«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Ενημέρωση 26 Ιούλη 2016

Να προχωρήσει άμεσα η χωροθέτηση, αδειοδότηση και το επενδυτικό σχέδιο της Μαρίνας!

Προς κάθε αρμόδιο, υπεύθυνο, συνυπεύθυνο, εμπλεκόμενο, διαπλεκόμενο ή μη.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπόθεση λειτουργίας της Μαρίνας στο Δήμο μας είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης το επίδικο, η άποψη της παράταξής μας υπήρξε σαφής: Άμεση προώθηση διαδικασιών νέας χωροθέτησης και αδειοδότησης της Μαρίνας ώστε να προχωρήσει η επένδυση, διαφορετικά επαναδημοπράτηση του έργου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Υπουργείο Τουρισμού.
Πριν λίγες μέρες η αρμόδια επιτροπή Τουριστικών Λιμένων – κατά πως φαίνεται – προχώρησε στην...
έγκριση της εν λόγω προτεινόμενης χωροθέτησης, αλλά μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.
Η εν λόγω έγκριση μαζί με τους περιβαλλοντικούς όρους αποτελεί το τελικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης εκ μέρους των μετόχων, όπως αυτή προκύπτει με σαφήνεια και από τη σύμβαση παραχώρησης.
Επειδή λοιπόν σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να λέμε την αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά:
    Άμεση υπογραφή της χωροθέτησης και των περιβαλλοντικών όρων και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ
    Κατάθεση και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου προς ολοκλήρωση του έργου
    Εντατικοποίηση ελέγχων των κρατικών υπηρεσιών προς τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων λειτουργίας και επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων όπου αυτό απαιτείται.
Εάν τα παραπάνω δεν υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα και στην χειρότερη περίπτωση μέχρι το τέλος του 2016, το λόγο έχει το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Είναι καιρός λοιπόν να τελειώνουν τα ψέματα! Να ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις για την ολοκλήρωση του έργου και να σταματήσουν κάθε είδους ενέργειες ή πρακτικές που δυναμιτίζουν την αρνητική και βαλτωμένη κατάσταση. Όλοι μας θα κριθούμε και όλοι θα έχουν ευθύνη για ό,τι συμβεί. Όλα τ’ άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φιλολογικής συζήτησης από την οποία στο Μεσολόγγι τα τελευταία χρόνια, έχουμε χορτάσει…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

***
Νέες θετικές ειδήσεις για τη στελέχωση του Νοσοκομείου – Άμεση ανάγκη πλήρωσης των περιφερειακών ιατρείων Ευηνοχωρίου και Αγίου Θωμά


Κατά την πρόσφατη, στις 22/7 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, εγκρίθηκε, μεταξύ των άλλων, η διενέργεια διαγωνισμού για την ανακατασκευή και υποστύλωση της ράμπας εισόδου στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Επίσης ενημερώνουμε ότι το προσεχές διάστημα αναλαμβάνει εργασία το λοιπό επικουρικό προσωπικό για ένα (1) χρόνο, δηλαδή δύο (2) ΔΕ Χειριστές – Εμφανιστές μηχανημάτων, και ένας (1) ΤΕ Ραδιολογίας – Τεχνολογίας.
Τέλος προκηρύχθηκε μία νέα θέση επικουρικού ιατρού βιοπαθολόγου, για δύο (2) χρόνια και επαναπροκηρύσσεται η μία θέση επικουρικού ιατρού παθολόγου για δύο (2) χρόνια.
Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι επέστρεψαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου οι δύο (2) υπάλληλοι που είχαν αποσπαστεί στο Αγρίνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ.
Επίσης θεωρούμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Ευηνοχωρίου μετά την παραίτηση της ιατρού που υπηρετούσε εκεί, είτε από τον δεύτερο ιατρό που έχει αποσπαστεί και ανήκει οργανικά στη δύναμη του ιατρείου, είτε από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού όπου εντάσσεται το Περιφερειακό Ιατρείο Ευηνοχωρίου. Με δεδομένο ότι η περιοχή εξυπηρετεί 3.000 άτομα, θεωρούμε ότι η αρμόδια 6η ΥΠΕ πρέπει να ενεργήσει άμεσα.
Τέλος, όσον αφορά την εξυπηρέτηση του ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά, φρονούμε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, σύμφωνα με τις προτάσεις και τα σχετικά έγγραφα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας προς την 6η ΥΠΕ.  

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και
Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας