«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

«Ντοκιμαντέρ Πολιτισμού» στο «Ελληνίς»
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.),την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 9.30 μ.μ., στο θερινό Δημοτικό κινηματογράφο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄, διοργανώνει την προβολή των τεσσάρων ταινιών που αποτελούν το καλλιτεχνικό προϊόν των συμμετεχόντων στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου κινηματογραφικής έκφρασης με θέμα «Ντοκιμαντέρ», υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη κ.ΝώνταΣαρλή.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Α΄ σεμιναρίου κινηματογραφικής έκφρασης Αγρινίου και την ένθερμη αποδοχή που συνάντησε από τους δημότες, όπως αυτή αποτυπώθηκε τόσο από τη συμμετοχή όσο και από το καλλιτεχνικό προϊόν που θα προβληθεί, η ΚΕΔΑ προγραμματίζει και δεύτερο κύκλο ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.
Οι ταινίες που θα προβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄ είναι οι εξής :
Α΄ταινία: «ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ»
Το πέρασμα του χρόνου, αποτυπωμένο πάνω στην πόλη του Αγρινίου. Τα χνάρια του χθες, όπως επιβιώνουν στο σήμερα της πόλης.
Ονόματα συμμετεχόντων
Γεωργίου Δήμητρα
Καλόφωνος Ζαχαρίας
Καρανίκας Σωτήρης
Κατσιπάνος Γιώργος
Μαγκλίνης Χρήστος
Μίκροβας Αντώνης
Μπαζίνης Κωνσταντίνος
Παπαζήσιμου Γεωργία
Σταμάτη Έφη
Σταμούλη Αθανασία – Κατερίνα
Σταμούλη Νικολέτα
Σταύρου Γρηγόριος
Τηλιγάδας Λευτέρης
Χατζηανδρέου Κων/νος
Β΄ταινία: «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ»
Το αποτύπωμα του χρόνου πάνω στην όμορφη Αμφιλοχία, την πολυτραγουδισμένη «νύφη του Αμβρακικού».
Ονόματα συμμετεχόντων
Γρηγόρης Σταύρου
Γιώργος Φακίτσας
 Ειρήνη Φίλου
Γ΄ταινία: «ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
Προσέγγιση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης του Αγρινίου, μέσα από τη σκοπιά των κατοίκων της πόλης. Πόσο ο πολιτισμός καταφέρνει να τους αγγίξει και να ομορφύνει τη ζωή τους.
Ονόματα συμμετεχόντων
Δώρα Γρηγοροπούλου
Δημοσθένης Καπώνης
Μαρία Μακροζαχοπούλου
Χρύσα Μουσσέ
Δημήτρης Μπάδας
Χριστίνα Μπαλάσκα
Νίκος Πετρούλας
Κων/νος Σαμψών
Χριστίνα Σκαπετούλια
Πολυξένη Τσώνη
Λεωνίδας Φραγκούλης

Δ΄ ταινία: «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ»
Ένας νέος μουσικός, αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και ολοκληρώνει σταδιακά μια μουσική σύνθεση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της λίμνης Τριχωνίδας.
Ονόματα συμμετεχόντων
Πελοπίδας Αντωνάκος
Αθηνά Βλάχου
Γιώργος Γεωργίου
Λάμπρος Κατσαντώνης
Κώστας Καπρέλης
Δημήτρης Κούρτης
Ηλίας Κωνσταντινίδης
Μαρία Μαργώνη
Δήμητρα Μελικώκη
Μαρία Μελικώκη
Θοδωρής Νεοφώτιστος
Κατερίνα Πελέκη
Δημήτρης Πλατάνης
Γιάννα Φραγκοπούλου
                
