«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης στην Ηλεία

Κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο και 177 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (7-10-2016), στην Καλλιθέα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 70χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 70χρονου στη Καλλιθέα Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το όποιο ο δράστης καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρα στη αυλή του σπιτιού.
•    Σε δωμάτιο του σπιτιού μια χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 17 γραμμαρίων.
•    Στην αποθήκη της οικίας μια νάιλον συσκευασία με ημίχλωρη κάνναβη βάρους 160 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων
   
Σχηματίστηκε από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, που έλαβε χώρα χθες το πρωί στην Πάτρα, κατά το οποίο ένας 21χρονος ημεδαπός οδηγώντας μοτοσικλέτα, παρέσυρε ένα 44χρονο ημεδαπό και την 11χρονη κόρη του, που διέσχιζαν πεζοί το οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.  Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και στο «Καραμανδάνειο», αντίστοιχα, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.   


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αρχαία Ολυμπία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 49χρονος ημεδαπός,  διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7,9) γραμμάρια κάνναβης.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας της μητέρας του, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστήριου συμβολαίου και κατείχε τρεις συσκευασίες που περιείχαν (4,2) γραμμάρια κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης
    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου ένας 74χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και αφού υποβλήθηκε σε έλεγχο μέθης βρέθηκε να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από υπεραγορά τροφίμων προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας.

***
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαίδευση κατάρτισης (9) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας – εκπαιδευτών των Αστυνομικών Σχολών


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες (07-10-2016), η εκπαίδευση κατάρτισης εκπαιδευτών των Αστυνομικών Σχολών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση, διάρκειας τριών εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης (Τ.ΕΙΔ.Α.Ε.) Λαγονησίου και στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Συμμετείχαν συνολικά (9) στελέχη των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων και ειδικότερα (6) Αξιωματικοί, (1) Ανθυπαστυνόμος και (2) Αρχιφύλακες.

Σκοπός της εκπαίδευσης αυτής, ήταν να παράσχει στα παραπάνω στελέχη την απαραίτητη γνώση, ώστε να καταστούν ικανοί εκπαιδευτές των Αστυνομικών Σχολών.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, καταρτίστηκε ένα πλήρες πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, στο οποίο τα στελέχη ενημερώθηκαν από ειδικά καταρτισμένους διδάσκοντες καθηγητές, σε θέματα, μεταξύ άλλων, που αφορούσαν:

    στις μεθόδους επικοινωνίας εκπαιδευτή με τους εκπαιδευμένους και στα στοιχεία αποτελεσματικής επικοινωνίας - ικανότητων - δεξιότητων των εκπαιδευτών,
    στα στοιχεία ψυχολογίας,
    στις πρώτες βοήθειες,
    στις τεχνικές αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής και αμυντικής σκοποβολή,

    στις ασκήσεις πυκνής τάξης και την εκφώνηση παραγγελμάτων καθώς και
    στις ασκήσεις διαχείρισης κρίσιμων αστυνομικών καταστάσεων σε εξομοιωτή.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννη Χουζούρης, τους επέδωσε τα πιστοποιητικά σπουδών.

***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας 12χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, που συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικο της κορίτσι.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο δράστης δημοσίευσε τις φωτογραφίες στην ίδια ιστοσελίδα, ενώ επιπλέον απειλούσε την ανήλικη με νέα δημοσίευση, προκειμένου να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες.
Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε στη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων -  δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη στην οικία του 20χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθως αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγαν έρευνα και από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια
Συνελήφθησαν, ο ιδιοκτήτης και η προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος καθώς και δυο παίκτες τυχερών παιγνίων.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (59) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (2) παιγνιομηχανήματα, (2) τραπέζια παιγνιόχαρτων καθώς και πλήρες σύστημα καταγραφής και επιτήρησης χώρου
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε προχθές (6 Οκτωβρίου 2016) σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα- internet cafe, κατάλληλα διαμορφωμένο για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα 42χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, 55χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και δύο 73χρονοι ημεδαποί, πελάτες του καταστήματος.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις –κατά περίπτωση– παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Επισημαίνεται ότι οι διαχειριστές του καταστήματος για να αποφύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης του χώρου. Συγκεκριμένα η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε με ασύρματο τηλεχειριστήριο-μπουτόν.
Παράλληλα είχαν τοποθετήσει και θέσει σε λειτουργία ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης εντός και εκτός του χώρου, αποτελούμενο από (10) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και καταγραφικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (59) πλήρης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (2) παιγνιομηχανήματα τύπου «Τρίλιζα» και (2) τραπέζια παιγνιόχαρτων, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
    (3) οθόνες τηλεόρασης,
    (7) τράπουλες,
    πλήθος εγγράφων με σημειώσεις που αναγράφονταν στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του καταστήματος και
    το χρηματικό ποσό των (304,00 ευρώ)
Τα κατασχεθέντα, θα παραδοθούν  για φύλαξη στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών.
Επίσης βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-10-2016 έως 16-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 10-10-2016  και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Χαλκιόπουλο – Μαλεσιάδα -  Περδικάκι - Βρουβιανά – Αυλάκι. 
•    Την Τρίτη 11-10-2016     και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φυτείες - Παπαδάτες – Κονοπίνα – Τρύφος - Κομποτή - Αετός – Αρχοντοχώρι.
•    Την Τετάρτη 12-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Σιταραλώνες  - Παμφίο – Μαραθιάς  - Κάτω Χρυσοβίτσα – Λεύκο – Ταξιάρχη – Καλλιθέα.
•    Την Πέμπτη 13-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χούνη - Άγιος Βλάσιος - Αμπέλια – Ποταμούλα.
•    Την Παρασκευή 14-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός - Παλιάμπελα – Πάλαιρος - Μύτικας - Κανδήλα - Βάρνακα – Παναγούλα. 
•    Το Σάββατο 15-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι –  Λουτρό - Πτελιά – Ανοιξιάτικο. 

