«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου 59χρονος ημεδαπός, διότι σύμφωνα με μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του χθες  το πρωί,   χρησιμοποιώντας πέτρες έσπασε 2 γυάλινες τζαμαρίες,  ιδιοκτησίας ημεδαπού, ενώ πέταξε και πέτρες εναντίον του.

Σύλληψη ενός  αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μάλτας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μια  νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη  ενός ημεδαπού για κλοπή απείθεια, σωματική βλάβη επικίνδυνη

  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Μεγάλη Χώρα Αιτωλοακαρνανίας,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 33χρονος ημεδαπός, διότι...
οδηγώντας στον κόμβο Εθνικού Σταδίου στο Αγρίνιο, ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο δεν έφερε τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών  τράπηκε σε φυγή, μη συμμορφωμένος σε σήμα στάσης που του έκαναν. Κατόπιν αναζητήσεων το όχημα εντοπίστηκε να κινείται στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου και ο δράστης αποπειράθηκε  με την χρήση του να προκαλέσει  επικίνδυνες  σωματικές βλάβες στους αστυνομικούς. Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκε ένας (1) κινητήρας ιδιωτικής χρήσεως φορτηγού αυτοκινήτου, ο οποίος  αποτελεί προϊόν  κλοπής που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 17/10/2016.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίου

  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, σύμφωνα με την οποία είχε  καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών για κακόβουλη βλασφημία, απειλή, εξύβριση, και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού με  ένταλμα σύλληψης
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Αμαλιάδας για αρχαιοκαπηλεία.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου-ων δράστη-ών για κλοπή
  
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι  χθες το μεσημέρι, αφαίρεσαν από οικιακό λεβητοστάσιο στη Γαστούνη, αδιευκρίνιστη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 62χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στη κατοχή του είκοσι έξι (26) γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, 49χρονος ημεδαπός, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε  ποινή φυλάκισης  επτά (7) μηνών για απάτη.

Σύλληψη μιας  ημεδαπής  για  κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Κρέστενα,  από αστυνομικούς του Aστυνομικού Τμήματος  Kρεστένων,  52χρονη ημεδαπή, διότι, εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 80χρονης ημεδαπής και  με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την κρεβατοκάμαρα  ένα (1)  πορτοφόλι  που  περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό (100) Ευρώ.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για  κλοπή
  
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στον Πλάτανο Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από αγροτεμάχιο 42χρονου τρία τσουβάλια με καλαμπόκι, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς.


***
Εξιχνιάστηκαν άλλες δέκα διαρρήξεις στον Πύργο

Δράστης είναι ένας 15χρονος ημεδαπός, ο οποίος δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία


Εξιχνιάστηκαν μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δέκα διαρρήξεις, που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Πύργο και  σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 15χρονου ημεδαπού, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο δράστης ενεργώντας μόνος του είχε διαπράξει τους τελευταίους πέντε μήνες, οκτώ διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, μια σε κομμωτήριο και μια σε Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Αναλυτικότερα, καταγράφησαν διαρρήξεις στις εξής περιοχές:

•    Τέσσερις στη θέση Λάπατο,
•    Τρεις κοντά στην κεντρική πλατεία και
•    Από μια στη περιοχή του Τ.Ε.Ι. , στην Συντριάδα και στα Χαλκιάτικα.

Για τη διάπραξη των κλοπών ο δράστης χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, σπάζοντας το παράθυρο της πόρτας του οχήματος και μπαίνοντας στο εσωτερικό αφαιρούσε το ηχοσύστημα, κινητά τηλέφωνα, τυχόν χρήματα και διάφορα τιμαλφή, που ήταν κρεμασμένα.

Με τον ίδιο τρόπο, έσπαζε τα παράθυρα κτιρίων και αφού εισερχόταν στο εσωτερικό ερευνούσε όλους του χώρους, αφαιρώντας χρήματα, ηχεία, τιμαλφή, αλλά ακόμα και ανθρακούχα ποτά.

