«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στο Αιτωλικό για διάρρηξη οικίας

Συνελήφθη, χθες (25-7-2016) το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα...
ο δράστης χθες τα ξημερώματα, στο Νεοχώρι, εισήλθε σε οικία 24χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (1.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας εντόπισαν και συνέλαβαν, στο Αιτωλικό, τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε στους αστυνομικούς τα κλοπιμαία.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής για δωροληψία υπαλλήλου και ιδιώτης ιατρός για άμεση συνέργεια σε  δωροληψία
       
Συνελήφθησαν χθες, 25 Ιουλίου 2016, στην Αττική, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ιατρός - διευθυντής τμήματος δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής και ιδιώτης ιατρός, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, για την υπόθεση προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία τον παρακολουθούσε ιατρικά ο ιδιώτης ιατρός και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του τον παρέπεμψε στον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, ενημερώνοντας τον ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των εκατό (100) ευρώ για την «εξυπηρέτηση».
Ακολούθως, ο ιατρός του δημόσιου νοσοκομείου αφού πραγματοποίησε τη θεραπεία στον καταγγέλλοντα απαίτησε και έλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.
Αμέσως, ο ανωτέρω ιατρός συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του ιδιώτη ιατρού.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.   
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

***
Βράβευση πυροσβεστών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα
Τους πυροσβέστες που διέσωσαν εννέα ενοίκους από πολυκατοικία που είχε εκδηλωθεί φωτιά στον Πειραιά τίμησε σήμερα, 26 Ιουλίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Πράξεις όπως αυτή έχουν καταξιώσει το Πυροσβεστικό Σώμα για την προσφορά τους στον Ελληνικό λαό, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εξήρε την αυτοθυσία, που επέδειξαν οι πυροσβέστες. Πρόκειται για μια δύσκολη επέμβαση της Πυροσβεστικής έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στον Πειραιά. Κατά την επιχείρηση απεγκλωβιστήκαν εννέα ένοικοι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριάμισι μηνών.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Επιπυραγό Πέτρο Αλάμαρα, στον Δόκιμο Ανθυποπυραγό Λάζαρο Λαζαρίδη, στον Πυροσβέστη Χρήστο Κέλμαλης, στον Πυροσβέστη Ιωάννη Γερακουλάκο και στον Πυροσβέστη Μιχαήλ Γρηγοράκο.
Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Π.Υ. Πειραιά Αρχιπυραγός Διονύσιος Κουτσούκος.