«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ του Ε.Κ. Αγρινίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τα Δ.Σ. και τους αντιπροσώπους  των σωματείων της δύναμής του  σε σύσκεψη την Τρίτη 26 Ιούλη και ώρα  7:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. με θέματα  :
-         Οργάνωση της πάλης  για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .
-         Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για  εργασιακά – συνδικαλιστικό νόμο.
-         Διάφορες ανακοινώσεις.
ΤΟ Δ.Σ.

***

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Ανακοίνωση για παιδικούς σταθμούς


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22325 FAX : 26410 46515
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την εξυπηρέτηση πολιτικών διάλυσης των δημόσιων και κοινωνικών δομών προς όφελος του κεφαλαίου, προχωρά στη μείωση της χρηματοδότησης μέσα από το ΕΣΠΑ με αλλαγές και στον τρόπο χρηματοδότησης προκειμένου να εξυπηρετήσει και ουσιαστικά να ενισχύσει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε βάρος των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Συγκεκριμένα:

·         Το συνολικό ποσό που θα δοθεί, θα είναι και φέτος μειωμένο κατά 5%. Αυτό θα σημάνει ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένες. Να θυμίσουμε ότι με την περυσινή μείωση κατά 5% είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός σταθμών 45.000 παιδιά.
·         Με την αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης (θα δίνεται υπό τη μορφή των voucher απ’ ευθείας στους γονείς και όχι στις δομές) θα έχει σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των γονιών να στραφεί στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών, δρομολογεί πολιτικές ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, σε απολύσεις και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.
·         Το προσωπικό που είχε προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα αφού η επαναπρόσληψή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αιτήσεις των παιδιών.
·         Τα παιδιά αυτά που θα δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν θα ξεκινήσουν τη 1η του Σεπτέμβρη όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά πολύ αργότερα, λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος, όπως μας επισήμανε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας.
·         Καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι και σήμερα και που όριζε ότι μια δομή θα μπορούσε να καλύψει τις θέσεις της μέχρι 70% μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αυτός ο περιορισμός αίρεται και πλέον μια δομή θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των παιδιών έως και το 100%. Αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών, αλλά και των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων να μείνουν εκτός.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι - γονείς,
Απέναντι σε αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική θα πρέπει να αντιδράσουμε.
Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στη νέα υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών που επιχειρείται από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Η προσχολική αγωγή δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά.
Διεκδικούμε:
·         Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
·         Αποκλειστικά δημόσιους, δωρεάν ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση όλων των τροφείων.
·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει τώρα να πάρει πίσω τις απαράδεκτες εξαγγελίες ως προς την υλοποίηση του προγράμματος.
Να πάρει όλα τα μέτρα, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία και η χρηματοδότηση των βρεφικών παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ στους δήμους. Για να μπορέσουν να ανοίξουν το Σεπτέμβρη και να καλύψουν τις διευρυμένες σήμερα ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, των παιδιών τους.
Να διασφαλίσει ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις του απασχολούμενου προσωπικού στις δομές και στο πρόγραμμα και να ξεκινήσει επιτέλους τη μονιμοποίησή τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γονείς να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να καλυφτεί πλήρως και δωρεάν το δικαίωμα του παιδιού στη φροντίδα και την αγωγή.

 Το Δ.Σ.