«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 9 Ιούλη 2015

Παρέμβαση του Απόστολου Κατσιφάρα για το θέμα της Ελλάδας στην Επιτροπή των Περιφερειών

«Είναι ανάγκη να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία από εσάς, για να δοθεί λύση βιώσιμη για τη Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακό σχέδιο, άμεση οικονομική βοήθεια και ρευστότητα στα τράπεζες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, καθώς και διευθέτηση του χρέους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) στις Βρυξέλλες.
Το θέμα της Ελλάδας κυριάρχησε και στη 113η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕτΠ, εκτός...
ημερησίας διάταξης, κατόπιν αιτήματος σύσσωμης της ελληνικής αντιπροσωπείας, το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
Κατά την παρέμβασή του στη συνέλευση των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης, ο Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, μίλησε για το δυσβάσταχτο φορτίο, το οποίο φέρουν στις «πλάτες» τους οι Έλληνες πολίτες, τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές εξαθλίωσης και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή.
Ο Απ. Κατσιφάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Δημοψήφισμα, όπως έκανε και κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES – Party of European Socialists) που προηγήθηκε, τονίζοντας στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Πόλεων και Περιφερειών πως «το όχι ήταν για τη λιτότητα και όχι για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ».
Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και τον Πρόεδρό της, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τους Θεσμούς για την επίδειξη αλληλεγγύης και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=3K9mY8_oijI

***

Ξεκινά ο πρώτος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κάνει γνωστό πως από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 αρχίζει ο πρώτος γενικός ψεκασμός δακοκτονίας 2015 σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιάλειας.
Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κ.λπ.), όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.
Καλούνται, επίσης, οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2613 613722 και 2613 613718.