«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το Ε.Κ. Αγρινίου για τον κοινωνικό διάλογο

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής  την προσπάθεια εξαπάτησης,  για μια ακόμα φορά,  από κοινού κυβέρνησης – εργοδοτικών οργανώσεων  με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Με προσχεδιασμένο κοινωνικό διάλογο θέλουν να πείσουν τους εργαζόμενους  ότι γίνεται προσπάθεια για διαμόρφωση δήθεν «ενιαίου κοινωνικού μετώπου» στα εργασιακά.
Επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία του περασμένου Ιούλη και συνολικά τα μνημόνια είναι οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας  που στη συνέχεια γίνονται νόμοι. Και ο καινούργιος διάλογός γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο , είναι στημένος  όπως και οι προηγούμενοι.
Έχει πείρα η εργατική τάξη από τους «κοινωνικούς διαλόγους», οι συζητήσεις γίνονται  για ...
το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι και για τα οφέλη του κεφαλαίου. Καλούμε την εργατική τάξη  να μην πέσει στην παγίδα. Οι διάλογοι τους είναι μια απάτη. Οι εργαζόμενοι  , απέναντι στον εφησυχασμό  που καλλιεργεί η κυβέρνηση  και στο «εθνικό κοινωνικό μέτωπο» του Κατρούγκαλου που επιδιώκει να αποσπάσει συναίνεσή  τους για τη νέα σφαγή, έχουν μόνο ένα δρόμο για να αποτρέψουν αυτούς τους σχεδιασμούς κυβέρνηση- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- κεφαλαίου. Είναι η συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας στο μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση  των αντεργατικών νόμων, την διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων  αναγκών.
ΤΟ Δ.Σ.