«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μεσολόγγι - Ενημέρωση από τον συνδιασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/7


Προς: κ. Νικόλαο Καραπάνο,
Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
κ. Δήμαρχε, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:
1.     Τις ημέρες αυτές είμαστε μάρτυρες διαρκών διώξεων, συλλήψεων προ προσαγωγών – επί δικαίων και αδίκων – επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλία του Λούρου. Η δημοπρασία δεν έχει γίνει ακόμη παρότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΚΑ. Δύο (2) τα ερωτήματα εν προκειμένω:
α. Ποιος τελικά θα προχωρήσει την εν λόγω εκμίσθωση και πότε;
β. Τι ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, ώστε να αποφευχθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται;
Τέλος, τι γίνεται με την αποκομιδή των απορριμμάτων στην εν λόγω περιοχή ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα που παρατηρούνται και προκαλούν άσχημη εντύπωση και συνολικότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον;  
2.     Χθες εξετάστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού η νέα μελέτη χωροθέτησης για τη Μαρίνα Μεσολογγίου. Εξ όσων έχουμε διαβάσει, υπήρξαν αντιτιθέμενες απόψεις των μετόχων επί της διαδικασίας και επί της ουσίας. Τι ακριβώς έχει γίνει και πότε εκτιμάτε ότι θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις;
3.     Η υπόθεση της διώρυγας Δ20 τείνει να γίνει “γεφύρι της Άρτας”. Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπέστη σοβαρές ζημιές σε μήκος τριών (3) χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα αγρότες και παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση. Τι λέει επί του προκειμένου η λαλίστατη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Με το τεράστιο(!) ποσό των 25.000 ευρώ που επιμερίστηκε στους φορείς για την επισκευή, θα λυθεί το πρόβλημα; Υπάρχει σοβαρή μελέτη αντιμετώπισης του προβλήματος ή θα μας τα λύσει και αυτά η περίφημη ΟΧΕ;  
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δ. Κοκοτός

***
Χρηματοδότηση 9,5 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων


Με το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας, χρηματοδοτούνται προς εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα η κατανομή έχει ως εξής:
Νοσοκομείο Αγρινίου: 6,2 εκατομμύρια ευρώ.
Νοσοκομείο Μεσολογγίου: 3,3 εκατομμύρια ευρώ.
Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία άμεσης εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών των δύο νοσηλευτικών μονάδων, προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και
Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας

*** 
Να σταματήσουν οι γελοιότητες σχετικά με την απόδοση ευθυνών για τη διώρυγα Δ20 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες, για τρίτη φορά, σημαντικών βλαβών στην διώρυγα άρδευσης Δ20 της ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες και παραγωγοί να ζημιώνονται καθημερινά και να βρίσκονται σε απόγνωση. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού κάλεσε εμπλεκόμενους φορείς, διέθεσε το “μεγαλειώδες” ποσό, με επιμερισμό των 25.000 ευρώ για την επισκευή της. Η ζημιά, καθώς φαίνεται εκτείνεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.
Επειδή, μέχρι σήμερα, το “γαϊτανάκι” απόδοσης ευθυνών και αρμοδιοτήτων έχει φθάσει στα όρια της γελοιότητας, εκείνο που προέχει, κατά την άποψή μας, είναι:
1.      Να εκπονηθεί οριστική μελέτη αποκατάστασης της συγκεκριμένης βλάβης.
2.      Να χρηματοδοτηθεί από οποιοδήποτε πρόγραμμα το συγκεκριμένο έργο τάχιστα και αποτελεσματικά.
Όλα τα άλλα που ανάγουν το πρόβλημα σε ενδεχόμενη απόδοση αρμοδιοτήτων και ευθυνών αγγίζουν τα όρια του γελοίου και δεν αποτελούν πειστικό λόγο οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αναμένουμε άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων. 

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου