«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν πάνω από (1200) γραμμάρια λαθραίου καπνού και (273) αυτοσχέδια τσιγάρα

Συνελήφθη, στις (4-7-2015) στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 29χρονου στο Αγρίνιο όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (1.273) γραμμάρια λαθραίου καπνού και (273) αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν λαθραίο καπνό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
***
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στο Αιτωλικό που αναζητούνταν  με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, στις (4-7-2015) στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο 23χρονος είχε διαπράξει το έτος 2014 (15) κλοπές σε οικίες και σε αυτοκίνητα σε περιοχές του Αιτωλικού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στη Πάτρα για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στις (4 και 5-7-2015), στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 73 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, σε βάρος τους 73χρονου είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Στερεάς Ελλάδας με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (4) ετών για απάτη.

Σε ότι αφορά τον 35χρονο εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγίου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και χρηματική ποινή (1.800) ευρώ για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Ακόμη 2.000 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Ιούνιο
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 2.000 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Ιούνιο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.367 άτομα), τη Γεωργία (176 άτομα), το Πακιστάν (120 άτομα), το Μπαγκλαντές (48 άτομα), τη Βουλγαρία (38 άτομα), το Ιράκ (35 άτομα), την Τουρκία (25 άτομα) και τη Συρία (23 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς).
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
***
H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συμμετάσχει σε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ρέθυμνο
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ρεθύμνης, θα συμμετάσχει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο (07/07/2015) στο Ρέθυμνο, ώρα 18:30 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (Βερνάδου 12, Παλιά πόλη).
Η εισήγηση για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και  εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ημερίδας, θα αναπτυχθούν οι εξής θεματολογίες:
•    Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
•    Το φαινόμενο του Cyberbullying.
•    Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
•    Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).
•    Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.