«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» - Ενημέρωση

95.044 ευρώ για μισθώματα από τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Με την υπ’ αριθ. 31103/7-10-2016 απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μπαλάφα (ΑΔΑ: 6ΣΛΗ465ΦΘΕ-Λ27) αποδίδεται το ποσό των 95.044 ευρώ ως αναλογούν μίσθωμα (3%) από τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την Αλυκή της «ΑΣΠΡΗΣ» Μεσολογγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι...
ο Δήμος Μεσολογγίου λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος από το σύνολο του ποσού των 137.489 ευρώ που αντιστοιχούν σε όλους τους δικαιούχους Δήμους.
Άλλη μια έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για απόδοση των οφειλόμενων στο Δήμο Μεσολογγίου.
     
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

***

Σημαντική εξέλιξη: Όλα τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ!

Την Παρασκευή 7/10/2016 ανακοινώθηκαν και επίσημα τα τελικά αποτελέσματα χορήγησης πρόσθετων αξιών τοποθέτησης (vouchers). Από τον οριστικό πίνακα ωφελούμενων μητέρων ανά Δήμο προκύπτει ότι υλοποιείται στο ΑΚΕΡΑΙΟ η πολιτική δέσμευση και βούληση της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων να φιλοξενηθούν δωρεάν σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δομές ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά, πράγμα το οποίο επισφραγίστηκε με την πρόσφατη συνεδρίαση (7-10-2016) του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.
Στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, κανένα παιδί δε μένει εκτός Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έχουμε σημαντική αύξηση ωφελούμενων γυναικών που λαμβάνουν αξία τοποθέτησης (από 200 πέρσι, 340 φέτος!) χωρίς φυσικά τροφεία στους Παιδικούς και αντίτιμο συμμετοχής στα ΚΔΑΠ.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική πράγμα, που ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ είχαμε αναδείξει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας και αποτελεί επιστέγασμα κοινής βούλησης και προσπάθειας κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Εν κατακλείδι τα χρήματα της 1ης δόσης των τηλεοπτικών αδειών πιάνουν τόπο στην κοινωνική πρόνοια (12.000 επιπλέον τοποθετήσεις) και στην υγεία (4.000 προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία 12μηνης διάρκειας από 1-1-2017).
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι πρόσθετα ωφελούμενες μητέρες πρέπει να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται μέχρι 13-10-2017 στο Πνευματικό Κέντρο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.        
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»