«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 7 Ιούλη 2016

Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μεταφορά των μαθητών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μεταφορά μαθητών – δικαιώματα μαθητών – προβλήματα ΚΥΑ».
Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
Παρούσα στην ημερίδα, η οποία θα κάνει και εισήγηση, θα είναι η Νίκη Μπαφέ, Ειδική Επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη με θέμα: «Μεταφορές μαθητών: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη», καθώς και...
ο υπεύθυνος καθηγητής Ιωάννης Γαροφαλάκης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», ο οποίος θα παρουσιάσει πιλοτική πλατφόρμα που εφαρμόζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τη συγκρότηση των δρομολογίων των μαθητών.
«Η μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειάς μας αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που ανταποκρίνεται στο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, και κυρίως του κάθε παιδιού, για ισονομία και ίσες ευκαιρίες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του έργου αυτού στον τομέα που την αφορά, με ευθύνη και πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς, ιδίως με τις αποστάσεις μεταξύ σχολικής μονάδας και οικίας πρέπει να εξαλειφθούν. Ήδη η Περιφέρεια έχει στείλει σχετική επιστολή προς το Υπουργείο με προτάσεις. Στόχος της ημερίδας είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Παράλληλα, θα παραστούν και θα χαιρετήσουν την εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο του Περιφερειάρχη 2613613501 - 504.

***
 Πάνω από 110 εκατ. ευρώ, ενίσχυση απασχόλησης, αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος, αναπτυξιακές προοπτικές στο πλαίσιο των ΟΧΕ και ΒΑΑ – Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής


Συνεπής στις δεσμεύσεις της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) για τις περιοχές παρέμβασης Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία και Μεσολόγγι – Αιτωλικό, καθώς και ΟΧΕ για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) για τους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε τις προσκλήσεις υποβολής στρατηγικών σχεδίων από τους δικαιούχους με την προθεσμία να ξεκινά από αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου και με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
Συνολικά ο προϋπολογισμός που διατίθεται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 ξεπερνά τα 110.000.000 ευρώ και ειδικότερα για τις Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) ανέρχεται ενδεικτικά στο ποσό των 49.800.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και 1.400.000 ευρώ από το ΕΚΤ, ενώ για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ανέρχεται ενδεικτικά στα 58.500.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και 1.400.000 ευρώ.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκαίρως προχωρά τις διαδικασίες για τις ΟΧΕ και τις ΒΑΑ που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της. Είμαστε πανέτοιμοι και με σχέδιο απέναντι στις αναπτυξιακές προκλήσεις. Είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, αλλά και να διεκδικούμε για το καλύτερο με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο. Για μία ακόμη φορά θα πω, πως μόνο αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε περισσότερα πράγματα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Όπως έχουμε επισημάνει και πάλι για εμάς, για την Περιφέρειά μας, η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος είναι υψηλά στις προτεραιότητες μας, αφενός για την βελτίωση της ποιότητας των πολιτών και αφετέρου για την ανάπτυξη της ίδιας της αστικής της περιοχής. ΟΧΕ και ΒΑΑ αποτελούν τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές ευκαιρίες των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών».