«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για κλοπές στην Πάτρα
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν
ξεπερνά τα 1.900 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (30-6-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 16χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και για αντίσταση.
Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο 54χρονος πατέρας της ανήλικης ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα...
προχθές (29-06-2016) το βράδυ, στην Πάτρα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν έναν 65χρονο ημεδαπό, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αιφνιδιαστικά του αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος.
Για την διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 54χρονου και των δύο ανηλίκων, χθες (30-06-2016), το μεσημέρι, ενώ κατά τη σύλληψή τους, ο 17χρονος αντιστάθηκε απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς με τα χέρια του, χωρίς όμως να τους τραυματίσει.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο ανήλικοι από τα τέλη του προηγούμενου έτους, με την ίδια μεθοδολογία, πλησίαζαν ανυποψίαστους πεζούς, τους απασχολούσαν και με αιφνιδιαστικές κινήσεις αφαιρούσαν χρηματικά ποσά διαπράττοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα τέσσερις κλοπές σε πεζούς και μία σε οικία, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος  που ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο των στοιχείων των ανηλίκων προέκυψε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνεχίζεται η έρευνα για τη διαπίστωση

***

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στον Πύργο που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, προχθές (29-6-2016) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ηλείας για κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***

Παρουσίαση από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας υποθέσεων εξάρθρωσης δύο εγκληματικών ομάδων, που διέπρατταν κλοπές πολυτελών οχημάτων, ληστείες καταστημάτων, καθώς και ομάδας που προσποιούνταν τα μέντιουμ, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες



«Σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε τρεις υποθέσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων, που διέπρατταν κλοπές πολυτελών οχημάτων, ληστείες καταστημάτων, καθώς και ομάδας που προσποιούνταν τα μέντιουμ, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες.

Ως προς την πρώτη περίπτωση:
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής  εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές πολυτελών επιβατικών και αγροτικών αυτοκίνητων, μοτοσικλετών και σκαφών. 
Για την υπόθεση, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών ημεδαπών και δύο αλλοδαπών.
Σε βάρος των ανωτέρω και αγνώστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της σύστασης και συμμορίας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατά την τελευταία διετία, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, κλοπές Ι.Χ. επιβατικών και φορτηγών αγροτικών αυτοκινήτων, καθώς και κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών και δίκυκλων μοτοσυκλετών, με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Πιο συγκεκριμένα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, αφού πρώτα εντόπιζαν σταθμευμένα τα οχήματα που τους ενδιέφεραν, τα αφαιρούσαν με τη χρήση κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρακάμπτοντας έτσι τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησής τους και τα οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή.
Στο χώρο αυτό, προέβαιναν με τη βοήθεια συνεργών τους, είτε σε τεμαχισμό των οχημάτων και μεταπώληση των τμημάτων τους ως ανταλλακτικά, είτε στην παραποίηση αυτών και στην μεταπώλησή τους ως αυτούσια οχήματα.
Ειδικότερα, κατά την επισταμένη αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν δύο χώροι στην Αττική,  τους οποίους χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη συγκέντρωση των κλαπέντων οχημάτων.
Συγκεκριμένα, στον πρώτο χώρο (περιφραγμένο οικόπεδο-ποιμνιοστάσιο), πρωινές ώρες της 24-06-2016, αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο ημεδαπό να οδηγεί κλεμμένο όχημα προσπαθώντας να μεταφέρει σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20-06-2016 και τον συνέλαβαν.
Επιπλέον, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος σε κοντινή περιοχή, το οποίο είχε επίσης αφαιρεθεί την 23-06-2016. 
Στο δεύτερο χώρο (μάντρα αυτοκινήτων), ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, διενεργήθηκε στις 24-06-2016 νομότυπη έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.
Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο (2) σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους, (5) πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, (2) μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα  Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και φορτηγών.
Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τις (30) περιπτώσεις κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις 25-06-2016 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την  ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών και την σύλληψη των υπόλοιπων μελών της ομάδας συνεχίζονται.
Ως προς τη δεύτερη περίπτωση:
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 χρονών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κλοπής και ληστείας κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 25-06-2016, οι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Αττικής και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Ύστερα από καταδίωξη, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος κατάφεραν να συλλάβουν έναν εκ των δραστών.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης τους, οι δράστες πυροβόλησαν σε βάρος ενός αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν.
Ταυτόχρονα, κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, κατέστη δυνατή και η σύλληψη του δεύτερου δράστη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και από τις εργαστηριακές εξετάσεις οι κάλυκες που βρέθηκαν στο ανωτέρω σημείο ταυτοποιήθηκαν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε άλλη περίπτωση ληστείας σούπερ μάρκετ, τον Μάρτιο του 2016.
Συνολικά κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    5.135 ευρώ,
•    δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων,
•    πιστόλι με δύο γεμιστήρες, με δώδεκα (12) φυσίγγια, 
•    δεκατρία (13) φυσίγγια
•    Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι, με ξύλινη λαβή και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών σε περιοχές της Αττικής, ενώ αναζητείται και ακόμη ένας συνεργός.
Ως προς την τρίτη περίπτωση:
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενα τα μέντιουμ λειτουργούσαν γραφείο χαρτομαντείας και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, μεσημβρινές ώρες της 29-06-2016 στην Αθήνα, πέντε ημεδαπές, ηλικίας 59, 44, 42, 40 και 35 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και των παραβάσεων του νόμου για τα όπλα.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η 44χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 52.500 ευρώ από «πελάτισσα» που επισκεπτόταν το γραφείο της, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένεια της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.
Μάλιστα, η 44χρονη ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσας» της θα «πάθαινε κακό» μέχρι την 01-07-2016, απαιτούσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ.
Προχθές (29-06-2016), η συγκεκριμένη πελάτισσα επισκέφτηκε την 44χρονη στο γραφείο της και της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.
Στη συνέχεια, η 44χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ποσό.
Στο χώρο εργάζονταν επιπλέον, ως «μέντιουμ» η 59χρονη και η 42χρονη, ενώ η 40χρονη εργαζόταν στην υποδοχή για την κατεύθυνση των πελατών και η 35χρονη ήταν βοηθητικό προσωπικό.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ.
Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    97 χρυσές λίρες Αγγλίας,
•    710 ευρώ,
•    (90) δολάρια ΗΠΑ,
•    πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm,
•    δυο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
•    δυο (2) tablets,
•    διάφορα κέρινα ομοιώματα,
•    γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια,
•    πέντε βιβλία μαγείας,
•    μαχαίρι,
•    βιβλιάρια τραπέζης,
•    δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και
•    ατζέντες με στοιχεία πελατών.
Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν πρωινές ώρες χθες (30-06-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής χειρίστηκε επιτυχώς ακόμα τρεις υποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες:
•    συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στη Θεσσαλονίκη για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προμηθευόταν και διέθετε στο εμπόριο απομιμητικά προϊόντα και
•    συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Παλαιστίνης για ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία.
Για τις υποθέσεις αυτές θα ενημερωθείτε με Δελτία Τύπου».

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο δοκιμαστικών εργασιών του εξοπλισμού και των συστημάτων σε σήραγγες της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, θα πραγματοποιούνται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τη Δευτέρα (04/07/2016), έως την Πέμπτη (07/07/2016) και από ώρες 22:00 το βράδυ, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, ολικοί αποκλεισμοί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Κ1, στο 208ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού  Αθηνών-Πατρών και του ανισόπεδου κόμβου Εγλυκάδας.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εργασιών, η κυκλοφορία προς Πύργο θα εκτρέπεται από τον κόμβο Κ1, μέσω της πόλης της Πάτρας και συγκεκριμένα ακολουθώντας τη διαδρομή των οδών Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ακτή Δυμαίων, Ελευθερίου Βενιζέλου και θα επανέρχεται στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών, στην κατεύθυνση προς Πύργο, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Εγλυκάδας.

Αντίστροφα η κυκλοφορία προς Αθήνα, θα εκτρέπεται από τον κόμβο Εγλυκάδας, μέσω της πόλης της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Ακτή Δυμαίων, Τριών Ναυάρχων, Αγίου Ανδρέου, Νόρμαν, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κανελλοπούλου και θα επανέρχεται στην Ν.Ε. Ο. Αθηνών – Πατρών στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Παράλληλα για την εκτέλεση προπαρασκευαστικών εργασιών, κατά τις ίδιες ημερομηνίες και από ώρες 07:00 το πρωί έως 19:00 το απόγευμα, ανάμεσα στους δύο κόμβους, θα πραγματοποιούνται, κατά περίπτωση, αποκλεισμοί είτε της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), είτε της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λ.Ε.Α., είτε της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.