Ο 15χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, παραδέχτηκε τη διάπραξη των κλοπών, αλλά δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

***
Εξιχνιάστηκε από την  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα κ.λπ. αδικημάτων, σε βάρος ημεδαπής

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Προηγήθηκε καταγγελία 24χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο δημοσίευσε σε ψευδεπίγραφο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί κατά το παρελθόν από οικία της.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής αρχής και παραγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ψηφιακή - διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά σε περιοχή της Μακεδονίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 25χρονου ημεδαπού, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δυο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·        Τηλεφωνικά: 11188
·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
·        Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις, καταστήματα, ιατρεία - ιατρικά κέντρα σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ σε (9) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

Στην περιοχή της Αττικής:

·        Σε κέντρο διασκέδασης, κατελήφθησαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Στην περιοχή της Ξάνθης:
·        Σε καφέ - ζαχαροπλαστείο, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·        Σε καφέ – αναψυκτήριο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·        Σε καφέ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης:
 ·        Σε σύλλογο, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·        Σε καφέ - μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·        Σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·        Σε καφενείο, η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·        Σε ατομική επιχείρηση, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις ως άνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης, η  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  συμμετείχε την προηγούμενη Παρασκευή (14-10-2016), σε ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Πατρών, του  Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου και προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, το οποίο πραγματοποίησε ελέγχους σε έμφορτα φορτηγά με νωπά αγροτικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας του Νομού Λακωνίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά οκτώ (8) φορτηγά οχήματα και σε (3) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

·        Δύο (2) φορτηγά οχήματα στερούνταν των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων διακίνησης, κατά παράβαση των διατάξεων για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.
·        Φορτηγό όχημα εντοπίστηκε να κινείται χωρίς να πληροί όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
 ***
Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος»
Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή πύλη της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και Φορέων
Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας επιτυγχάνεται η ταχύτερη διεκπεραίωση αιτημάτων

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», της νέας διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από την ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων τους και τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται και ανθρώπινοι πόροι.
Η είσοδος των χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://portal.astynomia.gr και η ταυτοποίησή τους μέσω του συστήματος «TaxisNet» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Στο «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα», οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης (31) ηλεκτρονικών Υπηρεσιών - αιτήσεων, ως ακολούθως:


Αιτήσεις ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (e-tap) για:
·      έκδοση άδειας εισόδου αλλοδαπών στην χώρα,
·      διαγραφή από τα αρχεία ασφαλείας, λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης αθώωσης,
·      εθελοντική προ-εγγραφή ηλεκτρονικής αναγνώρισης του πολίτη για συναλλαγές του με το δημόσιο,
·      γνωστοποίηση καταχώρησης στο Σύστημα Πληροφοριών Schengen και
·      βεβαίωση δακτυλοσκόπησης.

Αιτήσεις για θέματα Διοικητικού και Δικαστικού Χαρακτήρα:
·      ασκήσεως επαγγέλματος Αργυραμοιβού
·      ασκήσεως επαγγέλματος Κλειθροποιού
·      χορήγησης άδειας εργασίας προσωπικού Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
·      χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικών όπλων
·      χορήγησης άδειας οπλοφορίας για προστασία
·      έκδοσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου
·      χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων
·      χορήγησης αντιγράφων εγγραφών Βιβλίου Αδικημάτων & Συμβάντων (Β.Α.Σ.)

Αιτήσεις από Φορείς για θέματα Διοικητικού και Δικαστικού χαρακτήρα:
·      ποινικής κατάστασης πολίτη, για εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
·      ποινικής κατάστασης πολίτη για χρήση στο Δημόσιο
·      χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων
·      χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου πολίτη
·      χορήγησης αντιγράφου ποινικής κατάστασης πολίτη για νόμιμη χρήση οπλοφορίας
·      χορήγησης αντιγράφου ποινικής κατάστασης πολίτη για νόμιμο εμπόριο εκρηκτικών υλών


Καταγγελίες - αιτήσεις Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (e-crime):
·      πολιτών και επιχειρήσεων για απατηλές διατραπεζικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου
·      επιχειρήσεων για περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας
·      πολιτών και επιχειρήσεων για οικονομικές ζημίες στα πλαίσια του εμπορίου μέσω του διαδικτύου
·      επιχειρήσεων για παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης
·      ατόμων που εντοπίζουν χρήστες του διαδικτύου που εκφράζουν την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν
·      ατόμων που εντοπίζουν παιδόφιλους στο διαδίκτυο, προς προστασία των ανηλίκων χρηστών του διαδικτύου
·      πολιτών για διάπραξη σε βάρος τους απόπειρα απάτης ή τετελεσμένης απάτης (νιγηριανές απάτες)
·      πολιτών για υποκλοπές προσωπικών τους δεδομένων και διοχέτευση αυτών στο διαδίκτυο
·      για διερεύνηση υποθέσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
·      επιχειρήσεων για περιπτώσεις ψηφιακών βανδαλισμών πληροφοριακών συστημάτων
·      πολιτών για ηλεκτρονικό εμπόριο διακίνησης ναρκωτικών
·      έκδοση αντιγράφου Βιβλίου Αδικημάτων & Συμβάντων (Β.Α.Σ.).
Η διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.