«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εντοπίστηκε οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Αχαΐα
Συνελήφθησαν σε κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης οι τρεις καλλιεργητές των ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν συνολικά 342 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλύπτονταν από δασική βλάστηση
Η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, ενώ σε απέναντι πλαγιά οι δράστες είχαν διαμορφώσει παρατηρητήριο προκειμένου να εποπτεύουν από απόσταση το χώρο
 
Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη θέση Επταπίτα του οικισμού Γρηγόρη Αιγιαλείας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (19-7-2016) νωρίς το πρωί, μέσα στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις άνδρες, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 31 ετών, καθώς και ένας 49χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της καλλιέργειας ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, της αντίστασης, της σύστασης συμμορίας και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε δασώδη πυκνόφυτη πλαγιά, κοντά στον ποταμό Μεγανείτη, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εκτεινόταν σε τρία επίπεδα και καλυπτόταν από φυσική βλάστηση.
Παράλληλα οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει, σε άλλη δάσωση πλαγιά, απέναντι από τη φυτεία, ειδικό χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήριο προκειμένου να μπορούν να εποπτεύουν το χώρο της καλλιέργειας των ναρκωτικών από απόσταση. 
Για τη σύλληψη των καλλιεργητών, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε μέσα στο χώρο της φυτείας τους τρεις καλλιεργητές και τους συνέλαβε.
Στη κατοχή του 35χρονου, ο οποίος κατά τη σύλληψή του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, το οποίο περιείχε επτά φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη κατοχή των δυο συνεργών του, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε άλλο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο και τέσσερα ακόμα κινητά τηλέφωνα.
Από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν συνολικά 342 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,5 μέτρων, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών.
Επισημαίνεται ότι η φυτεία είχε δυο διαφορετικές εισόδους και συνολική έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων ενώ εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα, τα οποία ενώνονταν  μεταξύ τους με μονοπάτια και το καθένα είχε δική του αυτοσχέδια δεξαμενή  για το πότισμα των φυτών.
Παράλληλα το παρατηρητήριο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την επόπτευση του χώρου, ήταν κατασκευασμένο από ξύλα και σκεπασμένο με δίχτυ παραλλαγής ώστε να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό.
Το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του (400.000) ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε οικίες στην Πάτρα


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 42χρονου Αλγερινού, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και συνεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, δύο κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής, που είχαν συμβεί σε οικίες στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος ενός 42χρονου υπηκόου Αλγερίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι ο 42χρονος διέπραξε τις παρακάτω κλοπές :

•    Στις (30-12-2011) το απόγευμα, εισήλθε, σε οικία 47χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας  (15.000) ευρώ.
•    Στις (18-4-2012) εισήλθε, παραβιάζοντας παράθυρα, σε δύο οικίες ημεδαπών, ερεύνησε τους χώρους τους και τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
•    Στις (26-6-2012) το βράδυ, εισήλθε σε οικία 43χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ καθώς και κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες πράξεις.