«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

Δράστης είναι ένας 35χρονος ημεδαπός
  
Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, σε συνεργασία το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ληστεία που είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα, στο Μενίδι Αμφιλοχίας και σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει έναν ακόμα συνεργό του 35χρονου δράστη, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα...
την 2-10-2016 το μεσημέρι, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, ο δράστης, μαζί με ένα ακόμα συνεργό του, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε εξοχική οικία όπου βρισκόταν μόνη, 89χρονη ημεδαπή και με την άσκηση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και την φίμωσαν αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό πόσο των 1550 ευρώ και δυο χρυσά δακτυλίδια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

***
Το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή επισκέφτηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών


Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) Κυριακουλόπουλος Δημήτριος, με αφορμή τη πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (11-10-2016) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο ΣΕΙΝΤΗ Ιωάννη.

Τον Κεντρικό Λιμενάρχη συνόδευαν ο Υπολιμενάρχης του Λιμεναρχείου Πατρών, Πλωτάρχης (Λ.Σ.) Γεωργάτος Χαράλαμπος και ο Διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας Πατρών, Πλωτάρχης (Λ.Σ.) Ραυτόπουλος Κωνσταντίνος.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Λιμενάρχη και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δυο Υπηρεσιών είναι άψογη και δεδομένη. 

***
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στο Αίγιο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο φυτά κάνναβης, μικροποσότητα της ίδιας ουσίας και ένα τσιγάρο με καπνό και κάνναβη

Συνελήφθη, χθες (10-10-2016) το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, δύο φυτά κάνναβης, μικροποσότητα της ίδιας ουσίας, ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης, ένα τρίφτη, τέσσερα παιδικά αθύρματα και έντεκα κροτίδες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ενός  ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ζαχάρω Ηλείας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε, στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα φυτό κάνναβης ύψους, μικροποσότητα κάνναβης και μια συσκευασία με  (550) γραμμάρια λαθραίου καπνού, που την απέκρυπτε στο ψυγείο.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή Ναρκωτικών
   

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος της Αρετής,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας,  ο ένας 35χρονος ημεδαπός,  διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε και στον ίδιο,   βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών  για κλοπή
   
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή, οι οποίοι από το απόγευμα στις 7-10-2016 μέχρι και το πρωί στις 10-10-2016,  αφού αρχικά παραβίασαν παράθυρο αλουμινίου του Γυμνασίου Αμφιλοχίας αφαίρεσαν από κλειδοθήκη, δέκα πέντε κλειδιά αιθουσών διδασκαλίας και άλλων χώρων.