«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Οι προτάσεις του ΚΚΕ γίνονται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες (VIDEO)


Το ΚΚΕ προτείνει και αυτήν την πρόταση νόμου από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και το λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να την επιβάλει με την πάλη του, τόνισε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι όλα τα αστικά κόμματα με μια φωνή κάνατε κριτική στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ από τη σκοπιά του κεφαλαίου...


Είναι ρεαλιστικό να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα και να είναι ακαλλιέργητα χωράφια που θα μπορούσαν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού;

Απαντώντας σε αυτούς που έκαναν κριτική στην πρόταση νόμου, απάντησε ότι «για το ΚΚΕ ποιες είναι οι λαϊκές οικογένειες, ποιο είναι το εισόδημα: Αυτό που είναι για να καλύπτει τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Εσείς τα παίρνετε από τους φτωχούς για να τα δώσετε στους εξαθλιωμένους» και αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στην πολιτική διαχείρισης της ακραίας φτώχειας και συμβιβασμού του φτωχού με τη μοίρα του.

«Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι μέτρα που υλοποιούν τις κατευθύνσεις και τα προγράμματα της ΕΕ», σημείωσε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κυβερνήσεις επιδιώκουν να συμπεριλαμβάνονται αυτά τα μέτρα ως φιλολαϊκή πολιτική και να ενισχύεται η προσμονή στα λαϊκά στρώματα ότι «με το καλό» όταν έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, θα ικανοποιούνται περισσότερες ανάγκες.

Αναφερόμενος ειδικά στην αγροτιά, σημείωσε ότι 50% των Ελλήνων αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη, σε 71.000 αγρότες υπάρχουν απειλές κατασχέσεων, βροχή τα «ραβασάκια» και έρχονται στη συνέχεια για ακόμα 280.000 που χρωστούν πάνω από 2.000 ευρώ.