«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 30χρονος, για κατοχή ηρωίνης, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας


Συνελήφθη, χθες (16-07-2016), το απόγευμα, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα....
οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τη πρόληψη των ναρκωτικών, εντόπισαν τον 30χρονο να κινείται πεζός και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του, πέντε ανισοβαρείς, νάιλον, συσκευασίες ηρωίνης, τύπου βραχάκι, τις οποίες και κατέσχεσαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


***

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-07-2016 έως 24-07-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Δευτέρα 18-7-2016  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι - Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά – Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα  – Βρίνα –  Κρέστενα.
·        Την Τρίτη 19-7-2016 και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα - Κεραμμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα - Αμαλιάδα.
·        Την Τετάρτη 20-7-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά -  Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας - Πύργος.
·        Την Πέμπτη 21-7-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδριτσαίνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώνι – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
·        Την Παρασκευή 22-7-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
·        Το Σάββατο 23-7-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 21:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας,  και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα - Κεραμμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα - Αμαλιάδα.
·        Την Κυριακή 24-7-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά -  Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας - Πύργος.


***

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στην ευρείας κλίμακα κοινή αστυνομική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων
Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “SOGA VI”, υλοποιήθηκε με το συντονισμό της ΙΝΤΕRPOL, στο πλαίσιο διεξαγωγής του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 10 Ιουλίου 2016, διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, στην οποία συμμετείχαν και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλη την επικράτεια.
Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SOGAR IV” διήρκησε ένα μήνα (10/06-10/07) και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL.
Για τις ανάγκες της επιχείρησης λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην έδρα της INTERPOL, ενώ συμμετείχαν αρχές από οχτώ (08) συνολικά χώρες και συγκεκριμένα του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, η οποία και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στις έρευνες των λοιπών χωρών.
Σε εθνικό επίπεδο, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά (10) υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος (55) ατόμων, εκ των οποίων (44) συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.


Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 42.463 Ευρώ, δύο (02) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τριάντα επτά (37) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα (10) παιγνιομηχανές τύπου «VLT».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων “SOGA VI” & “ACES” που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της INTERPOL, συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολλάρια Αμερικής, ενώ σχετικό Δελτίο Τύπου έχει αναρτηθεί και στην επίσημη Ιστοσελίδα της INTERPOL

***

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν σε πόλη της Θεσσαλίας, τρεις ημεδαποί για παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού καθώς επίσης και σε βάρος δυο ημεδαπών, ιδιοκτητών πρακτορείου γιατί διευκόλυναν την παράνομη δράση του 35χρονου

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται, τρία ακόμη άτομα, διαχειριστές ιστοσελίδων στην αλλοδαπή, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων, δεν έχουν μέχρι τώρα διακριβωθεί και αναζητούνται

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) δελτία, καθώς και ειδικός εξοπλισμός και ψηφιακά μέσα που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη δράση



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την 14 Ιουλίου 2016, σε πόλη της Θεσσαλίας, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθησαν επίσης, δυο ακόμα ημεδαποί, ιδιοκτήτες πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, οι οποίοι διευκόλυναν την παράνομη δράση του 35χρονου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)» και ακολούθως της «ΟΠΑΠ Α.Ε.» στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ύπαρξη τριών ιστοσελίδων που παρέχουν δυνατότητα παράνομης διαδικτυακής συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια.



Σύμφωνα με την καταγγελία μάλιστα, χρήστες του διαδικτύου είχαν δυνατότητα συμμετοχής σε δύο τυχερά παίγνια, την αποκλειστικότητα διοργάνωσης και διεξαγωγής των οποίων έχει η «ΟΠΑΠ Α.Ε.», μέσω καταβολής πρόσθετου αντιτίμου (υπερτιμολόγηση για κάθε στήλη), που λειτουργούσε ως προμήθεια για τις ιστοσελίδες.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής  αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των δεδομένων και προέκυψε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος ως εκπρόσωπος ιστοσελίδας, παραλάμβανε τα δεδομένα ύστερα από την   ηλεκτρονική υποβολή τους, από τους χρήστες του διαδικτύου και αφού τα αποτύπωνε σε αντίστοιχα δελτία, τα κατέθετε στο πρακτορείο των δυο συλληφθέντων, ενώ τελικά τα μεταφόρτωνε στους προσωπικούς λογαριασμούς των διαδικτυακών παικτών.

Οι δύο συλληφθέντες – ιδιοκτήτες του πρακτορείου για να διευκολύνουν την παράνομη δράση του 35χρονου, είχαν παραχωρήσει εντός του πρακτορείου τους ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο και διατηρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και συσκευές σάρωσης εγγράφων, οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (508) φάκελοι που περιείχαν πάνω από 25.000 δελτία, εγχειρίδιο στην Αγγλική, στο οποίο περιγράφεται η αναλυτική διαδικασία διεκπεραίωσης των ηλεκτρονικά κατατεθέντων δελτίων και συμβόλαιο - σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ αυτού και της ιστοσελίδας

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα, διαχειριστές ιστοσελίδων στην αλλοδαπή, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων, δεν έχουν μέχρι τώρα διακριβωθεί και αναζητούνται.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα επήλθε σε βάρος του δημοσίου, σημαντική ζημία, το ύψος της οποίας ερευνάται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.



 Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και η υπόθεση στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ψηφιακά μέσα, θα αποσταλούν για περαιτέρω διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

·        Τηλεφωνικά: 11188

·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

·        Μέσω twitter: @CyberAlertGR

·        Σχετική ενημέρωση επίσης, μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/