«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, μια 55χρονη ημεδαπή, η οποία είχε καταδικαστεί με απόφαση...
του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας και της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών, για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές
   
Συνελήφθη, προχθές αργά το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, οποίος την ίδια ημέρα το απόγευμα, αφαίρεσε από περίπτερο ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (600) ευρώ, το οποίο είχε εναποθέσει πάνω σε πάγκο η ιδιοκτήτρια του. Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης από τις 07.10.2016 έως και 14.10.2016 διέπραξε ακόμη δύο κλοπές, κατά τις οποίες, είχε αφαιρέσει μία σταθμευμένη μοτοσικλέτα αξίας (500) ευρώ και δύο κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, αξίας (20) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
   
Σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δικογραφία για ληστεία, σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι, στις (14-10-2016) αργά το βράδυ, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα τους, με κουκούλα «FULL FACE»  και με κράνος, εισήλθαν σε παντοπωλείο και ασκώντας σωματική βία, στον 52χρονο ιδιοκτήτη του, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα
   
Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, το οποίο έλαβε χώρα χθες το πρωί, σε εργοτάξιο στην Πούντα Αιγιαλείας, όπου ανετράπη ιδιωτικής χρήσης φορτηγό με γερανό, το οποίο ήταν έμφορτο και το οδηγούσε ένας 34χρονος ημεδαπός,  ενώ επέβαινε σε αυτό ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο αλλοδαπός και σοβαρά ο 34χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν.Π.  « Παναγιά η Βοήθεια». Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθη ο 40χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, για ληστεία
   
Σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου δικογραφία, για ληστεία, σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι  οποίοι χθες το βράδυ, στο Αίγιο, εισήλθαν από πόρτα κουζίνας σε ταβέρνα, που δεν λειτουργούσε και υπό την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν μια 46χρονη ημεδαπή και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.


***
Νομοθετική ρύθμιση για επανακατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία ιδιωτών, των οποίων η φοίτηση στις Σχολές είχε διακοπεί εξαιτίας νόσου, πάθησης ή βλάβης

Με πρωτοβουλία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα επανακατάταξης στην Ελληνική Αστυνομία ιδιωτών, των οποίων η φοίτηση στις Σχολές του Σώματος, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005 -2006 και 2006-2007, είχε διακοπεί εξαιτίας νόσου, πάθησης ή βλάβης.

Η επανακατάταξη πραγματοποιείται σε υπηρεσία γραφείου, μετά από αίτηση στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών.  

Με τη ρύθμιση αυτή ουσιαστικά επεκτάθηκε η δυνατότητα που ίσχυε για τους καταταγέντες στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 έως και 2010-2011.