«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κλαψιάρικα γατάκια

Γράφει ο Γιώργος Β. Σολτάτος
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.»
  Κωνσταντίνος Καβάφης.
    Περιμένοντας το διάγγελμα του κ. Τσίπρα , παρόλο που οι απόψεις μου και γραπτά ήταν γνωστές για τις αντιθέσεις μου στην πολιτική τους, είχα την λαθεμένη ψευδαίσθηση ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα καταλαβαίνανε κάποια απλά πράγματα και θα αντιδρούσαν  ανάλογα.

      Θα καταλαβαίνανε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με τις αλλεπάλληλες συνθήκες που έχει προωθήσει και εφαρμόζει) δεν έχεις κανένα άλλο τρόπο αντίδρασης παρά μόνο στο να μην συμμετέχεις. Και επειδή η Χώρα συμμετέχει θα έπρεπε να προτείνεις την αποχώρηση της.
       Θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι : Όταν σου προβάρουν γραβάτες (και το αποδέχεσαι) , ουσιαστικά σου παίρνουν μέτρα για να σε κρεμμάσουν. Άλλωστε έχει ειπωθεί ότι :
«Για να σου περάσουν αλυσίδες , εσύ επέτρεψες να σου πάρουν τα μέτρα» .   Όταν σου δίνουν «φιλικές» σφαλιάρες (και το αποδέχεσαι) , ουσιαστικά ετοιμάσου να δεχτείς τις πραγματικές που θα είναι και οδυνηρές. Όταν «φιλικά» σου δείχνουν από «ψηλά» το Βερολίνο ,χτυπώντας την πλάτη σου (και το αποδέχεσαι),  ετοιμάσου να δεχτείς το χέρι και ποιο κάτω από την πλάτη.
      Και γιατί τώρα  κλαίτε και αναθεματίζετε  τους κακούς Ευρωπαίους σαν αδύναμα γατάκια ; Δηλαδή τι περιμένατε από αυτούς;  Να τους οδηγήσετε  που ; Με ποιο τρόπο ; Και να  αποδεχτούν τις δικιές σας ποιες  απόψεις;  
      Εσείς οι «Αριστεροί» δεν μάθατε και δεν ξέρετε ότι όπως έλεγε και ο Che Guevara «Η ελευθερία δεν κερδίζεται με ένα χέρι που ζητιανεύει, αλλά με ένα χέρι σε υψωμένη γροθιά»; Και προχωρούσατε όλο και σε ποιο πολλές υποχωρήσεις όλο και σε περισσότερους «εξευτελισμούς σας».
       Σας δόθηκε λοιπόν  η ευκαιρία και σας την έδωσε  και το ΚΚΕ : Να προχωρήσετε στο ξεκάθαρο ερώτημα προς τον λαό. Απλά και κατανοητά : «Ναι στην Ευρώπη έτσι που είναι σήμερα Ευρώπη του Κεφαλαίου ή όχι  και πορεία εκτός αυτής με περηφάνια και με ανεξαρτησία δόμησης της»
       Δεν το κάνατε. Και προσωπικά το καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνατε. Το είχα γράψει τον Γενάρη όταν αιτιολογούσα γιατί ψήφιζα ΚΚΕ : « Τέλος ψηφίζω ΚΚΕ γιατί και τώρα που από πάρα πολλούς  «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια , μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγανε» - όπως έλεγε ο Μενέλαος Λουντέμης -   αυτό συνεχίζει με «κόστος»   να λέει πάλι αλήθειες.
        Για τον ίδιο λόγο και τώρα θα ρίξω και πάλι στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Αγρίνιο 3 Ιούλη 2015                               Γιώργος Β. Σολτάτος
                                                                   Λαϊκή Συσπείρωση