«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για ανθρωποκτονία της μητέρα του

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών

Συνελήφθη, σήμερα (28-7-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα...
την (19-7-2016) το βράδυ, 53χρονη ημεδαπή, διεκομίσθη από την οικίας στην Πάτρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο της πόλης, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρέμεινε νοσηλευόμενη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μέχρι χθες (27-7-2016) το μεσημέρι, όπου και απεβίωσε.

Στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου της 53χρονης, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή του 28χρονου, υιού της θανούσας, χθες αργά το βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση του προανακριτικού υλικού, που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και την υποβολή του στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, εκδόθηκε σε βάρος του 28χρονου, ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για ληστεία σε βάρος γυναίκας

Συνελήφθη, χθες (27-7-2016) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το πρωί, στην Πάτρα, επιτέθηκε σε 60χρονη ημεδαπή, σε είσοδο πολυκατοικίας και της αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας, το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων, ο 38χρονος εντοπίστηκε χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στην Ηλεία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών

Ο δράστης μετέφερε με αυτοκίνητο μισό κιλό ηρωίνης περίπου


Συνελήφθη, χθες (27-7-2016) το βράδυ, στη διασταύρωση Διαμαντή, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 34χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος και σε έρευνα που ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του, μέσα σε τσαντάκι μέσης μια συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους (485) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (510) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατέσχεσαν.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

***
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ συναντήθηκε με τις Ενώσεις αποστράτων του Νομού Αχαΐας 
Σήμερα, το πρωί, (28 Ιουλίου 2016), ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής του Νομού Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο ΒΟΡΓΙΑ, την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας «Ό Άγιος Μηνάς» Κα. Ευσταθία (Έφη) ΓΙΑΝΝΙΑ και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας «Ο Άγιος Λεόντιος», κ. ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σε ότι αφορά τις σχέσεις των εν ενεργεία με τους απόστρατους αστυνομικούς.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας δήλωσε ότι: « Στη σημερινή συνάντηση μας με τους απόστρατους συναδέλφους μας, συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ τονίσαμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη διατήρησης μια σταθερής συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εν ενεργεία και αποστράτων αστυνομικών, η εμπειρία των οποίων και η αγάπη τους για το Σώμα είναι αδιαμφισβήτητα πολύτιμη»