλείει το δικαίωμα των
απώτερων συγγενών της ίδιας ρίζας, με την επιφύλαξη της επόμενης περίπτωσης
γ) με την απλή εξουσιοδότηση των αναφερομένων προσώπων σε οποιονδήποτε τρίτον
δ) κατόπιν άδειας της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων σε πρόσωπα, τα οποία για λόγους ιστορικής έρευνας ή/και επαγγελματικούς ζητούν την κατά τα ανωτέρω πρόσβαση.