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-10-2016 έως 16-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 10-10-2016  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας δρομολόγιο, Πιτσιναίικα – Ριγάνι – Πόρος – Φαμίλα – Στράνωμα  - Δορβιτσά – Ποκίστα  - Σίμος – Παλαιόπυργος.
•    Την Τρίτη 11-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Χρυσοβίτσα – Σκουρτού – Μπαμπίνη – Μαχαιράς.
•    Την Τετάρτη 12-10-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μακρινού – Δαφνιάς – Γραμματικού – Ματαράγκα – Παπαδάτες – Κάτω Κεράσοβο – Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι.
•    Την Πέμπτη 13-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χρυσοβέργι – Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Κατοχή – Μάστρο.
•    Την Παρασκευή 14-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρέτσινα – Μούσουρα – Ελληνικά - Άγιος Γεώργιος – Κουτσοχέρι – Γαλατάς - Γαβρολίμνη.
•    Το Σάββατο 15-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο  Άνω Χώρα.  

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (10-10-2016 έως 16-10-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 10-10-2016  και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές - Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 11-10-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελι – Κέρτεζι – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος -  Πριόλιθος .
•    Την Τετάρτη 12-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.
•    Την Πέμπτη 13-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα - Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυδαλιά – Σκοτάνι – Φίλια – Λευκάσιο. 
•    Την Παρασκευή 14-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι –Σελιανά – Μοναστήρι – Αιγές. 
•    Το Σάββατο 15-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος - Μάγειρα - Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.
•    Την Κυριακή 16-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαίικα  - Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.  

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας
σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή   
Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος από το απόγευμα της 06/10/2016 έως το πρωί της 07/10/201, αφαίρεσε από Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, το λουκέτο από τη δεξαμενή καυσίμων, καθώς και έξι βρύσες από το χώρο του προαυλίου.  Ο δράστης αναζητείται.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 42χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα πριν μετέβη σε κατάστημα σούπερ μάρκετ και  προφασιζόμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από ράφι του καταστήματος δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών. Ο δράστης  ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιποιλούσαν στην περιοχή.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι,  στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 42χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα πριν, αφαίρεσε από ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για                 παράβαση του                Νόμου περί προστασίας ζώων   

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Βελβίτσι Αχαίας, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 42χρονος  ημεδαπός, διότι είχε εγκαταλείψει άλογο, ιδιοκτησίας του, μέσα σε  οικόπεδο στο έδαφος. Ειδικότερα αστυνομικοί του Α΄ Α.Τ. Πατρών, μετέβησαν στο σημείο, όπου βρήκαν το ζώο στην ξαπλωμένο στο έδαφος και με αδυναμία να σηκωθεί και κλήθηκε κτηνίατρος, ο οποίος του χορήγησε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, γνωματεύοντας πιθανό στιγμιαίο χτύπημα στη λαγόνια περιοχή του σε απροσδιόριστο χρόνο και με διαφαινόμενη την εγκατάλειψή του. Πραγματοποιήθηκε η ασφαλή μεταφορά τόσο του ανωτέρω ζώου, όσο κι ενός μικρού πουλαριού, περίπου πέντε μηνών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό  ιδιοκτησίας του, βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης .


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από  αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, 72χρονος ημεδαπός, καθότι κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του  βρισκόμενος υπό την επίδραση οινοπνεύματος,  στερούμενος  αδείας ικανότητας οδήγησης, καθώς και  ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του ένα χάρτινο περιτύλιγμα που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.