«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 17-10-2016

Τιμητικός έπαινος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συνδιοργάνωση της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία και έκλεισε με την Τελετή Λήξης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, με την παρουσία εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, Δημάρχων και Φορέων...

Η τελετή Αφής της Φλόγας για την Λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και συμμετείχε ενεργά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχε πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, όπου έστειλε μήνυμα προσφοράς και ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε τιμητικό έπαινο με τον Βοηθό Περιφερειάρχη και Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 
Αντώνη Χαροκόπο, να μεταφέρει το μήνυμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα: «Ένας είναι ο στόχος μας: Στα δύσκολα, στα κρίσιμα, μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να το πετύχουμε. Να κάνουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας. Και το πετυχαίνουμε σε συνεργασία με τους συλλόγους και την κοινωνία των πολιτών. Οι συμπολίτες μας πρέπει να συμμετέχουν αδιαλείπτως στην εθελοντική αιμοδοσία».
Και κατέληξε ο Αντ. Χαροκόπος: «Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη ενέργεια αλληλεγγύης, αλτρουισμού και δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας. Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύουμε μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, την ανάγκη τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».


***

Συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας θέσει στις βασικές προτεραιότητές της την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για την συντήρηση του οδοστρώματος, των στηθαίων, του ηλεκτροφωτισμού κ.α. σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυό της σε κάθε σημείο.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του υποέργου «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού Π.Δ.Ε. (αντικατάσταση καλωδίων, ιστών, φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π.) για την περίοδο 2015 – 2016», που έγινε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αναδόχου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Μπεσαράτ Φάρες, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το συγκεκριμένο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ501/2014 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
«Παρά την οικονομική κρίση  προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να κρατήσουμε αξιόπιστο το οδικό δίκτυο και να παρέχουμε οδική ασφάλεια στους πολίτες», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ο ίδιος ζήτησε την ποιοτική αντιμετώπιση των φθορών που έχει υποστεί το δίκτυο στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει  η υπογραφείσα σύμβαση.