«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 86χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πάτρα

Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον δύο αδερφών, χωρίς να τις τραυματίσει

Κατασχέθηκαν  μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι φωτοβολίδων και φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων


Συνελήφθη, χθες (29-7-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 86χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα...
χθες το μεσημέρι ο δράστης, εξωτερικά της οικίας του, διαπληκτίστηκε με ένα 34χρονο ημεδαπό και στη συνέχεια τον απείλησε, σημαδεύοντας τον με ένα πιστόλι.

Σε κοντινό διαμέρισμα διέμεναν οι δύο αδελφές του παθόντα, ηλικίας 36 και 25 ετών, οι οποίες όταν αντιλήφθηκαν τον διαπληκτισμό και εξήλθαν της οικίας τους, ο 86χρονος πυροβόλησε με το πιστόλι που έφερε, δύο φορές, εναντίον τους, χωρίς να τις τραυματίσει.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη στον τόπο του περιστατικού και κατέσχεσαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε τρία φυσίγγια, μια βολίδα κρότου και μια κυνηγετική καραμπίνα, που ήταν επίσης οπλισμένη με τρία φυσίγγια, τα οποία τους τα παρέδωσε ο 86χρονος.

Επιπλέον, εξωτερικά της οικίας του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κάλυκα από πυροδοτημένο φυσίγγιο πιστολιού.

Σε έρευνα που ακολούθησε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη και κατέσχεσαν :

•    Ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων,
•    Ένα πλαστικό κουτί (θήκη) πιστολιού,
•    Σαράντα ένα φυσίγγια κρότου λάμψης,
•    Τέσσερα φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων
•    Ένα κάλυκα φυσιγγίου πιστολιού

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στους Καμενιάνους Αχαϊας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη παραμονή στη Χώρα

Εξιχνιάστηκε, άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ληστεία που έλαβε χώρα πριν από τρεις ημέρες, σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, στους Καμενιάνους Αχαΐας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, σε βάρος ενός 42χρονου, υπηκόου Αλβανίας, για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία, ο οποίος επίσης συνελήφθη για παράνομη παραμονή στη Χώρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο δράστης στις (27-7-2016) το βράδυ, μετέβη στην οικία ενός 83χρονου ημεδαπού και κρατώντας ένα τσεκούρι και μαχαίρι, έχοντας καλυμμένο μέρος από το πρόσωπο του, με ένα κομμάτι από σεντόνι, επιτέθηκε στον τελευταίο και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ο 42χρονος, εντοπίστηκε και προσήχθη χθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, όπου ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του και η συμμετοχή του στη ληστεία.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του 83χρονου, καθώς και το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 42χρονου προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα και κρατείται στο πλαίσιο εκτέλεσης σε βάρος του, του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη, θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.


***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο του Αράξου για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα

 Επιχείρησαν να ταξιδέψουν στη Φρανκφούρτη Γερμανίας με πλαστά διαβατήρια


Συνελήφθησαν, χθες (29-7-2016), το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο του Αράξου,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν και συγκεκριμένα μια 35χρονη και ένας 32χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου  και της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, οι δράστες, επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, από το αεροδρόμιο του Αράξου στην Φρανκφούρτη Γερμανίας, επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, διαβατήρια Αρχών Καναδά, τα οποία ήταν πλαστά.

Η 35χρονη συνόδευε και την ανήλικη κόρη της, την οποία επίσης είχαν προμηθεύσει με πλαστό διαβατήριο των ίδιων Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διοικητικός υπάλληλος πολεοδομίας δήμου της Αττικής και ιδιώτης-αρχιτέκτονας μηχανικός, για υπόθεση δωροληψίας
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες, 28 Ιουλίου 2016, 48χρονος διοικητικός υπάλληλος πολεοδομίας δήμου της Αττικής και 58χρονος ιδιώτης, αρχιτέκτονας - μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, αντίστοιχα.
Για την υπόθεση αυτή προηγήθηκε καταγγελία 47χρονης ημεδαπής, συνιδιοκτήτριας  καταστήματος, για πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διευθέτηση πολεοδομικής παράβασης, για την οποία της είχαν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η 47χρονη ημεδαπή, απευθύνθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες δήμου της Αττικής, όπου την υπόθεσή της ανέλαβε ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος της πολεοδομίας. Αυτός την ενημέρωσε ότι η υπόθεσή της είναι ιδιάζουσα, όμως μπορεί να διευθετηθεί και την παρέπεμψε στον 58χρονο ιδιώτη αρχιτέκτονα-μηχανικό, τον οποίο και σύνεστησε ως συνεργάτη του.
Σε διαδοχικές επικοινωνίες που είχε η 47χρονη με τον 58χρονο, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε την αμοιβή του για τη διευθέτηση της υπόθεσης, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για τον 48χρονο, ο οποίος θα ολοκλήρωνε άμεσα τη διαδικασία και θα μεσολαβούσε στη διαγραφή των προστίμων.
Μετά την διευθέτηση της υπόθεσή της, συμφωνήθηκε η παραλαβή των χρημάτων να γίνει από τον 58χρονο αρχιτέκτονα-μηχανικό στο κατάστημα της 47χρονης και αυτός στη συνέχεια θα παρέδιδε μέρος του ποσού στο 48χρονο διοικητικό υπάλληλο.
Στη συνάντησή τους η 47χρονη παρέδωσε στον 58χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, προσημειωμένο και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος στον επαγγελματικό του χώρο. 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.   
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (1-8-2016 έως 7-8-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 1-8-2016  και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα, Στρογγυλοβούνι, Χρυσοβίτσα, Σκουρτού, Μπαμπίνη, Μαχαιρά.
•    Την Τρίτη 2-8-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μακρινού, Δαφνιάς, Γραμματικού, Ματαράγκα, Παπαδάτες, Κάτω Κεράσοβο, Άνω Κεράσοβο, Ζευγαράκι, Φραγκουλαίικα.
•    Την Τετάρτη 3-8-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πλάτανος, Καστανιά, Χόμωρη, Ποκίστα, Σίμου.
•    Την Πέμπτη 4-8-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου ακολουθώντας το δρομολόγιο Άνω Χώρα, μέσω Λιμνήτσας, Τερψιθέα, Ελατού, Αναβρυτή, Καταφύγιο, Ναύπακτος.
•    Την Παρασκευή 5-8-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ακολουθώντας το δρομολόγιο Χρυσοβέργι, Αγγελόκαστρο, Σταμνά, Άγιος Ηλίας, Γουριά, Πεντάλοφος, Κατοχή.
•    Την Κυριακή 7-8-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ακλουθώντας το δρομολόγιο Άγιος Γεώργιος, Γαλατάς, Κρυονέρι, Τρίκορφο, Γαβρολίμνη, Κάτω Βασιλική.