«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 8 Ιούλη 2015

Απ. Κατσιφάρας από τις Βρυξέλλες: Να συμβάλλουμε όλοι στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα
«Είναι ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να μπουν στην πρώτη γραμμή, ώστε άμεσα να υπάρξει βιώσιμη λύση στο θέμα της Ελλάδας».
Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PESParty of European Socialists), λίγο πριν την έναρξη της 113ης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας ότι...
«εμείς οι σοσιαλιστές ιστορικά, είμαστε υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνοχής και της στήριξης των πολιτών».
Χθες, ο Περιφερειάρχης, συμμετέχοντας ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας PES, στη σύσκεψη του Προεδρείου ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας εκτός ημερησίας διάταξης, τόσο στη συνεδρίαση της Ομάδας, όσο και στην Ολομέλεια της ΕτΠ, κάτι που έγινε αποδεκτό ομόφωνα.
«Οι ώρες είναι κρίσιμες και ιστορικές. Η Ελλάδα αναμετράται με το παρόν της, το μέλλον της και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως και η Ευρώπη αναμετράται με τον πολιτισμό της, τις αξίες της, την οντότητά της και ό,τι εκφράζει στην παγκόσμια κοινότητα» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος επεσήμανε πως τρία είναι τα μεγάλα θέματα που ζητούν άμεσες λύσεις, η άμεση ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και η συνολική διαχείριση του χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
Και μάλιστα τόνισε ο Περιφερειάρχης ότι: «Ο ελληνικός λαός, όλα αυτά τα χρόνια, έχει ‘ματώσει’. Έχει σηκώσει επάνω του ένα μεγαλύτερο βάρος από αυτό που αντέχουν οι πολίτες στις πλάτες τους. Σίγουρα, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να βελτιωθούν στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν όλες μαζί «δια μαγείας» από τη μια μέρα στην άλλη».
Αναφερόμενος στο Δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, ο Απ. Κατσιφάρας σημείωσε: «Με το δημοψήφισμα ο Έλληνας πολίτης διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε την αλλαγή των αδιέξοδων και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, θα είναι μεγάλο λάθος να ερμηνευτεί ως απόρριψη του κοινού μας Ευρωπαϊκού εγχειρήματος».
Κλείνοντας ο Απ. Κατσιφάρας κάλεσε τις Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές της Ευρώπης να συμβάλλουν, ώστε να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών: «Σας ζητώ να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, για να μπορέσουμε αφενός να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα, να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ, και αφετέρου την κάνουμε την ίδια την Ευρώπη να ξαναπάρει την ηγεμονία των αξιών της, πάνω στις οποίες έχει χτιστεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Δείτε σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ZJGFKF7bSA8
***

Απαγόρευση κολύμβησης σε περιοχές των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας
Η απαγόρευση της χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για τις οποίες δεν πληρούνται τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, ανακοινώθηκε από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει την απαγόρευση σε σημεία, όπως αυτά αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:
1.            Σε όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.
2.            Σε όλη την περιοχή από την θέση «LIDO» Τσαούση μέχρι και τη θέση «Κολυμβητήριο Αγυιάς».
3.            Στις εκβολές του ποταμού Πείρου ( 300 μ.) αριστερά – δεξιά.
4.            Στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου (200 μ.) αριστερά του ποταμού Μεγανίτη και (300 μ.) δεξιά του ποταμού Μεγανίτη.
Ο έλεγχος της ποιότητας θαλασσίου νερού θα συνεχισθεί σε όλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κατά μήκος όλων των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας .
Για κάθε θαλάσσια περιοχή που θα διαπιστώνεται υπέρβαση των ανωτάτων ορίων των παραμέτρων που ορίζονται από την σχετική, θα εκδίδεται νέα απόφαση.
Την ευθύνη τοποθέτησης απαγορευτικών πινακίδων έχουν οι Ο.Τ.Α.
Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στα Λιμενικά και Υγειονομικά Όργανα.
***

Παράταση υποβολής δηλώσεων εφαρμογής έτους 2014
H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ανακοινώνει πως σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 181390/9763/29-06-2015 εγγράφου, σας γνωρίζεται ότι παρατείνεται το χρονικό διάστημα της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής έτους 2014, για τις οποίες ορίστηκε η 06.03.2015 ως ημερομηνία έναρξης υποβολής, σε 70 ημερολογιακές ημέρες (από την οριστικοποίηση στο μηχανογραφικό σύστημα).
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας, στο τηλέφωνο 2613-613702.