«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Τα πρακτικά κατάταξης τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβαν σήμερα δεκαεννέα νέοι δόκιμοι αστυφύλακες από την Αχαΐα

Τους νέους συναδέλφους υποδέχτηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Ιωάννης ΣΕΪΝΤΗΣ
Σε μια λιτή τελετή, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Ιωάννης ΣΕΪΝΤΗΣ, υποδέχτηκε τους δεκαεννέα νέους δόκιμους αστυφύλακες, από την Αχαΐα, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές μέσω της διαδικασίας των πανελλήνιων εξετάσεων.

Πρόκειται για...
δεκαεννέα νέους (τρεις γυναίκες και δεκαέξι άνδρες),  στους οποίους παραδόθηκαν σήμερα τα πρακτικά κατάταξης και διορισμού τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τους νέους δόκιμους Αστυφύλακες, υποδέχτηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Ιωάννης ΣΕΪΝΤΗΣ, ο οποίος τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους  ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ Θεόδωρος και ο Αστυνόμος Β΄ ΜΑΓΚΑΦΑΣ Κωνσταντίνος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δεκαεννέα νέους αστυνομικούς για τα διαδικαστικά θέματα της εισαγωγής τους.

Την Κυριακή οι δεκαεννέα νέοι παρουσιάζονται στις Σχολές Αστυφυλάκων, όπου έχουν καταταγεί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση.


***
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά και κροτίδες

 Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για  καλλιέργεια – κατοχή ναρκωτικών και κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις  οικίες του, σε αποθήκη και σε ποιμνιοστάσιο του 42χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Δυο δενδρύλλια κάνναβης,
•    Δεκαπέντε γραμμάρια κάνναβης,
•    Μια ναυτική φωτοβολίδα,
•    Τρεις κροτίδες,
•    Μια νάιλον σακούλα, που περιείχε φύλλα και φούντες από δενδρύλλια κάνναβης, συνολικού βάρους (124) γραμμαρίων και
•    Δυο μεταλλικοί τρίφτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Παράσυρση πεζής από αμαξοστοιχία ΟΣΕ   
Χθες το μεσημέρι στον Καστελόκαμπο,  αμαξοστοιχία του ΟΣΕ με κατεύθυνση από Πάτρα προς Άγιο Βασίλειο, παρέσυρε 53χρονη ημεδαπή, η οποία διέσχιζε κάθετα  την σιδηροδρομική γραμμή με κατεύθυνση από δεξιά προς τα αριστερά αναφορικά με την  πορεία του τρένου. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της 53χρονης πεζής στο κεφάλι, η οποία με σταθμό του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»,όπου και κατέληξε.

Σύλληψη ενός  αλλοδαπού  για καταδικαστικές αποφάσεις    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Καλάβρυτα , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του  εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκατριών(13) μηνών για παράβαση της νομοθεσίας «Περί αλλοδαπών».


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη   
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, για απάτη. Ειδικότερα,  53χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι μέσω αγγελίας ιδιώτη σε  ιστοσελίδα συμφώνησε στην αγορά αυτοκινήτου, έναντι του χρηματικού ποσού των έξι χιλιάδων (6000) ευρώ, από τα οποία  κατέθεσε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3000) ευρώ ως προκαταβολή, χωρίς έως σήμερα να έχει λάβει το όχημα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για (ρευματοκλοπή)   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Αγκινάρα Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, δυο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 24 ετών, διότι σε έλεγχο που έγινε στις οικίες τους, σε συνεργασία με συνεργείο της Δ.Ε.ΔΔ.Η.Ε. Μεσολογγίου,  διαπιστώθηκε ότι  ρευματοδοτούνταν  παράνομα, με απευθείας σύνδεση καλωδίου από πυλώνα της Δ.Ε.Η.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για  καταδικαστικές αποφάσεις   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα  στη  Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνίας,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, 47χρονος ημεδαπός,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν (14) καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων της Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών για παράβαση του  Νόμου «περί επιταγών», της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών Ι.Κ.Α. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή   
Από το Αστυνομικό Τμήμα  Ναυπάκτου ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της 12-10-2016  αφαίρεσαν από την αίθουσα πρώτου ορόφου, Γυμνασίου της περιοχής, ένα φορητό υπολογιστή,  χρηματικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ περίπου και ένα μεταλλικό κουμπαρά,  ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ περίπου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Κυψέλης,  38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του δυο μαχαίρια συνολικού μήκους (26,5) και (35) εκατοστών.

***
Επιστροφή 58 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

     
Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας επιστράφηκαν σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2016, στην Τουρκία  25 παράτυποι μετανάστες (11 από την Αλγερία, 6 από το Πακιστάν, 4 από το Μαρόκο, 2 από τη Σρι Λάνκα, ένας από το Αφγανιστάν, και ένας Παλαιστίνιος – όλοι άνδρες) εκ των οποίων 19 είχαν απορριπτικές αποφάσεις σε β’ βαθμό, 3 ανακάλεσαν από τη βούλησή τους για παροχή ασύλου και 3 παραιτήθηκαν από τα αιτήματα για  χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης του διμερούς  Ελληνο-Τουρκικού Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex επιστράφηκαν σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2016, στην Τουρκία 30 παράτυποι μετανάστες (27 από το Αφγανιστάν και 3 από το Ιράν – 16 άνδρες, 11 γυναίκες και 3 συνοδευόμενα παιδιά) οι οποίοι δεν ζήτησαν άσυλο.

Ακόμα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας,  με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex, επιστράφηκαν 3 παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία, όλοι άνδρες, χωρίς βούληση υποβολής αιτήματος ασύλου.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας. Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου 2016 παραδόθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων Έβρου.

Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8  Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014, για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η  υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016,  όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.085 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 51 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
•    βάσει της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, 668 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

δ)     Επιπροσθέτως, από ενάρξεως εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας  έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 214 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα μας, δια θαλάσσης, από την Τουρκία.

***
Συνελήφθη συμβολαιογράφος που ενέχεται σε παράνομες αναγνωρίσεις ημεδαπών τέκνων

Εντοπίστηκαν δυο ακόμα συνεργοί του, ενώ κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί 


Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμβολαιογράφος και δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα,  της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τέσσερα ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 21 ετών και δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 48 και 40 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας.

Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στο Δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης ημεδαπής, ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν, άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συμβολαιογράφου,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (12-10-2016) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο (14-10-2016) στον Ανακριτή Πατρών.

Οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

Νεότερη Ενημέρωση από την Αστυνομία για την παραπάνω υπόθεση

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΕΚΝΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.