«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Επερώτηση


«Σχετικά με το πρόβλημα της μεταφορά των μαθητών του Γυμνασίου Κλειτορίας»


Προς τον κύριο Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Αχαϊας
                                                                                                                        
                        Παρά τις διαβεβαιώσεις από την Περιφερειακή Αρχή, περί επίλυσης των προβλημάτων στην δωρεάν μεταφορά των μαθητών όλων των βαθμίδων της Περιφέρειάς μας, από και προς τις σχολικές μονάδες, ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη των μαθημάτων, συνεχίζουν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
            Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, αλλά και οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά, αφού αναγκάζονται οι ίδιοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία.
            Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και....
η περίπτωση του Γυμνασίου Κλειτορίας. Συνολικά 8 μαθητές, οι οποίοι κατοικούν στο Πλανητέρο, του δήμου Καλαβρύτων, είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σχολείο τους, που βρίσκεται στην Κλειτορία, με τα μεταφορικά μέσα των γονιών τους.
            Πρόκειται για δρομολόγια που δεν είχε δοθεί λύση ούτε κατά το σχολικό έτος 2015-2016, αλλά και για νέα δρομολόγια, που προέκυψαν κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Επερωτάται ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης:
·        Τι μέτρα θα πάρει, ώστε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης των συγκεκριμένων μαθητών, διασφαλίζοντας τη δωρεάν, έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά τους, από και προς το Γυμνάσιο Κλειτορίας.
·        Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να ολοκληρώνεται η κατάρτιση των δρομολογίων έγκαιρα και να μην δημιουργούνται προβλήματα, αλλά και να λαμβάνεται υπ’όψιν η γνώμη των διευθυντών των σχολικών μονάδων που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που βρίσκονται οι σχολικές μονάδες.


Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας

Κων/νος Κοτσιλιάνος