***  
 «Ντοκιμαντέρ Πολιτισμού» στο «Ελληνίς»
Στην υπέροχη «αυλή» του καλοκαιρινού Κινηματογράφου ΄΄Ελληνίς΄΄, κατάμεστη από κόσμο, εικόνες, αλήθειες, μαρτυρίες,αναμνήσεις,  αλλά κυρίως από συναισθήματα, «μια νύχτα με φεγγάρι», όπως η χθεσινή,  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, προβλήθηκε ένα «Ντοκιμαντέρ» διαφορετικό από τα άλλα.
Πρόκειται για το καλλιτεχνικό προϊόν, τη δουλειά, το μεράκι, των συμμετεχόντων στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου κινηματογραφικής έκφρασης,υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη κ.Νώντα Σαρλή, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.
Μέσα από την αποτύπωση στο «λευκό σεντόνι» της προσπάθειας των ομάδων- παρεών που, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, κι ενώ αρχικά γνωρίζονταν ελάχιστα ή και καθόλου, ήρθαν κοντά, μοιράστηκαν και δημιούργησαν,οι δεκάδες παριστάμενοι «στο θερινό το σινεμά»,απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία. Είχαν την ευκαιρία να δουν σε «πρώτη» τέσσερις ταινίες γύρω από το Χθες και το Σήμερα του Αγρινίου και  της Αμφιλοχίας, να «ανακαλύψουν» τα μυστικά της λίμνης (Τριχωνίδα) και να μοιραστούν προβληματισμούς και αναζητήσεις γύρω από τον Πολιτισμό.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχοςκ.Παπαγεωργίου Μαρία, αφού ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη  κ.Σαρλή, συνεχάρη τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και τόνισε ότι ο Δήμος Αγρινίουθα συνεχίσει να είναι αρωγός σεδράσεις τέτοιου επιπέδου και ποιότητας, με στόχο την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες των δημοτών, συνεργασία  με προσωπικότητες και φορείς αλλά και εξωστρεφείς συνέργειες Πολιτισμού, σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.  
Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης κ.Νώντας Σαρλής, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία και όλους όσοισυμμετείχαν στο πρωτοποριακό αυτό σεμινάριο. Ανανέωσε δε το ραντεβού για το Σεπτέμβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι που δημιουργούν Πολιτισμό στην περιοχή υπάρχουν και μέσα από το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, το διαπιστώσαμε εμπράκτως. Μένει να τους δοθούν κι άλλες ευκαιρίες, να παραμείνουν ζωντανό κομμάτι, ανάσα αυτής της περιοχής, που όλοι αγαπάμε».
Ακολούθησε ο «απολογισμός» του σεμιναρίου από εκπροσώπους της κάθε ομάδας.
Οι ταινίες που προβλήθηκαν,και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό,ήταν οι εξής :
 «ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ»
Το πέρασμα του χρόνου, αποτυπωμένο πάνω στην πόλη του Αγρινίου. Τα χνάρια του χθες, όπως επιβιώνουν στο σήμερα της πόλης.
 «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ»
Το αποτύπωμα του χρόνου πάνω στην όμορφη Αμφιλοχία, την πολυτραγουδισμένη«νύφη του Αμβρακικού».
 «ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
Προσέγγιση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης του Αγρινίου, μέσα από τη σκοπιά των ίδιων των κατοίκων της. Πόσο ο πολιτισμός καταφέρνει να τους αγγίξει και να ομορφύνει τη ζωή τους.
 «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ»
Ένας νέος μουσικός, αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και ολοκληρώνει σταδιακά μια μουσική σύνθεση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της λίμνης Τριχωνίδας.
Τις ταινίες δημιούργησαν υπό την επίβλεψή του κ. Νώντα Σαρλή οι : Γεωργίου Δήμητρα, Καλόφωνος Ζαχαρίας. Καρανίκας Σωτήρης, Κατσιπάνος Γιώργος, Μαγκλίνης Χρήστος, Μίκροβας Αντώνης, Μπαζίνης Κωνσταντίνος, ΠαπαζήσιμουΓεωργία, Σταμάτη Έφη, Σταμούλη Αθανασία – Κατερίνα, Σταμούλη Νικολέτα, Σταύρου Γρηγόριος, Τηλιγάδας Λευτέρης, Χατζηανδρέου Κων/νος, Γρηγόρης Σταύρου , Γιώργος Φακίτσας,  Ειρήνη Φίλου, Δώρα Γρηγοροπούλου, Δημοσθένης Καπώνης, Μαρία Μακροζαχοπούλου, Χρύσα Μουσσέ, Δημήτρης Μπάδας, Χριστίνα Μπαλάσκα, Νίκος Πετρούλας, Κων/νος Σαμψών, Χριστίνα Σκαπετούλια, Πολυξένη Τσώνη, Λεωνίδας Φραγκούλης, Πελοπίδας Αντωνάκος, Αθηνά Βλάχου, Γιώργος Γεωργίου, Λάμπρος Κατσαντώνης, Κώστας Καπρέλης, Δημήτρης Κούρτης, Ηλίας Κωνσταντινίδης, Μαρία Μαργώνη, Δήμητρα Μελικώκη,Μαρία Μελικώκη, Θοδωρής Νεοφώτιστος, Κατερίνα Πελέκη, Δημήτρης Πλατάνης, Γιάννα Φραγκοπούλου
Τις ταινίες που προβλήθηκαν μπορείτε να τις αναζητήσετε και να τις μοιραστείτε στον κάτωθι σύνδεσμο προς τη νέα σελίδα της Κ.Ε.Δ.Α για τον Πολιτισμό στο Υοutube.
https://www.youtube.com/channel/UCyPKaYKDzFbG5D2T7urSl5A


***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αγρινίου θα συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου από 8 – 7 – 2016 έως 11-7-2016.
Καλούνται όσοι επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι την Τρίτη 5-7-2016 στα τηλέφωνα 26410 55655 και 26413 60339 από 7.00 έως 15.00